Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj naj bi bil samomor slaba reč?

Zakaj naj bi bil samomor slaba reč?

Spoštovani uporabnik foruma,
ob tej uri se res nisem prebijala do konca vašega prispevka., za kar se vam opravičujem. Kljub temu moje mnenje ostaja nespremenjeno. Ne jemljite tega osebno, če ne razmišljamo vsi enako in ne pihamo v isti rog.
Z vsem spoštovanjem.[/quote]

Spoštovana Goldfish,

Kot prvo bi vam želel sporočiti, da me smete naslavljati z mojim uporabniškim imenom, v končni fazi ga tudi imam zaradi tega razloga.

Kot drugo pa se vas zgolj dobronamerno opozoril z namenom, da se ne boste na kakršen koli način osmešili. Saj je bilo iz vašega prvega odgovora na moj prispevek več kot očitno, da ste ga nadvse površno prebrali ter da praktično niste ničesar razumeli o čem sem spregovoril.

Za konec bi vam želel le še svetovati, da je včasih veliko bolje prvo postaviti vprašanje kot pa se odločiti za neko mnenje na osnovi parcialnega razumevanja parcialnih informacij ter slednjega nato povzdigniti na stopnjo nekakšne kvazi-dogme. Tovrstno razmišljanje je dejansko veliko bolj družbeno uničujoče in problematično kot pa je to problematika, ki jo obravnava trenutna tema.

Z vsem dolžnim spoštovanjem,
TenAiBudo[/quote]

Pa pojdimo od začetka. Zdaj sem si vzela čas in čutim, da vam moram odgovoriti:). Še prej hvala za nasvet glede naslavljanja, ampak sem se odločila, da ne bom pisala v stilu pisanja pisem, ker smo na forumu in je način komunikacije bistveno drugačen kot ste se ga lotili vi. Ampak dobro, vsak ima svoj stil in kdo vam brani.
Če se kdo smeši, ste vi z dobronamernimi opozorili. Ne vem zakaj bi bilo kogarkoli potrebno opozarjati, kako naj reagira na javno dostopnem forumu. Smo si različni in predvsem svobodni. Če vas kaj moti pri mojem pisanju, komentiranju je to zgolj vaš problem. Moj nasvet bi bil, da se osredotočite na bistvo, na tisto kar lahko daste in ne jemljite drugim njihovih besed, ker vi razmišljate drugače. Pameten je tisti, ki spoštuje mnenja drugih in to izraža na način komunikacije z njimi.
Povedala sem vam, da prispevka nisem dosledno prebrala, zato se o temi nisem podrobno razpisala, ampak sem vrgla le eno majhni kost, na katero ste več kot očitno stopili. Na tem mestu ne čutim, da bi se vam morala opravičiti:).
Moje mnenje je takšno kot je, če je zgolj površno in po vašem tolmačenju napačno, je še vedno moje mnenje:). Sama bom živela s to svojo mislijo. Če me imate namen spreminjati, naj vam že sedaj polagam na srce, da je to nemogoče. Razen, če znate stvari dobro argumentirati in bi me morebiti v kaj celo prepričali.
Hvaljen Jezus:).

Težka tema in prilično lahko se jo da strivializirati, kar skoraj brez izjeme počnejo vsi, ki so absolutni kritiki samomora in samomorilcev, po možnosti še njihovih svojcev. Samomor je v bistvu blazno pogumno dejanje, sploh predvsem če ga izvedeš pri polni zavesti in ne vem če je ravno dosti pametnih, ki bi prevzeli nase stiske in razloge tistega…
Seveda ga je treba obsojati, sicer bomo propadli kot vrsta, ker mi smo tako izjemni, tako se znamo boriti, tako smo nepogrešljivi. lol V bistvu bi blo za vse ostale živalske in rastlinske vrste bolje, če se ne bi razvili do te stopnje.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Spoštovani matjazko,

Osebno se žal ne morem strinjati z vašim razumevanjem simbola Jezusa Kristusa, saj v njem ne vključujete nikakršne povezave med Jobovo knjigo in Novo Zavezo; oziroma dejansko slednji na nek posredni, v kolikor celo ne na neposreden, način nasprotujete. Razlaganje Svetega pisma pa je izrazito zahteven projekt, kjer se preprosto ne smemo zadovoljiti s parcialnimi stališči, pogledi, razmišljanji ali mnenji, vsaj ne v kolikor je naš motiv iskanje vere. Pri čemer pa bi na tem mestu želel eksplicitno izpostaviti, da vera izhaja iz latinskega samostalnika veritas, ki pomeni: resnica. Na osnovi česar posledično sledi, da se vera dejansko ukvarja s preučevanjem resnice. Resnica pa nikoli ne more biti parcialna, temveč je vedno izključno absolutna in celostno prisotna v celotnem našem stvarstvu. Zaradi česar se tudi nikoli ne smemo zadovoljiti s parcialnimi deli resnice, saj to vodi zgolj v uporabo najrazličnejših retoričnih orodij, ki preučujejo manipuliranje resnice.

Prav tako pa je pri našem spoznavanjem in preučevanju vere (resnice) ključnega pomena, da slednjo preučujemo iz čim večjega števila različnih aspektov njene manifestacije, saj se bomo le na takšen način lahko nekoč kot celotna vrsta postopoma približali spoznanju absolutne Resnice, kakršna koli že ta je.

Za sam konec pa bi vam želel le še svetovati, da začnete razmišljati o alternativnih možnostih razmišljanja, saj še vedno nadvse vestno težite k ločevanju. Osebno zagovarjam, da pot do odkritja kakršnih koli novih pomembnih spoznanj leži izključno v povezovanju, združevanju, sprejemanju in razumevanju drugačnosti in drugače mislečih ter predvsem na medsebojnem spoštovanju. Zaradi česar sem se osebno, navkljub temu, da sem praktikant rinzai zena, enako podrobno kot z učenji zena seznanil tudi z učenji taoizma, šintoizma, konfucijaizma, tendai in šingon budizma, kakor tudi s krščanstvom, islamom in judaizmom na eni strani ali različnimi smermi zahodnih znanosti na drugi strani.

In v kolikor pozorno preberemo krščansko Sveto pismo ter temeljna dela zgodnjih krščanskih filozofov ter temeljna dela zgodnjih krščanskih ločin bomo lahko hitro prišli do spoznanja, da je Nova zaveza v precejšnji meri zamišljena kot odgovor/nadaljevanje Jobove knjige. Pri čemer pa ne gre tudi zanemariti dejstva, da Jobova knjiga še vedno sodi med najpomembnejše in najzahtevnejše dele Svetega pisma, katerih ne gre zlahka razlagati.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Za moje pojme je bolj blazno pogumno živeti, sploh dandanes, ko je bitka za preživetje vsak dan bolj zahtevna – zagotovo se je mnogo lažje v mislih pripravljati na konec in ga sprovesti na tak ali drugačen način. Človek je lahko izjemen, če se tega zaveda in to hoče, celotna človeška vrsta izjemna nikakor ne more biti, še živali se nam kot vrsti smejejo.

Samomor je za ljudi, ki mislijo samo na svojo rit. Tudi če trpiš, pa ti je še nevem kok hudo bi moral pomislit na bližnje, ki te imajo radi, kako bi šele njim bilo hudo, ko te ne bi bilo več na svetu. S takšnim dejanjem lahko nekomu celo sfu.kaš življenje, bo staknil kako shizofrenijo, pa na koncu še v Polju pristal na zaprtem oddelku zaradi tega. Pogumno dejanje pa tudi nevem če je, bi rekel prej nasprotno, življenje ni postlano samo z rožcami, včasih je treba tudi kaj dol požret, tisti, ki se pa ne znajo soočit s tem so pa pač quitterji aka luzerji. Se pa strinjam, da zna bit jeba, če si hudo bolan in se zvijaš v groznih bolečinah, da še zaspat ne moreš kot človek, no ravno zaradi tega pa že ves čas pravim, če imaš zdravje, potem imaš že skoraj vse na tem svetu. Zaradi ene ženske, ali pa ker nimaš 1000 eur neto plače se pa ziher ne splača ubit…

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

TenAiBudo

Če spoznamo Resnico, se v istem hipu naše zemeljsko poslanstvo in tudi smisel obstoja konča.
Torej iskanje resnice je “pogonsko gorivo”, ki nas drži v gibanju, raziskovanju, obogati z izkušnjami itd.

Če Ljubiš, poznaš Resnico, če si filozof, pa jo iščeš, če smo pa vernik, pa si pogosto domišljamo, da poznamo resnico, kar je najhujše slepilo in dobra podlaga za verski fundamentalizem, nestrpnost, prepotentnost, nezmožnost prisluhniti drugim (resnicam) itd.
Če ljubiš, lahko delaš, kar hočeš, ker boš vedno izbral “pravilno ravnanje”.
Namreč Resnica je Ljubezen in Ljubezen je Bog, a ne, če malo zafilozofiram? 😉

Hm, Bog s preklanimi parklji, znamenje hudiča? 🙂
Kaj je tu resnica? Celovitost, združevanje nasprotij, sinteza svetlobe in teme, neba in zemlje, moškega in ženske…

Illustrations of the Book of Job; Job’s Evil Dreams, showing Job’s God,
who has become Satan with cloven hoof and entwined by a serpent,
pointing to the Mosaic Tablets of the Law, 1825 (pen, w/c over pencil)
[img]http://images.bridgemanart.com/cgi-bin/bridgemanImage.cgi/400wm.XND.514370.7055475/70236.jpg[/img]

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Spoštovana Goldfish,

Kot prvo bi vam želel sporočiti, da me smete naslavljati z mojim uporabniškim imenom, v končni fazi ga tudi imam zaradi tega razloga.

Kot drugo pa se vas zgolj dobronamerno opozoril z namenom, da se ne boste na kakršen koli način osmešili. Saj je bilo iz vašega prvega odgovora na moj prispevek več kot očitno, da ste ga nadvse površno prebrali ter da praktično niste ničesar razumeli o čem sem spregovoril.

Za konec bi vam želel le še svetovati, da je včasih veliko bolje prvo postaviti vprašanje kot pa se odločiti za neko mnenje na osnovi parcialnega razumevanja parcialnih informacij ter slednjega nato povzdigniti na stopnjo nekakšne kvazi-dogme. Tovrstno razmišljanje je dejansko veliko bolj družbeno uničujoče in problematično kot pa je to problematika, ki jo obravnava trenutna tema.

Z vsem dolžnim spoštovanjem,
TenAiBudo[/quote]

Pa pojdimo od začetka. Zdaj sem si vzela čas in čutim, da vam moram odgovoriti:). Še prej hvala za nasvet glede naslavljanja, ampak sem se odločila, da ne bom pisala v stilu pisanja pisem, ker smo na forumu in je način komunikacije bistveno drugačen kot ste se ga lotili vi. Ampak dobro, vsak ima svoj stil in kdo vam brani.
Če se kdo smeši, ste vi z dobronamernimi opozorili. Ne vem zakaj bi bilo kogarkoli potrebno opozarjati, kako naj reagira na javno dostopnem forumu. Smo si različni in predvsem svobodni. Če vas kaj moti pri mojem pisanju, komentiranju je to zgolj vaš problem. Moj nasvet bi bil, da se osredotočite na bistvo, na tisto kar lahko daste in ne jemljite drugim njihovih besed, ker vi razmišljate drugače. Pameten je tisti, ki spoštuje mnenja drugih in to izraža na način komunikacije z njimi.
Povedala sem vam, da prispevka nisem dosledno prebrala, zato se o temi nisem podrobno razpisala, ampak sem vrgla le eno majhni kost, na katero ste več kot očitno stopili. Na tem mestu ne čutim, da bi se vam morala opravičiti:).
Moje mnenje je takšno kot je, če je zgolj površno in po vašem tolmačenju napačno, je še vedno moje mnenje:). Sama bom živela s to svojo mislijo. Če me imate namen spreminjati, naj vam že sedaj polagam na srce, da je to nemogoče. Razen, če znate stvari dobro argumentirati in bi me morebiti v kaj celo prepričali.
Hvaljen Jezus:).[/quote]

Spoštovana Goldfish,

Na tako rečeno vašo kost sem kot avtor svojega prispevka moral odgovoriti, saj iz prakse vem, da večina uporabnikov forumov nič kaj rada ne prebira malo obširnejših objav ter jih večina išče zgolj kratke parcialne objave. In vaša “kost” je bila zaradi parcialne narave vašega razmišljanja, na osnovi katerega je tudi nastala, zavajajoče in manipulativne narave. Osebno pa vam lahko zagotovim, da tako kot po vsej verjetnosti tudi vi, nič kaj rad ne vidim, da nekdo objavlja zavajajoče in manipulativne zaključke ali razmišljanja na osnovi mojih objav. Kajti eno izmed mojih osebnih verovanj je tudi ta, da moramo vsi ljudje težiti k čim boljšemu osebnemu razumevanju absolutne resnice, četudi se zavedamo, da slednje kot posamezniki ne moremo nikoli doumeti. A to ne pomeni, da absolutne resnice ne moremo doumeti na ravni celotne človeške vrste. Zaradi česar sem tudi odgovoril na vašo “kost”.

Drugače pa vam lahko zagotovim, da osebno nimam nikakršnih namenov prepričevati vas ali kogar koli drugega v kar koli, saj med drugim tudi trdno verjamem, da se absolutna resnica – Pot razkriva slehernemu posamezniku na zgolj njemu lasten način. Pri čemer pa je njeno razkritje (ali če želite razodetje) odvisno izključno od slehernega posameznika samega oziroma od njegovega osebnega duševnega in duhovnega razvoja.

Kar pa se zadeva moje dobronamernosti bi vam želel sporočiti zgolj, da je dobronamernost sestavni del sočutja. V trenutku, ko se odpovemo svoji dobronamernosti, se s tem odpovemo tudi svojemu sočutju ter posledično tudi velikemu delu tega Kdo in Kaj resnično smo kot človeško bitje.

Vaše stališče, da se osebno odmikam od teme, ki jo tukaj obravnavamo, pa vam moram z vsem dolžnim spoštovanjem sporočiti, da je vaš stališče žal napačno. Kajti z vsemi svojimi odgovori kot tudi s svojo objavo v tej temi se vestno držim zastavljene teme. Kajti vprašanje samomora ni primarno v domeni ne znanosti (medicina) ali katere koli druge strokovne vede (psihologija, biologija, filozofija, pravo in/ali morale in etike), kakor tudi ne v domeni katere koli religije ali religijsko-filozofskega sistema; temveč je primarno v domeni vseh naravoslovnih in družbenih ved, zahodnih in vzhodnih. Vprašanje samomora je vprašanje, ki je v domeni celotnega človeštva in slehernega posameznika. Spraševati se o stvarni naravi procesa, katerega na zunanji skali določata dva ekstrema – samožrtvovanje in samomor, pomeni spraševati se o stvarni naravi človeka kot zavedajočega se bitja. Prav tako pa tudi pomeni raziskovanje samega sebe oziroma naše psihologije (duše) in psihe (duha). In naša razmišljanja v zvezi z omenjenim vprašanjem nam omogočajo vpogled v to kako dobro dejansko poznamo in razumemo delovanje naše duše in duha. In prav o tem sem tudi govoril v svoji objavi, katero ste vi tako zelo na hitro in površno prebrali.

V kolikor bi se želeli opravičiti komur koli se lahko opravičite edino sami sebi, a le pod pogojem, če boste ugotovili zakaj bi se želeli opravičiti sebi. Meni osebno pa ne dolgujete nikakršnega opravičila, saj mi z vašimi razmišljanji niste storili nikakršne krivice, za katero bi se mi bili dolžni opravičiti.

Za sam konec pa bi vam želel le namigniti zakaj osebno prakticiram objavljanje svojih odgovorov posameznim uporabnikom v stilu pisem. Za tovrstni pristop sem se odločil izključno, zaradi spoštovanja, ki sem ga po svojih osebnih prepričanji dolžen izkazati slehernemu človeku, s katerim sem na kakršen koli način v takšni ali drugačni obliki komunikacije. Z izkazovanjem spoštovanjem pa primarno sporočam, da sogovornika sprejemam takšnega kot je ter da vstopam v debato brez kakršnega koli prikritega namena. Seveda pa kot ste tudi že sami ugotovili imamo ljudje različna prepričanja in verovanja.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Je kdo dejansko prebral ta zgornji post od začetka pa do konca ? :>

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Čakamo in stavimo nate:).

Popravek/dopolnitev: Z izkazovanjem spoštovanja pa primarno sporočam, da si istočasno jemljem pravico odkritega pranja možganov. Ovce, kje ste ?

Če spoznamo Resnico, se v istem hipu naše zemeljsko poslanstvo in tudi smisel obstoja konča.
Torej iskanje resnice je “pogonsko gorivo”, ki nas drži v gibanju, raziskovanju, obogati z izkušnjami itd.

Če Ljubiš, poznaš Resnico, če si filozof, pa jo iščeš, če smo pa vernik, pa si pogosto domišljamo, da poznamo resnico, kar je najhujše slepilo in dobra podlaga za verski fundamentalizem, nestrpnost, prepotentnost, nezmožnost prisluhniti drugim (resnicam) itd.
Če ljubiš, lahko delaš, kar hočeš, ker boš vedno izbral “pravilno ravnanje”.
Namreč Resnica je Ljubezen in Ljubezen je Bog, a ne, če malo zafilozofiram? 😉

Hm, Bog s preklanimi parklji, znamenje hudiča? 🙂
Kaj je tu resnica? Celovitost, združevanje nasprotij, sinteza svetlobe in teme, neba in zemlje, moškega in ženske…

Illustrations of the Book of Job; Job’s Evil Dreams, showing Job’s God,
who has become Satan with cloven hoof and entwined by a serpent,
pointing to the Mosaic Tablets of the Law, 1825 (pen, w/c over pencil)
[img]http://images.bridgemanart.com/cgi-bin/bridgemanImage.cgi/400wm.XND.514370.7055475/70236.jpg[/img][/quote]

Spoštovani matjazko,

Nadvse me veseli, da ste uspeli razbrati sporočilo mojega prispevka v tej temi.

Da, v kolikor bi spoznali absolutno resnico – Pot, bi se naše poslanstvo v tostranstvu nemudoma zaključilo v takšni obliki kot ga to poznamo in razumemo danes, saj bi s tem izpolnili svoj izvorni namen. A to še vedno ne pomeni, da bi to pomenilo našo smrt. V končni fazi so življenje-smrt, obstoj-neobstoj, začetek-konec… zgolj različne manifestacije istega naravnega principa – Samsare. Kateri nas uči, da vse kar poseduje začetek (izvorni namen) poseduje tudi svoj konec bodisi v tem, da uspe izpolniti svoj izvorni namen bodisi da slednjega ne uspe izpolniti. Hkrati nas omenjeni princip tudi uči, da je sleherni konec zgolj posledica pretvorbe obstoječega stanja nečesa v nekaj novega, drugačnega. Predvsem pa nas uči, da nič ne more obstajati nespremenjeno ali večno, saj je večna edino absolutna sprememba – Pot (absolutna resnica). Sleherno vztrajanje pri prepričanju, da lahko stvari ostanejo nespremenjene pa zgolj posledica iluzije, ki izvira iz nevednosti, ter katera je hkrati tudi izvor vsega trpljenja. Spoznanje in sprejetje omenjenega naravnega principa pa je prvi korak na poti k človekovi odrešitvi in osvoboditvi. Pri čemer pa se je potrebno zavedati, da ne obstaja le ena in edina Pot, ki bo vodila k odrešitvi ali osvoboditvi, temveč da obstaja toliko različnih poti kolikor je na svetu različnih posameznikov. Namreč niti dvema posameznikoma ni namenjena ista pot k njuni odrešitvi in osvoboditvi, temveč sta jima namenjeni zgolj podobni. V kolikor pa bomo videli njuni podobnosti ali pa izključno njune razlike pa je odvisno izključno od nas samih; oziroma od tega kar smo uspeli doseči na razvoju lastne duše in duha.

Osebno se v celoti strinjam z vami, da je iskanje Poti (absolutne resnice) gorivo, ki nas drži istočasno tako v notranjem ravnovesju kot tudi v gibanju, raziskovanju, spoznavanju, odkrivanju… V kolikor se odpovemo iskanju Poti dejansko storimo duhovni samomor.

Bi pa vas želel na tem mestu opomniti, da je potrebno vero (absolutno resnico) in vernika (tistega, ki išče absolutno resnico) razumeti v veliko širšem kontekstu. Namreč biti vernik ne pomeni zgolj to, da si pripadnik določenega verskega ali versko-filozofskega sistema, tovrstna pot vodi posameznika v tako imenovani duševni samomor. Biti vernik pomeni predvsem odkrivati in spoznavati vero v polnem pomenu besede, ki se skozi nas odraža preko našega sebstva v podobi vere v nas same oziroma kot naša osebna vera. Spoznavati in odkrivati našo osebno vero pa dejansko pomeni, da sledimo le nam namenjeni poti ne glede na vse ali kar koli, katero nam je namenila Pot (absolutna resnica, Bog, Višja sila…). Kajti Pot se slehernemu posamezniku razkriva skozi njegovo sebstvo oziroma skozi le njemu namenjeno potjo. In prav to je tudi eno izmed najpomembnejših sporočil Jobove knjige.

Za sam konec pa bi želel le še omeniti, da tako kot vse ostalo v našem stvarstvu obstaja v parih oziroma natančneje v zelo kompleksnih razmerjih in ravnovesjih, hodita tudi vera in ljubezen vedno v paru, četudi dejansko ne tvorita razmerja. Namreč razmerja so vedno sestavljena iz nasprotujočih si polov. In tako vera vedno hodi z roko v roki v razmerju z ne-vero, in ljubezen z ne-ljubeznijo.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

no, ne se kregat,
Moje razmišljanje. Imam babico staro 83 , ki je v domu 5 let, dementna, zadnje 4 leta priklenjena na posteljo, ne zaveda se okolice, leži in vegetira. Če bi vedel,da to čaka mene, grem raje zdaj, popolnoma zdrav, pri 40, kot pa,da bi obležal in bil na ramenih drugih. Posebej če bi vedel, da se stanje ne more izboljšati. Bistvo je v tem, da tega ne vem, pa tudi živeti ni napak, tako, da ok živimo dalje. Torej , kar se mene tiče evtanazijo podpiram, če so razumni razlogi za to.
Ostalega ne podpiram, samožrtvovanje je pa zanimiva zadeva, če v nekaj res verjameš mislim, da daš smisel temu dejanju? Islamski samomorilci so zame osebno ne vem- norci v pravem pomenu, ker so vse religije po moje malo mimo. Ampak kaj pa recimo če imaš na voljo izbiro ti ali tvoje najbližji, v zgodovini je teh primerov kar nekaj. Pa ne samo v vojnah, imamo primere tudi med nesrečami. So izredni primeri ampak -so.

Samomor je kar neka uporabna zadeva, pri katerem pa je med drugim važno tudi to, da se uporabnik zanj odloči pravočasno, saj obstajajo tudi obdobja, ko to več fizično nisi v stanju izvesti.

Družbeno je najbolj koristno, da se to izvede, ko nam pade motivacija in storilnost pri delu, to je takrat, ko posameznik več ne napaja državne blagajne in jo več koristi, kot daje vanjo.

Tebe ne čaka nič kaj drugega, kot tvojo babico, po vsej verjetnosti še slabše.
Dobro bi bilo (tudi za tvojo babico in starše), da delaš še 10-15 let, potem pa narediš “šlus”.

Razmisli, saj v tistem obdobju nisi več ekonomsko upravičen tuzemstva – vsaj na osnovi tvojih razmišljanj.

Glejte o teh stvareh se pač ne znam hecat.
Ko vidiš človeka , ki ti je blizu vegetirat nekaj let, te postane strah določenih stvari.
Vem kako se razvija demenca , sem bil zraven. Vem kaj prinese samomor svojcem, sem bil zraven. Tako da vem -samomor je zadnja rešitev, ki reši manj, kot naredi novih problemov. In takrat se lahko zafilozofiraš, lahko se iščeš v veri, karkoli pomaga. Je pa hudo.
Kar se mene tiče- samo razmišljam- evtanazija ni samo rešitev za trpečega, z njo nekoga obsodiš na rablja. Potem so pa še ” žalujoči ostali.”
Ne vem – to je prehuda tema za tako lep dan. Sploh pa imate tukaj dovolj intelektualcev, ki jim je v užitek razpredat o takih stvareh. Sam sem tehničen tip, in sem navajen probleme reševat tako kot jih vidim in to je to.
Za državo pa verjamem, da bi bilo najbolje , da bi se fental takrat, ko bom izmozgan ali preveč bolan. Ampak veš kaj, k vragu država, poglej kaj delajo.
Pa še nekaj- ne glede na to kar me še čaka(mogoče je bolje da ne vem)- rad živim. Ker sem menda tipičen bik in kot tak- uživač.

Pozabil napisat- spet govorim zase- kako dojemam sebe in kako druge. Nekako se nagibam k tem , da če bodo imeli domači možnost naj me odklopijo, ko in če pride do tega.Po drugi strani pa ne vem če bi bil zmožen to storiti nekomu drugemu. Pismo ne vem tole je godlja- nimam jasnega odgovora. Mogoče ga ima kdo drug.

Moja babica pri 83 še kolesari (do sosedov in do trgovine), sicer pa sem ti napisal, da se moraš za samomor odločiti pravočasno, to pa za to, da ne obremenjuješ s : “ne vem, če bi to lahko storil drugemu”

Kako pa veš, da se reši za vselej, si že kdaj umrl? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Velja pa :
V kolikor nočeš biti star, se obesi takoj.
Po možnosti, še danes.

No dedkova mama je bila pa stara 103, ko je umrla, pa,… Veliko lahko gledaš po starših, vsega pa ne, kako pa ti veš da boš zdrav ko boš star, če boš sploh star. Ne vem al maš malo preveč časa pa samo provociraš. Glej jaz ne vem jasnega odgovora. Imam nekaj izkušenj, poznam obe plati, samo,…

Katero vero pa ti tako vneto ščitiš, da človeku ne “pustiš” do besede?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se pravi takrat, ko si še zdrav in je vse ok?

Pa še tole bi omenil- med mladimi je samomorov vedno več, in to iz popolnoma napačnih razlogov-vsaj pomoje. In to je znamanje, da kot družba propadamo. Zdaj kaj nas čaka potem, “ali na drugem svetu” ne ve noben, čeprav nekateri vneto prepričujejo v nasprotno. Za tebe podobne , ki pa propagirajo vrv in podobne zadeve, pa si lahko ogledaš dokumentarec kako zadeve zgledajo med tem. Zadeve niso enostavne in prijetne. Mogoče pa bo lahko kdo pomagal nekoga prepričati naj tega ne stori.

http://www.youtube.com/watch?v=5BY3Trq5qOk

Katero vero pa ti tako vneto ščitiš, da človeku ne “pustiš” do besede?[/quote]

Nobene. Pa preberi si tekst od nakladača, meni je bil sporen, če tebi ni, to še ne pomeni, da jaz kakršnokoli vero ščitim, kvečjemu življenje.

Ma glej jih. Komaj ugasnem računalnik, pa se že skregajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close