Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zakaj na hrvaško

zakaj na hrvaško

Zdej so pa že rasisti in ljudožerci… Še dva vzroka, da na Hrvaško pa res ne grem.

Tudi jaz se pridružujem NEljubiteljem hrvaške. Že od malega smo dosti hodili na hrvaško obalo na kopanje..videl sem kar precejšnji del jadrana, vendar me situacija sedaj prav ODBIJA.
Ta vikend sem šel z mojo kampirat v Lignano pri Udinah. Cene so iste kot pri nas, ponudba, prijaznost in urejenost pa daleč presegajo hrvaške standarde. Sploh ni vprašanj!
Če je le mogoče svojega denarja ne nosim več na hrvaško. Seveda me tu pa tam zanese, vendar 90% manj kot bi sicer hodil, če bi se kroatosi mal civilizirali…

Zdaj pa primerjaš Lignano in sosede na vzhodu.Ni primerjave.Plaže v Lignanu so peščene ,dolge,nizka voda daleč na odprto,hotel poleg hotela,bar poleg bara,prijaznost vprašljiva,cene hrane zelo visoke,ribe so plastične le sipe na črno s polento jim uspe dobro pripraviti in pizzo itd Je pa res ,da je zabava na nivoju in tudi se dogaja npr. živalski vrt,aqualandia,golf,guliverlandia,koncerti in baričov na pretek.
CIAO

malinero, to dokazuje kako so hrvatje nesposobni. imajo kolikor toliko lepo in zanimivo obalo, ne znajo jo pa tržit. italijani pa znajo iz nič naredit biznis.

kar se tiče lepe obale: sem se vrnila iz kefalonije, ki se mi je prvtono zdel bolj nezanimiv otok. ampak plaže imajo pa fenomenalne, neprimerljive s hrvaško (kjer sem videla praktično celotno obalo). tako, da ne govort, da je hrvaška obala ena najlepših.

Kefalonija sploh ni neznanka, znana je po tem, da naj bi bila najlepši otok Grčije…
Vendar, ali so cene res zelo visoke? Last minute aranžmaji so kar med dražjimi med vsemi otoki…

MISLIM, DA KDOR REČE, DA JE HRVAŠKA OBALA NAJLEPŠA NA SVETU, NI BIL V ŽIVLJENJU NIKJER DRUGJE, KOT NA HRVAŠKI!!!!

bravo!!!!!!!!!!!!-
je lepa nikoli in nikdar pa najlepša-

Lara kdo je rekel ,da imajo najlepše plaže?Takšne obale kot je na hrvaškem je ni drugje in ne mi primerjat Kefalonije ,ker nima veze s tem .Prijaznost je v grčiji res na nivoju in tudi plaže so lepe morje je čisto žur je maximalen ampak spet ni isto kot na hrvaškem.Osebno hodim na robinzon turizem in mi je prav vseeno kako so prijazni saj imam opravka z max 5 ljudmi in dvajsetimi hrvaškimi ribami.Do zdaj nisem imel problemov in tudi v Grčiji sem bil že 5x ker je tam drugače in mi je tudi všeč.Za italijane pa smo mi še vedno in tudi bomo BRUTTI SLAVI in kdor ima rad galafaks ribe, kičaste lokale in množice italijanov .ki lajajo na ves glas lahko gre tudi v Lignano.
Vsak ima svoj gušt

Ker ima firma prikolico v kampu in je vse kar jim dam turistična taxa in pa za par kepc sladoleda, v gostilne in pa šoping pa hodim nazaj v SLO. Iz Umaga do KP – 30 min.

no ja, bil sem v indoneziji, v grčiji, turčiji pa še kje, pa moram rečt, da je hrvaška obala kot celota daleč najlepša.. povsod se namreč lahko kopaš….

ni sicer nekih drop deap gorgeous plaža ala Oludeniz al pa kaj podobnega, lahko pa se s čolnom vedno ustaviš v zalivu, kjer je ekstremno lepo, čisto morje, nobenga folka, ipd…

ne vem zakaj je bila hrvaška razglašena za top destinacijo leta v NGju in za place to be v skoraj vseh tujih revijah…

hja lejte, sej ne da bi kej ekstra za hrvasko naviju, sam mal poglejte izza svojih nacionalističnih plašnic, pa bo bolje

Hrvaška obala sploh ni najlepša. To govorijo oni.

Bravo Jake,se popolnoma strinjam…Če ne bi bilo nacionalnih razmišljanj bi bila Hrvaška kot ostale države,z lepimi stvarmi in z napakmi,ki so itak tudi drugje,le da na njih drugače gledamo.

Udar strele
Strela udarila v plažo
Ž. Š., Tor 25.07.2006, 10:50

Zdravstveni delavci in kopalci pomagajo žrtvam strele. | foto: Boštjan ZrimšekNovi Vinodolski – Včeraj ob 17.20 je v Novem Vinodolskem tako rekoč z jasnega neba udarila strela v plažo, polno kopalcev, in oplazila dve ženski in moškega. Po prvih podatkih gre za hrvaške državljane, ki so sedeli na klopi s kovinskim ogrodjem. Vse tri je vrglo s klopi, da so nezavestni obležali na tleh. Kakor nam je po telefonu sporočil slovenski turist Boštjan Zrimšek, ki je bil priča dogodku, je mlajša od obeh žensk zelo hitro ovedela, druga malce pozneje, moški, star približno 60 let, pa je ostal nezavesten.

Iz bližnje ambulante so takoj pritekli na pomoč zdravstveni delavci, vendar ga niso mogli spraviti k zavesti, zato so ga v kritičnem stanju z reševalnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Pred udarom strele je bilo s celine sicer slišati grmenje in videti bliskanje na oblačnem nebu, nad plažo pa je bilo skoraj še jasno, tako da nihče ni pričakoval nevarnosti z neba.

običajno nisem nacionalist. to pa postanem takoj ko mi hoče nekdo pokazati da je nekaj več kot pa sem jaz. no in to je to.
o lepoti katerekoli obale pa raje nebi preveč. obala je sama po sebi lepa vsaka, ampak samo 49% je njena zasluga, za ostalih 51% njene lepote pa poskrbijo tisti , ki na njej živijo ali dopustujejo.
kaj to pomeni za hrvaško obalo pa presodite sami. jaz sem že davno.

e, 811 to ti je beseda…..preprosto in prav napisano….
Tiste ki pa ljubijo hrčkov brlog pa itak neboš prepričal….hlapcis o in to bojo ostali…

Pa ne mi spet o nacinalizmu, ker tu nima veze….

Minili so časi ko si rekel: oni mene z kamenjem jaz njih z kruhom….in v primeru Hrvaške še kako to velja in čas je da rečemo …hvala lepa

…mislim, da so Hrvati precej večji nacionalisti, kot smo Slovenci… (če se mogoče spomniš raznih incidentov po mejah in podobno, ali pa si še premlad)

In precej dobro se zavedajo, kaj bi bili, če ne bi imeli obale…
Tega pa (na žalost) ne znajo cenit…

KAKRŠENKOLI TURIST JE BOLJE KOT NOBEN TURIST…

– ker je poceni ali vsaj tako kot doma
– ker je blizu in grem lahko z avtom, ki ga potem imam tudi za izlete
– ker je v Dalmaciji prosojna voda in
– v njej ribe (no, odvisno od tipa obale)
– ker so domačini večinoma prijazni (v gostilni, trgovini, lastniki hiš)
– ker ne maram mivke

ni pa kraj enak kraju (sem bil v nedeljo v Biogradu na moru – totalna sardinija), ni vsaka namestitev enaka in ni vsakomur všeč ista stvar. Bom še šel, ja. Bil sem tudi v španiji (barcelona in okolica, malaga), v Italiji, SharmElSheikh, NewOrleans, videl kar precej slik iz Tunizije. Nisem okoli padel in ne bi šel tja na dopust.

Zakaj pa ne? Me prav zanima, kako lahko sodiš na podlagi slik…

ma kaj ste tečni s to hrvaško, da se tako spuščate na raven naših sosedov…pejte na dopust kamor komu paše…povsod se najdejo dobri in slabi ljudje

Zagreb – Na vrhuncu turistične sezone na Hrvaškem se prebivalci in turisti v posameznih mestih v Dalmaciji soočajo s pomanjkanjem vode. Najhuje je na otoku Pag, ki je skorajda popolnoma brez vode, je poročala hrvaška televizija HTV. Po napovedih bo ladja hrvaške vojne mornarice danes pripeljala vodo na ta otok, na katerem je poleg 10.000 domačinov še 60.000 turistov. Uporabo vode so za več ur omejili tudi na otoku Visu, na katerem že nekaj mesecev ni bilo dežja.

V podjetju Hrvaške vode predvidevajo, da bodo zaradi suše in zastarelega vodovodnega omrežja ter povečane porabe težave pri oskrbi z vodo čutili tudi na Pelješcu, Korčuli, Lastovu, Mljetu ter na širšem območju Splita, med drugim v Trogiru in v Kaštelih, piše hrvaški dnevnik Jutarnji list. Tudi naprave za desalinizacijo vode na Lastovu in Mljetu ne pomagajo dovolj, saj na teh dveh otokih nimajo ustreznega vodovodnega omrežja.

Po besedah strokovnjakov so razmere boljše v hrvaški Istri in v Primorju, čeprav tudi v nekaterih mestih na tem območju pričakujejo težave do 15. avgusta, ko se bo končal vrhunec turistične sezone. V večini vodnih bazenov, iz katerih črpajo vodo za hrvaško obalo Jadrana, so zaloge majhne, poraba vode pa narašča tudi zaradi velikega števila turistov.

Mah, saj to so že bzevezna lajnanja, ampak jebiga.
Forumi so polni nadebudnežev, ki razlagajo, kako je hrvaška draga, pa kako se da it v grčijo, pa turčijo, pa…. za manj denarja, pa velik lepš da je.
Samo kako za hudiča jaz vedno znova ugotavljam, da v Grčijo moje familije (2A+1k) na kolikor toliko normalno mesto ne spravim pod 250.000 SIT/teden za bivanje, na hrvaškem pa na vsakem voglu dobim boljši komfort in morje pred nosom za pol tega denarja, pa še kufrov ne rabim preštevat, ker je v avtu prostora kolikor hočeš.

Pa ne mi o dolžini potovanja. Na nobeno letalsko destinacijo potovanje ne traja manj kot 5 ur, v tem času pa tudi v soboto prideš iz Ljubljane do Splita.

Tudi tole tvoje pisarjenje je že ničkolikokrat izpeta razglašena lajna.

Dragi moj Mirko, niti na kraj pameti mi ne pade, da bi šla na dopust AI varianto, ker ležim in jem lahko doma… in me ceneje pride…

Epidemija na Pagu, deseci turista u bolnici
Uz već postojeće probleme s nestašicom vode, na Pagu nova drama. U Novalji je u posljednja 24 sata liječničku pomoć zatražilo nekoliko desetaka turista.

Epidemija na Pagu

Oboljeli su se žalili na nesnosne bolove u želucu praćene visokom temperaturom, proljevom i povraćanjem.
Za sada nam nitko nije potvrdio da je zaraza povezana s nestašicom vode i nehigijenskim uvjetima.
Naime, kako neslužbeno doznajemo, uzrok najnovijoj nevolji mogli bi biti bunari koje stanovnici Paga koriste kako bi nadomjestili vodu iz vodovoda.
Dio oboljelih prebačen je u zadarsku bolnicu.
Liječnik iz zadarske bolnice smatra kako se svakako može govoriti o epidemiji, a prema prvim saznanjima oboljeli su pili vodu i jeli iz istih restorana.

čez eno uro : pri joškotu !

joras res provocira , a vsaka pravna država bi posebneža kot je joško pustila pri miru. namesto postavljanja cvetličnih korit naj raje hrvaška neha težit na mejah.

drugače pa vse o.k.

uživajte na hrvaškem !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close