zakaj na hrvaško
Dragi Kadunc,
tudi jaz hodim kdaj pa kdaj za par dni dol na hrvaško, res čedalje manj….prosim ne vsiljuj ljudjem svoje mnenje in svoje izkušnje….
Žal je realnost drugačna….si mogoče videl v financah anketo, kje so ljudje doživeli največ neprijetnosti??? nekaj čez 70% na hrvaškem….. verjetno znaš sešteti 1+1… kolko je to?
redke izjeme jih hvalite….žal
Nimate pojma, ljudje nerazgledani: očitno noben od vas ni bil nikoli na vzhodu hrvaške ali pa vsaj v zaledju. Ali pa pri domačinih na morju, ki se ne bavijo s turizmom. Kar govorite je pol sranja in še žugate zraven, češ da bi vsak moral biti ponosen da je slovenec ali pa se pasošu odpovedat. Ja, če to ni bolestni nacionalizem. Pa kje imate glavo? Pa kdo pravi, da se je treba voziti sploh kamorkoli izven meja domovine, če pa vam je doma najlepše ob gledanju TVja, šopnigih po intersparu ali ob branju lejdi ali direkta, pa tudi povprecnih slovenskih novic in kar je še podobnega sranja? Pa kaj mislite da ste, če ste prepotovali 146 drzav na svetu ali še več ob tem pa nimate pojma, kako izgleda kozjansko ali goričko ali bloke ali …. karkoli? Ja pa vam ni treba nikamor hoditi, če povsod mislite, da morajo biti ljudje prijazni do vas, samo zato ker jim nosite faking keš. Kako pa kaj slovenceljni, ko pride kak hrvat k nam? ali res mislite, da ste kaj boljši? ste moj k… pa še do sodržavljanov znate biti takšni: zakaj se recimo prekmurec ali pa notranjec mora truditi govoriti v slovenščini, samo zato, ker oni drugi zazeha, da jaz tega že ne razumem in se niti malo ne potrudi, potem pa se še norčuje iz govorice nekega slovenskega narečja? ja, res je. militantni slovenceljni in slovenčice, ki takole razsajate po forumih, namenjenim ‘popotnikom’ : ostante doma, kjer ste še najbolj zadovoljni s svojim papirantim in pisarniškim, masovno potrošniškim razmišljanjem, res bi bilo škoda, da bi vas kdorkoli spoznal ali pa še naprej hodite v turistične gete, kjer za vaš ušivi denar kupite človeško prijaznost in še plaziti bi se morali pred vami. Ker za denar, to je dragi povprečen slovenec prepričan, mora dobiti vse, čeprav se sam grdo obnaša (tudi takrat, ko sam s prijatelji sedi ob alkoholu in s prezirom govori o sosedovi zlati kravi).
ljudje = povsod isto sranje.
lordwales se je zamislil , paritetni tečaj v sloveniji , na hrvaškem pa kao so na volji – do 10 % če plačate brez računa – pri menjavi evro – kuna. najmanj kar izgubite je 3 % , pri paritetnem pa dober 1%
mislim da še vedno ne razumete da je povsod kjer so blagajne v veljavi v sloveniji paritetni tečaj evro tolar !
kaj naj počnem na hrvaškem , posebno ta teden , je največ 25 stopinj !
vsi ki primerjate slovenijo z hrvaško ne vsete da je tako kot bi primerjal 21 in 20 stoletje.
če finnance pišejo da so problemi na hrvaškem , so !
vzvišenost turistov. dajte no , sem že dolgo v poslu , največ kar so so evforični in ne poslušajo , sem in tja pa slišič še kakšno cvestko , pa kaj za to.
slovenija je prečudovita , pa tudi furlanija. bil v škocjanskih jamah in v sesljanskem zalivu.
ima mogoče kakšna hrvaška občina občinsko glasilo – in kako zgleda riviera hro turizem je jasno.
zanimivo da na parkirišču škocjanskih jam ni nobenih stojnic , vodiči več kot prijazni iin se hecajo in postavljajo vprašanja , občutek da te opazijo.
kako je to na hrvaškem , kjer te lahko stane ena večerja tudi 50 in več evrov ne bi več.
oseb z vietnamskih in ostalimi sindromi je tam veliko – kdo vam na hrvaškem garantira varnost. če celo župan napade svojo državljanko , z komenskim županom pa kadarkoli lahko debatiram , mi je veliko pomagal , tako pri knjigi kot objavah v občinskem glasilu. občutek d aživiš v občini kjer stari gredo na bolje je dober. na hrvaškem pa je nacionalizem – in pravite da so slovenci vzvišeni.
slovenci ste najboljši turisti , in najboljši poslušalci.
to je vzrok zakaj rad delam v turizmo in vedno pravim : slovenija je najboljša.
kot dražavljan evropske unije ne mislim prestopati mej unije – saj se tukaj počutim doma v evropi.
res ne mislim spoznavati hrvaških sodišč in podobnega. za razliko od slovenije na hrvaškem ni svobode govora – svaj take kot je v sloveniji.
sicer pa : izvolio !
slovenskih cen na hrvaškem ni
slovenskih cen na hrvaškem res ni, so pa v sloveniji, hehe
Dol mi visi, rada grem tja in drugam, ampak tale debata pa presega vse meje moje domišljije, še tiste najbolj besne, ko bi najraje enega za uh počla :-))) Pa kajte so vam le nardili ti hrvatje, morjo bit pa res fejst, če jih tako opravljate! Za dobrim konjem se kadi, ane.
A res nimate boljšega za počet kot pljuvat čez sosede, madona.
No pa da boste meli vsaj razlog za svojo fovšarijo: kolkor sem vidla zadnjič, prehitevajo nas po desni, da se kar kadi: od EU so dobil predpristopna sredstva in to ogromne dnarje. Mesta ter vasice so iz leta v leto bolj zrihtane, razvojnih projektov je kot listja in trave in glede na dolžino njihove obale in množenje teh projektov bi rekla, da so v 21. stoletje, kar se tiče turizma, stopili prej kot mi, ki samo jamramo, da ni turistov in a bi dali rožce al zastavo na CNN … pa po tolk dostopnih cenah za kolikor na Hrvaškem lahko letujem v apartmaju, v Sloveniji še sobo težko dobim.
lp pa fajn se sfajtajte, da bo že enkrat mir.
še ena brezbožna
Marjana, kje nas prehiteva hrvaška??????
S tabo je pa res škoda razpravljat, ker očitno nimaš pojma…
Da ne bi o njihovi brezpravni državi, o BDPju( če veš kaj je BDP) in še bi lahko razpravljali?
Sicer pa so dejstva, da mladi razgledani, vse manj hodijo na hrvaško….
Sicer pa vsak napiše svoje izkušnje, tisti, ki pa kje ni bil, se bo odločil, ali bo šel tja ali ne….
Definitivno se strinjam, da je tale debata velika sramota za popotniski forum formata travel.over.net, ker tukaj ne gre za izrazanje mnenj ampak za zalitve in nacionalisticne izpade zafrustriranih in nerazumljenih!
Recimo, trditve da se na Hrvasko odpravijo samo neizobrazeni in ljudje brez idej, etc,etc, so odraz tipicne ideologije zaplankanega slovencka, ki zavistno gleda na soseda, to je dejstvo dragi moji in sedaj lahko spet zacnete civkat o vsiljevanju mnenj. Ampak to kar vecina pise pod to tematiko je najvecja reklama za slovensko turbulentno fovsarijo, mogoce se vsi ti lepi in pametni ter seveda popolni arijski slovencki vprasate, zakaj je Hrvaska med petimi top destinacijami na svetu po raziskavah nekaterim tako zelo opevanega vodnika Lonely planet?
Seveda je debata kot je tale samo leglo za sproscanje frustracij in res skoda da ni administratorja, ki bi odlocno ukrepal!
Aja nekomu, ki mi je ponujal sestevek stevil ena in ena, odgovor se glasi tri, ce je bilo vprasanje seveda zastavljeno glede trzne usmerjenosti in sinergicnih ucinkov!
Ti si velika nova pridobitev za travel. Čist frišn, pa že vse veš, kaj je dobro, kaj slabo za ta forum. Tematika, na katero si se oglasil, je čisto sproščanje in ima s potovanji toliko veze kot žongliranje pred magistratom. Forum je zabava in izmenjava izkušenj, in ti udariš z razredčeno soljo ravno v temo, kjer forumu in njegovim obiskovalcem nimaš kaj povedati. Nekateri bi samo jemali, zraven fa kar naprej šinfali in se pridušali. (Vzemi dobronamerno in se raje vključi in posreduj svoje izkušnje od tu in tam)
Verjetno pod kakim drugim imenom verjetno in se ne upa izpostavljati…….
Žalostno je kako se ljudje obremenjujejo s hrvati. Najbolje jih je totalno ignoritat pa je. Čas bo pokazal svoje in nas bodo še veseli še bomo prišli v lepo njihovo.. . . . . . . Kolone turisov so vsako leto krajše (če dobro pogledate se vidi, koliko avtov je namenjenih na hrvaško in koliko je “gasterbajtrov). . . . . Seveda bo kriva suše, pa pomanjkanje vode, pa slabo vreme v avgustu, pa SP v nogometu, .. . . . … . .. samo naši ljubi južni brati s svojo interpretacijo turizma ne.
Povem ti, prav nič me ne briga kdo hoče na Hrvaško in kdo ne, tudi razlogi niso bistveni, kljub temu pa je tudi to tema, proti kateri nimam nič, in določene stvari tudi preberem, za zabavo.
Hkrati pa sem prepričan, da je beseda nestrpnost malce zajebanska in dvolična. Samo nestrpnež lahko nekomu reče, ti si pa nestrpen. Pa smo tam.
Igre brez meja , bi lahko rekel tej temi.
Kadunc , tebi pa to:
Če kdo koga tle žali , ste to tisti , ki pišete o nekih takoimenovanih slovenčkih.
Sem po rodu in državljanstvu od zmeraj le SLOVENEC in sem na to zelo ponosen.Predvsem na to ker nas tako gledajo v večini tudi drugi ! Razen tistih ki sami o sebi pišete da ste slovenčki in podobne spake , pa žal tudi od hrvatov slišim nekaj podobnega na račun Slovencev.
Prepotoval sem kar nekaj držav ali bil vsaj v enem kraju v različnih državah in glede na to , da svoja merila kritičnosti vedno nekoliko spustim ko sem v tujini imam vedno največ kritik na domačem terenu. To pa zato , ker hočem , da smo Slovenci še boljši kot smo. Žal pa se mi največ minusov pojavi vedno na hrvaškem terenu iz čisto enostavnega razloga ker tam doživim največ takega kar me moti. Moje obnašanje je povsod enako , torej so reakcije ljudi s katerimi imam opravka vedno temu primerne in povsod razen na hrvaškem so te reakcije pozitivne. Torej s kom je kaj narobe al z mano in ljudmi iz vseh ostalih držav , ali s hrvati? Po tvoje bi rekel da so edino dobri hrvatje in tisti Slovenci ki jih hvalijo , vse ostalo pa je za na gnoj.
Vse kar si želim kupim(če zmorem)če ne zmorem si ne želim in kar sem kupil mora opravičiti svojo ceno. Če jo ne potem najprej skritiziram samega sebe ker sem to kupil , nato pa sklenem , da se tistemu trgovcu ki me je nategnil ne bom približal več in ga odsvetoval še bližnjim in daljnim znancem.
To je To gospod Kadunc
Forum je zaprt za komentiranje.