Zakaj nekateri trdite, da je nekaj narobe z moškim, če pri 40-ih nima partnerke
Če si vzameš čas celo izveš, da gre za Japonce, ki nimajo službe in ki svoj čas pretežno preživijo za računalniki, na igricah, ponavadi živio pa pri starših.
Glede na trenutno “naravno selekcijo” se v nekaterih delih sveta populacija nezadržno množi.[/quote]
Vzrokov je več in ne samo eden (razišči do potankosti…), ampak tebe zgleda motijo nezaposleni moški, ki živijo pri starših oz. bolje rečeno gre za tvojo osebno zgodbo (zamero), ki bolj malo pove o resničnih dejstvih.][/quote]
Mene v resnici Japonci ne zanimajo. Zanima me le trend kamor gre družba.
Vprašanja: Kako Japonci registrirajo nezaposlene? So to vsi ljudje, ki niso zaposleni ali tisti, ki se registrirajo kot iskalci zaposlitve na njihovem uradu za nezaposlene?
Herbavori so zaposleni in nezaposleni. V njihovem življenju ni zanimanja za ženske in/ali za razmerja z njimi. Zakaj? Ker to prinaša težave in dodaten stres v taki meri, da jim ni vredno skakat okoli zateženih žensk samo, da bodo dobili sem in tja dostop do njenega mednožja.
Karieristke po vsem svetu delujejo tako. Večini teh je na prvem mestu kariera, zavestno zatirajo svoje želje po družini, otrokih in pri 40-tih ponavadi to obžalujejo.
Seveda, gre za zmes tradicionalnega dojemanja družine in žene, ki iz tega štrli ven tako močno, da je to moteče. Z drugimi besedami: Kateri normalen moški pa bo prenašal stres v službi, nato pa še doma, ko ženska takrat, ko ji paše, prevzame vlogo moškega, ko ji pa ne paše mora pa moški prevzeti..
Tak način je pri nas prisoten že lep čas, le s to razliko, da je razmejitev med žensko in moško vlogo v družini ni ostra, tako, kot je to bilo pri Japoncih. Prav zaradi tega so se pri nas spremembe dogajale počasneje in je bilo precej časa za prilagajanje. Vseeno pa gredo tudi pri nas reči počasi v ekstreme, še posebej po prebujenju LGBT-jevcev, ki vztrajno rušijo tradicionalno podobo družine. Da ne bi kdo mislil, da jih ne maram ali da sem kak homofob, daleč od tega… vidim le, da se vztrajno borijo za svoje pravice, ki pa nujno najedajo podobo tradicionalne družine, ne najedajo pa družine same.
Drži, ampak tu gre za osebne odločitve, katerih posledice nosijo tisti, ki so se tako odločili.
Ne drži. Partnerstvo, zakonski stan, družina so odločitve posameznikov. Tudi delitev vlog v družini (mati, oče) na tradicionalni način, je stvar njune odločitve. Če bi to, kar si napisal zgoraj držalo, potem ne bi ne pri nas ne na zahodu ljudje ne delali več kot 6 ur dnevno pa delajo tudi po 10 in več ur. Blagostanje v družini je ponavadi bilo rezultat moškega dela, danes pa ni nič čudnega, če mož ostane doma z otroki in mati poskrbi za preživetje družine.
Definitivno je res, da je vsak ekstrem zelo škodljiv za družbo. Ampak še pred kratkim sem zasledil video brezdomca, ki omenja, da ga skrbi še za punco – se mi je zazdelo, da narobe slišim. Težko bi verjel, da bi takšen procent bilo brezposelnih ljudi. Ampak brezposelni niso samo moški, ampak so tudi ženske.
Zadnji del pa vseeno drži. Pravijo, da mora otroku biti tudi dolgčas, saj na tak način vzpodbujamo njegovo kreativnost, saj prične sam razmišljati na kaki način bi se zaposlil, da bi ustavil dolgčas. Dobre ideje se ponavadi vedno oblikujejo v prostem času in bolj malo krat pod pritiskom. V glavnem ljudje morajo imeti potešene vse ostale prioritete, da se začnejo razmnoževati. In med te spada tudi psihološko stanje – človek rabi čas za udejanjanje svojih želja, zabavo, ustvarjanje, hobiji ipd.. Ne gre tukaj za lenobo, gre za to, da ljudje želijo še zraven delavnika živeti lastno življenje. In kadar jim vzameš vse to postanejo brezvoljni, zagrenjeni in godrnjavi.
Seveda pa kot si sam omenil imajo različni ljudje različne prioritete v življenju. Ampak to je potem že druga zgodba. Z večino ostalo zapisanega se pa strinjam s tabo.
Ne samo tukaj, tudi tam in drugod. 🙂 Povsod se najdejo taki, ki jim na tebi kaj ne paše in mislijo, da je s teboj kaj narobe. Fajn pa je, če zna človek s tem živet.
To, da eden od partnerjev ostane doma in skrbi za otroke, ni posledica “delitve vlog” ampak je posledica ekonomskih razmer.
Če ne dobiš dela ti itak ne ostane druga kot, da ostaneš doma, mar ne?
“Delitev vlog na tradicionalni način”, kaj pa je to “tradicionalni način”?
Danes nas prepričujejo, da si lahko par vloge v družini razdeli po lastnih željah, kar je neumnost. Če že nihče drug, potem vsaj otroci ločijo ljudi po spolu in se na te razlike drugače odzivajo.
Kako naj moški opravlja vlogo ženske, in obratno, če za to nima osnovnih pogojev (že zaradi fiziologije telesa)? A če se par dogovori drugače kot pa to narekuje “tradicionalni način”, gre potem on rodit?…..
Ansambel obup :/
Ja nekaj je res narobe, da pri 40. nima ženske, oziroma vsaj razdrte večletne veze. Tudi pri 40. če nima kakšnega otroka je nekaj narobe. Zdaj jih je 40, kar kmalu jih bo 50. 40 let ni malo. Moški bi moral razmišljati o družini najkasneje okoli 35. leta, ker zdaj je vse nekaj bolj kasneje. Ženska pa pri 30.
To, da eden od partnerjev ostane doma in skrbi za otroke, ni posledica “delitve vlog” ampak je posledica ekonomskih razmer.
Če ne dobiš dela ti itak ne ostane druga kot, da ostaneš doma, mar ne?
“Delitev vlog na tradicionalni način”, kaj pa je to “tradicionalni način”?
Danes nas prepričujejo, da si lahko par vloge v družini razdeli po lastnih željah, kar je neumnost. Če že nihče drug, potem vsaj otroci ločijo ljudi po spolu in se na te razlike drugače odzivajo.
Kako naj moški opravlja vlogo ženske, in obratno, če za to nima osnovnih pogojev (že zaradi fiziologije telesa)? A če se par dogovori drugače kot pa to narekuje “tradicionalni način”, gre potem on rodit?…..
Ansambel obup :/[/quote]
Meni je ena, s katero sem bi v razmerju leto in pol lepo povedala, da bo ona delala od otrokovega tretjega meseca naprej, dojila ga ne bo, s flaško in plenicami bom pa že zmogel.
Ekonomija tega razmerja je bila pa 2,5:1 v mojo korist. Punca je “delala kariero”… so jo glih na novo vzeli v neko firmo za marketing in se je zelo trudila, če bo mogoče s plačo zlezla na jurčka.
Takrat sem jo povprašal po zdravju pa mi je stresla v ušesa predavanje o pravicah.
Če ti ni jasno kaj je to tradicionalna družina in tradicionalna delitev vlog, si verjetno živel pri mami, ki se je od tvojega očeta ločila preden si dopolnil 5 let.
Kar se pa ekonomskih pogojev za družino tiče se pa strinjam – bolj so revni bolj se plodijo… pa po dokaz za to ni treba iti v Indijo, dovolj je it pogleda na Kosovo.
Forum je zaprt za komentiranje.