Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ne PRERASEMO I.J.Janse&Co?

Zakaj ne PRERASEMO I.J.Janse&Co?

Meni se vse bolj zdi, da Slovenci v glavah ne moremo prerast te politike, a v bistvu nam ustreza ta drek al kaj?
na teh forumih je najvec custvenih ljubezenskih tem alla *zakaj sem samska?*sami softici ste vi drzavljani!!!
Na drugem koncu pa ne zmoremo odlocno zavrec tega stanja, it na ulice…vse ostaja medlo, pismo!!!!
zakaj ne grejo ti voluharji, zakaj nam kradejo prihodnost. dejte se to resno in globoko vprasat, dragi moji slovenci.
Pismo me je raz*zdil ta tip!!!!

Ja saj, predlagaj kdo naj pride na oblast? Nov voluhar, novo teslo? Pojdi na ulice, naredi kaos, vojno stanje…morda boš v sebi za trenutek pomirjen, drugi dan bo vse isto. Kaj si ti naredil, da bi bilo drugače? Aja, nič…se mi je zdelo.

Vesela sem, da imam še čustva, ki tebi predstavljajo “zmazanost”. V sebi imam empatijo, občutek za soljudi.

Oblastniki nimajo empatije

To je njihova slabost. Verjamem v to, da se z empatijo pride dlje.

Nazaj v socializem?

Kam gremo pa zdaj?

Vrtimo se 🙂 Ce bi bile jutri volitve bi se spet prikazali sami znan obrazi. Ljudje se pac razlikujemo od zivali da se s polnega korita cetudi smo siti ne umaknemo zlepa 🙂

Ja, korita so huda reč:). Povzročajo odvisnost zaradi krme.

Tehnicna vlada je po mojem edina resitev. Samo en pogoj: nihce ne bi smel biti nikoli v nobeni stranki.

Verjamem v čudeže:). Mladim dati delo, naj sprejmejo velike izzive. Saj slabše že ne more biti:).

S sparanjem bomo samo zmanjslai stevilo zaposlenih. Brez trosenja ni pretoka denarja. In potem ni sluzb. Bojim se da se nismo se dotaknli dna. Ce bi potem bi bilo na cesti 100.000 ljudi.
Se dobro da zlata ribica ispolnjuje zelje. No kot bi rekel Adi SMolar: oh da bi zmogla to nardit jaz morala bi biti kit.

Ja saj, začaran krog. S šparanjem (predvsem z zniževanjem števila zaposlenih, zapiranjem podjetij) si bomo skopali res globoko dno. Vsak dan poslušam za nove varčevalne ukrepe in kje vse bodo krčili delovna mesta. Res žalostno, ljudje postajajo pasivni, z veliko nakopičene agresije v sebi.

No, želje ostajajo, a ne:). Teh ti ne morejo vzeti:).

Mnozi se razocaranje, obup, depresija, slaba energija. Ljudje delajo samomore. No vse smo to sprejlei kot nekaj povsem normalnega. Vedno bodo ricchi e poveri. Samo to kar se danes dogaja… katastrofa.

Nismo vsi vsega sprejeli, predvsem se pa ne strinjamo z obstoječim stanjem. To zame ni normalno. Danes me je močno zvilo, ko sem videla kako se ljudje okoli mene rušijo kot domine. Saj so vedno nihanja ter vzponi in padci. Samo zadnje čase opazujem le, kako padajo:(. In nič ne pomaga, nobena beseda, ponujena roka…nič.

Carobna besedica: ENOTNOST!

Prej bi rekla enakopravnost:). Enotnost bi lahko pomenila ponovni čredni nagon.

Enotnost vzpostavi enakopravnost.

Za to bi potrebovali najvišjo stopnjo razvoja ljudi in posledično družbe.

Stiska poenoti ljudi. Apatija, lakota, brezup, jeza, obcutek nemoci, ….

To je tudi res, vendar smo Slovenci poseben narod:). Morda pa nismo še dovolj lačni:).

Saj pravim: cakamo dno. Pocakajmo na petek da se prestejemo 🙂

Upam, da rit ne bo preveč bolela in da ne bomo dolgo sedeli na dnu:). Se hočem že pogajat:)).

Ko si na dnu se lazje odrines-navzgor.
Ampak kje je ta energicni madcitizen?

Evforična jeza je posledica nekontroliranosti in nima veze s tisto prijetno energičnostjo.

Za prerasti voluharje bi potrebovali zavest, voljo in pogum za neposredno demokracijo, direktno akcijo in samoupravo. Gre za anarhistični pristop, ki je morda preveč napredno zasnovan za današnje generacije. Določeni poskusi v tej smeri so se v zgodovini že dogajali. Nekaj lokalno uspešnih je v latinski Ameriki. Slovenci smo pa itak zaostal narod, kar se družbenih gibanj tiče, čeprav nam je pred desetletji že dobro kazalo. Danes večina niti približno ni sposobna razmišljat izven sebičnega okvirja. Ali o ureditvi brez vodij in oblastnikov. Že tukaj se vsi sprašujejo samo, kdo bo potem strmoglavljene zamenjal. Če si ljudje niso sposobni niti zamisliti demokracije odločanja od spodaj, namesto iz parlamenta in podobnih gospodovalnih institucij, je res brez veze, da se gremo kakšne proteste in spremembe. Nagnati enega gospodarja, da boš potem čakal, da te pride komandirat drugi, je zapravljanje energije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close