Zakaj (ne) cepiti otroke (in odrasle)
robi445, 24.09.2021 ob 21:25
Debili, ki širijo fašistično propagando, ne vedo, da so sestre na covid oddelkih dobile navodila, da cepljenih obolelih ne smejo evidentirati.
Zato potem fašistični mediji širijo laži, ljudje pa vidijo popolnoma drugo plat.
Od kje potem 58 cepljenih hospitaliziranih na sledilniku? Ena sestra ni bila pridna?
Desperadodajka, 24.09.2021 ob 16:51
Anonimno 3841, 24.09.2021 ob 16:44
Preprosto. Nižja kot je starost, manj je virus osebi nevaren, reakcije na cepivo so še premalo raziskane. Moji otroci ne bodo cepljeni, jaz sem se po sili okoliščin mogel.
A, bejž. Po kolikih letih znanstvenega raziskovanja si pa prišel do tega sklepa? Vsak anticepilec se ima za stroko, ker si nek izgovor izmisli.
Ne vem sicer, če si naredila osnovno šolo, ampak že tam spoznaš osnove biologije. Vsakemu razumnem človeku je tudi jasno, da se otrokom ne daje istih zdravil kot odraslim, da je vecina tudi popolnoma nedolžnih zdravil (npr lekadol, naprosen, nalgesin) otrokom dovoljeno dajati šele po 12. letu. Zakaj? Zaradi razvijajočega organizma, drugače delujočega imunskega sistema, preobremenjenosti jeter, ledvic, srca… Poleg tega vsako zdravilo prinaša tveganje. Ne gre za bonbončke ali zegnano vodo, ampak za farmacevtske pripravke, ki prinašajo stranske učinke. Odrasel organizem jih prenese in jih je zmožen sanirati več, kot otroški. Zato zdravil ne jemo na rezervo, ampak samo, če je korist večja od morebitnega tveganja, ki ga prinašajo zdravila. Znanstveniki so izračunali (imaš na netu ogromno objavljenih študij), da prinaša otrokom cepivo večje tveganje kot bolezen. Smiselno bi jih bilo cepiti le, če bi s tem zaustavili epidemijo, a ker cepiva samo za polovico zmanjšajo možnost okužbe in prenosa, je tudi ta argument na trhlih nogah. Ti je zdaj kaj bolj jasno?
Sicer pa je zadnjič tudi beoviceva po tv povedala, da je vprašanje, koliko smiselno je cepiti otroke, glede na to, da okužba zanje pomeni zanemarljivo tveganje.
To
Forum je zaprt za komentiranje.