zakaj na hrvaško
In če se od Dubrovnika do Splita cijaziš v koloni 50-60 km na uro(takšne so omejitve, če pa naletiš še na enega drekača, pa voziš lahko tudi samo 30 ali 40), pa če na opevani avto cesti Split – Zagreb čakaš v 9km koloni zaradi enega dvosmernega predora, na koncu (v Vinici) pa plačaš za to še 200 kun.
Hvala lepa, tudi mene ne bodo več videli.Dopust v Črni Gori je bil super, v Sloveniji pa je tudi kaj za videti.
Tudi mi bomo letos preživel dopust ob Bledu, Bohinju in okoliških gorah!
Hrvaške mi pa raje ne omenjajte, ker dobim pike.
Vse je čedalje dražje, ponudba obupna, ciganarija povsod, totalni primitivni naduteži, ki te postrežejo zadnjega, če ugotovijo, da si slovenec.
Mam že pike!!!!!!!!
P.s. Verjamem, da se najde kaka izjema, pa vseeno!
Ker prideš tja, se ustaviš in povprašaš mladega človeka tvojih let…
Se trudiš, da ga boš vprašal v njegovem materinem jeziku, ne v slovenščini, kje je kakšna dobra plaža…
In ti nato reče: “DU JU SPIK INGLIŠ?!?!?”
hmm
In ko kot Slovenček čakaš v piceriji 2 uri na pico in vprašaš natakarja, če boš mogoče kmalu na vrsti, ali so te pozabili, in ti kelnar reče:
“PA JEBO TE, NE VIDIŠ DA JE GUŽVA?!?” (se mi ni zdelo)
hmm
Zato NE na Hrvaško….
In vi kar vztrajajte…
Jaz raje podpiram par kilometrov slovenskega morja in slovenske hotele, kot pa da hodim na hrvaško obalo…
Po drugi strani pa, zakaj hrvaška, ko me en teden pride isto, kot teden z avionom v Grčiji, Španiji, Tuniziji, itd.
Na hrvaškem sem bila zadnjič leta 1990, ko sem hodila še s starši…Od takrat me hrvaška “naša lipa obala” ni videla več…
Martina
tudi jaz nisem ljubitelica Hrvaške-
ne zaradi plaže, zalivčkov… – na Hrvaškem je res lepo!!
znajo res čudovito lepo morje drago prodajati- kaj mati narava sama da—- kaj pa oni naredijo????
njihov ponos – mi pa plačamo.
Preveč delam, rada imam malo konforta, dobro postrežbo-če sem na dopustu-
Ne pa neočiščenje lignje, 2x dražje kot pri nas-
potem pa raje kateri drugi državi nesem moj denar! sorry!
jaz dosedaj nisem imel problemov na hrvaskem.nevem,kaj pricakujete,da boste dobili tam.nam se je enkrat zgodilo ,da smo dolgo cakali na pijaco in ko je natakar prinesel,smo vstali in povedali,g]da nismo vec zejni in odsli.seveda nismoplacali pijace.
v grciji nismo bili zadovoljni,leni in goljufivi natakarji,ki so si napitnino kar pristeli k racunu,ces ,da je to obvezno.po domace sem ga nekam poslal in placal le pivo.
leta 90 sem bila zadnjič na dopustu na hrvaškem, od takrat hodim na hrvaško oziroma v slovenijo na morje za dan ali dva.. tega ne štejem kot dopust….
pač si tudi dopusta ne predstavljam kot 90% vas… letos sem “videla” belgijo in luxemburg, v novembru pa me čakajo še argentina, paragvaj in urugvaj. to je zame dopust, ne pa namakanje v jadranskem morju,sploh pa ne na HRVAŠKI STRANI.
pa še to…
glede na to da sta se mi omenjena dogodka zgodila prvi oziroma drugi dan “počitnikovanja” na
hrvaškem (kot sem povedala hodil na morje za dan dva), so te informacije še kako RELEVANTNE!!!
le zakaj bi hodila na dopust na hrvaško?!? kaj se mi bo zgodilo zadnji dan, če si že prvi obtožen slovenstva?!?
zato pa pravim, hvala bogu, da smo si tako različni in imamo tako različne pojme o dopustu!!!!
ja pol pa tko povej. jaz tudi ze dolgo nisem bil za en teden na hrvaškem, sem pa definitivno vsako leto dol vsaj deset dni in nimam nobenih slabih izkusenj…
Belgija in Luxemburg, tam je pa res kaj za videti hehe, sem trikrat na leto tam, pa ne vem…ne bi se s tem hvalil, da je to dopust….
bottom line: hrvaška je čist kul plejs, če le ne greš tja z enimi nacionalističnimi predsodki in če vzameš v račun, da je v vsaki gajbi par gnilih jabolk.
razpizdi me pa slovensko vse splošno udrihanje čez hrvaško, ki več ali manj prihaja iz zakompleksanosti zaradi 42 km obale hehe…
Jaka, kaj pa je konec koncev z Simonovim zalivom narobe?
No…zakaj se pa konec koncev ne preseliš hrčkom in postaneš eden izmed njih.
Praviš da te razpizdijo ljudje ki udrihajo po hrvaški….
Mene pa ljdje ki udrihajo po svoji domovini ( seveda to velja tudi zate…po pogojem, da je Slovenija tvoja domovina…glede na tvoje besedičenje pa o tem močno dvomim).
A za vas pomeni dopust nujno morje?
Razmišljam o potovanju na sever Rusije – Barentsovo morje. Zakaj? Ker mi paše doživeti nekaj več kot namakanje moje celulitične hmhm v morju – pa naj bo obala še tako osupljiva.
Mislim, si predstavljate da bi Hrvaška premagala Brazilijo v nogometu – To bi bil nov državni praznik.
“Jaka, kaj pa je konec koncev z Simonovim zalivom narobe?”
Lol..
lej, sploh ne hodim pogosto na hrvasko, definitivno sem pa tam cca 10 dni v celem letu (ponavadi za vikende), ampak se vedno se mi zdi, da tukaj pisete take neumnosti, da kr smrdi..
sploh nic ne udriham po domovini, sam mormo pa priznat: morje imamo pa res v kurcu..
Hrvati na Hvaru pretepli dva Britanca
Split – Dva državljana Velike Britanije sta bila prejšnji teden pretepena na otoku Hvar, kjer sta preživljala počitnice. Napadla ju je deseterica moških, ki naj bi bili t.i. “mafija” iz Splita.
Britanski časniki poročajo, da sta 41-letni Rick Donelly in 37-letni Alan Kirby bila žrtvi brutalnega, fizičnega napada neznanih moških. Eden izmed brutalnežev je Donellyu odgriznil del ušesa in ga ugriznil v palec na roki, piše hrvaški spletni portal index.hr.
Dvojica je bila v noči iz petka na soboto v znanem hvarskem lokalu “Carpe Diem”, kjer sta popivala s prijatelji. Približno ob dveh zjutraj sta Britanca lokal zapustila, na poti do prenočišča pa ju je prestregla manjša skupina moških. Eden je Kirbya takoj udaril v obraz.
Rick Donelly je zatrdil, da s prijateljem z napadalci pred napadom nista imela nikakršnih stikov in da jih pred tem nista videla.
“Odgriznil mi je del ušesa”
“Zdeli so se mi sovražno razpoloženi in nisva jih izzivala. Malce sva se umaknila, vendar so štirje napadli Alana. Poskušal sem mu pomagati, vendar so se name spravili preostali in naslednje česar se spominjam je, da so bili na meni in udarjali v rebra in obraz. Eden me je pritisnil k tlom in mi odgriznil del ušesa. Poskušal mi je odgrizniti še palec na roki. Nekdo ga je potegnil nazaj in ko me je končno spustil, sem pobegnil,” je povedal Donelly.
Poleg tega so Donellyu zlomili nos, Kirby pa je utrpel krvave rane pod očesom, pretres možganov in nekaj izbitih zob.
Rasno motiviran napad
“Črnec sem in sumim, da je bil napad rasno motiviran,” je dejal Kirby. Nek varnostnik, ki je bil priča napadu, je dejal, da jih je napadla “mafija” iz Splita. “Dejal je, da so s trajektom prišli na Hvar in da v lokale kot je “Carpe Diem” nimajo vstopa – tako ali tako si pijače tam ne morejo privoščiti. Napadli naj bi naju iz zavistu,” je dejal Kirby.
Varnostnik pri napadu ni posredoval, da bi ga preprečil. Kasneje se je Britancema opravičil in povedal, da se onadva vedno lahko vrneta domov, on pa je domačin in da bi ga “mafijci” ubili, če bi se vmešaval.
Britanca sta bila napadena po enem tednu počitnikovanja na otoku. Potem ko sta uspela pobegniti, sta tekla do nastanitve, prijatelji pa so primer prijavili policiji.
Nezainteresirani policisti
Na policijski postaji so obžalovali za incident, vendar pri policistih se mi je zdelo, da niso bili zainteresirani, da bi našli in kaznovali napadalce, je dejal Donelly.
Po napadu so Donnellya odpeljali v hvarsko bolnišnico, za tem pa so ga odpeljali v bolnišnico v Splitu, kjer čaka na prevoz v Belfast, kjer mu bodo s plastično operacijo pozdravili poškodbe ušesa in palca.
Oba Britanca sta zaradi napada zgrožena, Kirby pa je dejal, da je čudež, da ju niso ubili.
Forum je zaprt za komentiranje.