Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ne PRERASEMO I.J.Janse&Co?

Zakaj ne PRERASEMO I.J.Janse&Co?

problem je, da je nivo politične kulture nula, le tega pa generirata v poslanske ovce:
Janković s strici
in
Janez Janša
.
vsa slovenska kao politična pamet (pozicija in opozicija) ni sposobna izmed vseh predlogov enih in drugih izluščiti dobre in najboljše.
sam poslance do negdje razumem, saj jih večina ni nikoli delala na prostem podjetniškem trgu.
tu mislim na takšnem trgu, ki ni bil odvisen od proračunskih investicij in donacij države.
…… pa naj ti ljudje sprejmejo pomoč, od tam kjer to je….
.
da bi le nekaj naredili, bi jih jaz zaprl v prostore parlamenta skupaj s paršajtergami granitnih kock…
.
.
sam mislim, da nam je gospod Klemenčič rešitev ponudil.
v prvi fazi morata politični prostor zapustiti Janković in Janša
predlagal bi še, da to storijo strici iz ozadja
….potem pa bodo izgubljene ovce drugače vodljive, zahtevati moramo, da bolj od nas-civilne družbe.
.

Seveda bi srboljubom in jugonostalgikom bilo všeč, če bi Slovenci “prerasli Janšo”. Da bi lažje ustoličili Jankovića in ostale sovražnike slovenskega naroda.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Edina rešitev je, da organiziramo alternativno nepolitično skupino ljudi, sestavljeno iz takšnih in drugačnih strokovnjakov, katerih življenje temelji na moralno-etičnih načelih.
Preprosto rečeno, ljudje, ki jim je mar za državo in državljane.
Predstavili bi svoj program, ki bi med drugim vseboval neposredno demokracijo, obsodbo tistih, ki so izropali državo, razvoj samooskrbe…..Kandidirali bi na neke vrste volitvah, kjer bi narod odločil ali si želi nove državne ureditve in s tem realizacijo programa ali pa želi ostati pri trenutni mafijski vladavini.

http://www.youtube.com/watch?v=yxaIGvI6Y8Q

Je šel “naš jubljeni vodja” Ivan Janez J. v trgovino in je hotel kupiti zimske gume.
Pa so mu rekli da jih ne rabi, ker bo kmalu dobil ketne….

:)))))

Bibita kmalu bo pri tebi pozvonilo 🙂

Saj nisem jaz v totem občinskem svetu, da bi me obiskali na domu.:)

Saj vem. Bibita je kot garmin. Vedno prijazna, tolernatna in potrpezljiva. Hej pa to je to 🙂 Ce vse zamocis in naredis narobe, ti nekdo rece v mirnem tonu, naslednji ovinek desno in vse je ok. Garmin zenska 🙂

Sem prenesla samo informacijo naprej o tem, da obiskujejo na domovih člane obč. sveta Maribor 🙂

Ma v tem trenutku cekirajo najin IP.

Kar naj, potem se bova pa obvezno srečala. 🙂

V verigah?

Misliš v ketnah? :))))))

Neeeee….. sem mislila …. iz oči v oči .)

Mislis da ne bova pristala na jesprenju? Madonca kaksen zmenek 🙂

Verjetno bova dobila kar hladen obrok.:) Zmenek pa nekaj posebnega, si ga bova zapomnila za celo življenje.:)

Prozy server pa bo. Ceprav te tu takoj vrzejo dol.

Kot, da je to neka garancija za poštenost, če nisi glih v “totem” občinskem svetu. 🙂

Jaz vem, da imamo v Sloveniji ogromno sposobnih mladih ljudi, ki že leta in leta hodijo v šole in poskušajo kam priti. Nekateri so celo pošteni in moralni. Ampak kako naj, v tej orgiji medsebojno povezane slovenske političe elite, kdo sploh kam pride? Če si pošten, ti je med samim vzponom na politični vrh tako slabo in moraš toliko dreka požreti, da vsak normalen odneha. Tisti, ki ostajajo, so pa… saj vidite sami.

Menim, da bi bilo treba celoten politnični svet v Sloveniji popolnoma prevetriti. Ti starčki so vsi že 3x izželi dejstvo, da so nas popeljali v samostojno Slovenijo. Mislim, da smo se jim tako, da smo jim 20 let dovolili krasti vse kar vidijo, dodobra zahvalili in je čas, da se poslovijo. Prišli so namreč tako daleč, da se nihče več ne zaveda, kaj je sploh smisel tega, da sedijo na tistih stolčkih – kot otroci v vrtcu se ubadajo samo en z drugim in željo, da bi ostali na stolčku. To, da je njihovo delo vodenje države in omogočanje dostojnega življenja njenih državljanov, je daleč pozabljena utopija.

Če se množica ne bi pustila zmanipulirat in izigravat in s tem delit na leve in desne, bi se lažje ta mladi organizirali in tudi nekam prišli.

ti bom napisal zgodbo iz polpretekle zgodovine takrat zelo uspešnega gradbenega podjetja, dolgo pred avtocestami, napihnjenim nepremičninskem balonu, hypu itd…
v tem podjetju so si vodilini ( ampak ne samo direktorji, tudi obratovodje, računovodije itd) gradili hiše, polagali tlakovce, urejali okolico, gradili hleve, vikende tako da so najeli podjetje v katerem so bili zaposleni, kar je edino prav, če lahko vstane vse pod domačo streho, zakaj bi drugi služili, no težava je bila ker od teh ni nihče plačeval računov ampak so vse zamutili, dokler so bili prilivi iz tujine to ni bil noben problem, se je pokrivalo, ampak to ni nauk te zgodbe, …nekoč je eden delavec, ne ravno navaden je imel malo položaja,..skratka se je dogovril z direktorjem operative naj mu zgradijo hišo, plčala pa bo ko bo gradnje konec, seveda hiša je lepo zrastla, mine leto, dve pa ga direktor vpraša kdaj misli plačat, delavec pride eno juto v pisarno z aktovko , jo odpre in pokaže direktorju denar ter mu reče, poglej, da ne boš mislil, jaz ima denar da plačam hišo, ampak jo bom plačal takrat ko boste tudi vsi drugi plačali vse kar vam je podjetje delalo….in nauk te zgodbe? v tem, da v Sloveniji je takšno stanje duha, da je povsem normalno in družbeno sprejmljivo da se krade, od zgoraj navzdol in logika, če ono zgoraj kradejo lahko tudi mi…kje se začne, banalne zadeve, me dobijo na radar, zakaj bi plačal, se bom pritožil, ali rekl nisem jaz vozil. …delam na gradbeni firmi, tnkam tovornjak, zakaj še ne bi od žene avto, pa od soseda, sem direktor velikega državnega podjetja, servisiram službeno vozilo, zakaj še ne bi hčerkinega? itd….tisti spodaj nismo nič boljši od tistih zgoraj..kraja je družbeno sprjemljiva in opravičljiva..to je stanje duha v svloveniji in ni nam pomoči, ne tehnična vlada ne demonstranti….vse se bo izrodili, ker vedno bo nekdo nekomu dolžan uslugo in vedno bo nekdo ki bo mislil da mu nekaj pripada drugemu pa ne…taki smo…mali duhovi ki se želijo iti velike igre

Vse je to del dobro zrežiranega scenarija.
V ozadju so velike korporacije in svetovne banke, ki so najprej delile kredite na lepe oči….To je bilo obdobje gospodarske rasti..Vsi so delali, gradili…In kradli….Potem pa se ta isti odločijo, da več ne bodo dajali kreditov in denarja zmanjka. Ostane pa dolg. In preko dolga se potem nadzoruje države in s tem ljudi.
Kdor nadzoruje dolg, nadzoruje svet.
Če si nekomu dolžan, boš njegov suženj. Lahko boš delal celo življenje, pa se ne boš izkopal iz dolgov….In večina držav je v takšni dolžniški krizi, da je še par naslednjih generacij privezano na odplačevanje dolgov.

ti bom napisal zgodbo iz polpretekle zgodovine takrat zelo uspešnega gradbenega podjetja, dolgo pred avtocestami, napihnjenim nepremičninskem balonu, hypu itd…
v tem podjetju so si vodilini ( ampak ne samo direktorji, tudi obratovodje, računovodije itd) gradili hiše, polagali tlakovce, urejali okolico, gradili hleve, vikende tako da so najeli podjetje v katerem so bili zaposleni, kar je edino prav, če lahko vstane vse pod domačo streho, zakaj bi drugi služili, no težava je bila ker od teh ni nihče plačeval računov ampak so vse zamutili, dokler so bili prilivi iz tujine to ni bil noben problem, se je pokrivalo, ampak to ni nauk te zgodbe, …nekoč je eden delavec, ne ravno navaden je imel malo položaja,..skratka se je dogovril z direktorjem operative naj mu zgradijo hišo, plčala pa bo ko bo gradnje konec, seveda hiša je lepo zrastla, mine leto, dve pa ga direktor vpraša kdaj misli plačat, delavec pride eno juto v pisarno z aktovko , jo odpre in pokaže direktorju denar ter mu reče, poglej, da ne boš mislil, jaz ima denar da plačam hišo, ampak jo bom plačal takrat ko boste tudi vsi drugi plačali vse kar vam je podjetje delalo….in nauk te zgodbe? v tem, da v Sloveniji je takšno stanje duha, da je povsem normalno in družbeno sprejmljivo da se krade, od zgoraj navzdol in logika, če ono zgoraj kradejo lahko tudi mi…kje se začne, banalne zadeve, me dobijo na radar, zakaj bi plačal, se bom pritožil, ali rekl nisem jaz vozil. …delam na gradbeni firmi, tnkam tovornjak, zakaj še ne bi od žene avto, pa od soseda, sem direktor velikega državnega podjetja, servisiram službeno vozilo, zakaj še ne bi hčerkinega? itd….tisti spodaj nismo nič boljši od tistih zgoraj..kraja je družbeno sprjemljiva in opravičljiva..to je stanje duha v svloveniji in ni nam pomoči, ne tehnična vlada ne demonstranti….vse se bo izrodili, ker vedno bo nekdo nekomu dolžan uslugo in vedno bo nekdo ki bo mislil da mu nekaj pripada drugemu pa ne…taki smo…mali duhovi ki se želijo iti velike igre[/quote]

Dobro napisano. In to počnejo tisti, ki s sodedovim L po koprivah… Tisti, ki morajo skrbeti, da je njihovo podjetje v dobri kondiciji in da imajo zaposleni plače na datum, pa ne vozijo niti službenega avta, še perejo ga ne na račun firme (svoje!). In ne spet sem mešati tiste, ki so si vzeli kar je bilo na razpolago, ko je bila naša ‘država’ tako radodarna… če je še kaj padlo pod mizo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vse je to del dobro zrežiranega scenarija.
V ozadju so velike korporacije in svetovne banke, ki so najprej delile kredite na lepe oči….To je bilo obdobje gospodarske rasti..Vsi so delali, gradili…In kradli….Potem pa se ta isti odločijo, da več ne bodo dajali kreditov in denarja zmanjka. Ostane pa dolg. In preko dolga se potem nadzoruje države in s tem ljudi.
Kdor nadzoruje dolg, nadzoruje svet.
Če si nekomu dolžan, boš njegov suženj. Lahko boš delal celo življenje, pa se ne boš izkopal iz dolgov….In večina držav je v takšni dolžniški krizi, da je še par naslednjih generacij privezano na odplačevanje dolgov.[/quote]
svet kot zarota? svet kot vaška gostilna ki daje na kredo? nekdo mora plačati zapitek ali pa sledi…seveda ostane dolg, če se zadolžuješ brez zavesti kako boš denar vrnil si neumen, če se zadolžuješ z zavestjo, da denarja ne bo treba vrnit si pač lopov..zdaj se pa določimo kaj smo? smo neumni ali pa smo lopovi….živiš lahko samo s tem kar ustvariš in v okvirh svojih zmožnosti…ampak ne govorim o tem, govrim o tem, da je stanje duha v sloveniji porazno, veliko se govori o tem kako so mladi izgubljena generacija, kako ni služb zanje…ampak poglej, pri nas jih večina misli, da je fakultetna izobrazba bianco menica za dobro plačano službo, ne pa trdo delo, enako razmišjajo vsi ki so (no večina), ki vleče državni sesk…lasje mi gredo pokonci ko poslušam javni sesktor..plače plače plače in bonitete….v slovenij imamo 1400 raznih agencij, uradov itd….po logiki, še vedno je bolje imeti ljud zaposlene kot pa jih imeti na borzi…potem so tu še podjetniki ki bi vsi sizavljali visoke račune za slabo opravljeno delo, pa trgovci ki nam prodajjo blago z 500% maržami made in china, potem pa ne morejo prodati pa ti nudijo 70% popusta? itd…pravijo cene nepremični padajo…nič ne pdajo, gredo na realne vrednosti, tako kot mora vse iti v realo, vključno z našim načinom razmišljanja…

v tem podjetju so si vodilini ( ampak ne samo direktorji, tudi obratovodje, računovodije itd) gradili hiše, polagali tlakovce, urejali okolico, gradili hleve, vikende tako da so najeli podjetje v katerem so bili zaposleni, kar je edino prav, če lahko vstane vse pod domačo streho, zakaj bi drugi služili, no težava je bila ker od teh ni nihče plačeval računov ampak so vse zamutili, dokler so bili prilivi iz tujine to ni bil noben problem, se je pokrivalo, ampak to ni nauk te zgodbe, …nekoč je eden delavec, ne ravno navaden je imel malo položaja,..skratka se je dogovril z direktorjem operative naj mu zgradijo hišo, plčala pa bo ko bo gradnje konec, seveda hiša je lepo zrastla, mine leto, dve pa ga direktor vpraša kdaj misli plačat, delavec pride eno juto v pisarno z aktovko , jo odpre in pokaže direktorju denar ter mu reče, poglej, da ne boš mislil, jaz ima denar da plačam hišo, ampak jo bom plačal takrat ko boste tudi vsi drugi plačali vse kar vam je podjetje delalo….in nauk te zgodbe? v tem, da v Sloveniji je takšno stanje duha, da je povsem normalno in družbeno sprejmljivo da se krade, od zgoraj navzdol in logika, če ono zgoraj kradejo lahko tudi mi…kje se začne, banalne zadeve, me dobijo na radar, zakaj bi plačal, se bom pritožil, ali rekl nisem jaz vozil. …delam na gradbeni firmi, tnkam tovornjak, zakaj še ne bi od žene avto, pa od soseda, sem direktor velikega državnega podjetja, servisiram službeno vozilo, zakaj še ne bi hčerkinega? itd….tisti spodaj nismo nič boljši od tistih zgoraj..kraja je družbeno sprjemljiva in opravičljiva..to je stanje duha v svloveniji in ni nam pomoči, ne tehnična vlada ne demonstranti….vse se bo izrodili, ker vedno bo nekdo nekomu dolžan uslugo in vedno bo nekdo ki bo mislil da mu nekaj pripada drugemu pa ne…taki smo…mali duhovi ki se želijo iti velike igre[/quote]

Dobro napisano. In to počnejo tisti, ki s sodedovim L po koprivah… Tisti, ki morajo skrbeti, da je njihovo podjetje v dobri kondiciji in da imajo zaposleni plače na datum, pa ne vozijo niti službenega avta, še perejo ga ne na račun firme (svoje!). In ne spet sem mešati tiste, ki so si vzeli kar je bilo na razpolago, ko je bila naša ‘država’ tako radodarna… če je še kaj padlo pod mizo.[/quote]
te vprašam takole, če ti pade od mimoidočega denarnica pod noge jo boš vrnila ali jo boš obdržala? držaa je bila radodarna ker je želela biti radodarna, do nekaterih, ki …saj je razumljivo…ne?

En rek iz polpretekle zgodovine:
Tito je krao, i nama je dao, ovi kradu, nama ne dadu…..

Mi smo se obsodili na krizo, ko smo si uničili proizvodnjo, tisto pravo, ko ljudje resnično nekaj proizvajajo ne da samo kupčkajo v storitvenih dejavnostih……

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close