Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zakaj na hrvaško ?

zakaj na hrvaško ?

Zakaj na Hrvaško?

Zato, ker:
– so me v “moji” konobi zmeraj veseli, z lastniki presedimo cel večer in čvekamo, pijackamo domače vino…in kuća časti
– ker “moj” slaščičar točno ve, od kje sem in ve, kak sladoled imam rada, pa še za dirke F1 me vedno čaka miza s sadno kupo:
– ker mi v trafiki tetka zmeraj prihrani zadnji izvod SLO časopisa
– ker mi na tržnici nikoli, a ma res nikoli ne da slabe zelenjave ali sadja – mi raje reče, da mi ne proda, ker ni več sveže
– z lokalnim ribičem se kamot zmenim za svež, lep ulov

pa še bi lahko naštevala!

Več kot 20 let hodim v isti kraj, poznam vse, vsi poznajo mene, zame je to ta pravi dopust (potovanja z ogledi, muzeji, cerkvami.. tudi, a ne poleti!), NIKOLI pa se nisem imela za kaj več od njih.
Kakor se jaz obnašam do njih, tako se oni do mene!!

Pa lep pozdav in uživajte, kjerkoli že ste!

Kdo ti pa garantira varnost v Egiptu, Turčiji, Siriji, Maroku, Španiji, Baliju, Tajskem, …

Ne govori neumnosti.

20 EUR za sobo v Avstriji. To bi pa rad videl. Sploh ob kakem Jezeru, pa četudi kakšen km stran.

Kaj takega, pa bi zaupala, kje ta kraj je. Jaz si niti v sanjah ne morem misliti, da bi bil že samo doma tak no. 1, da bi bil vsaj en dan v raju kot si ti že 20 let, in kako bo šele v naslednjih dvajsetih.
Vprašam se, zakaj sploh kolovratiti po svetu, ko pa je Eldorado lahko tik pred nosom.

Istra, cca 20 km pred Pulo.

Dejstvo je, da smo “staroselci”, s svojimi hišami in nas tudi domačini jemljejo za svoje. In ne, doma se mi ne godi tako lepo.

In ja, že več kot 20 let hodim dol, poleti, za prvomajske, za kak lep vikend, tudi silvestrovala sem že spodaj in res nikoli nisem imela kake slabe izkušnje.

Včasih, še v času YU, smo vsi “tolkli” srbo-hrvaščino, zdaj se pogovarjam jaz slovensko oni hrvaško, vsi se razumemo … oni se zavedajo, da imajo konobe, slaščičarne… zaradi nas turistov, mi pa se tudi zavedamo, da so oni prav tako ljudje kot mi. In k temu spada tudi moja prijaznost, ne samo njihova.

In ja, se je že tudi dogajalo, da sem pomagala čistit mize na terasi v konobi :)), ampak zato, ker smo potem z lastniki šli na obalo na žur – da smo le čimprej šli… , da sem že stregla za šankom, ampak je bila konoba uradno že zaprta, le lastniki in “mi, na pol domačini” smo bili noter in žurali.

Ne predstavljam si poletja kje drugje, kot tule.
Tu pridem domov, k meni dragim ljudem, ki jih imam rada in me imajo radi :)))

Alinda je napisala:
Zakaj na Hrvaško?
– ker je njihova obala tako božansko lepa
-ker lahko prideš tja z zaprtimi očmi ugotoviš, da si tam. Prepoznaš vonj borovcev, ki se meša z vonjem lavande in smilja – tega v Turčiji in Grčiji ni.
– ker so na plaži borovci in se lahko umakneš v prijetno senco – v grčiji moram plačat 2,5 e/dan za senčnik, ker na plaži ni naravne sence.
– ker imajo mestna jedra čudovito arhitekturo (Dobrovnik, Hvar, Koročula….). Ker je res tako, kot pravi njihov tv oglas na CNN – Medeitran, kot je nekoč bil
-ker je Plavac boljši od vsakega Grškega vina (da o turškem ne govorimo).
– ker je Yves Yacues Chousto dejal, da je pri Badiji najbistrejše morje v Mediteranu.
– ker …… mislim da je še 1000 razlogov

Draga Alinda, meni se vse to zdi malce za lase privlečeno in preterano…od borovcev do vina….smešno 🙂

ljudje, a se lahko že prosim enkrat nehate kregat o tej hrvaški….tisti ki jim paše naj hodijo, drugi naj gredo pač nekam drugam….

49% emitivnega slovenskega turizma gre na hrvaško: blizu je, ljudje so jo navajeni, razumejo jezik, se tam počutijo “domače”….tako da ni za pričakovati, da bi se kaj spremenilo…

hud udarec za Hrvaško je že, da se pri nas po novem prodajajo že last minute ponudbe za npr. ukrajino itd…..

Ampak, da je pa Hrvaško morje najleše mi pa ni treba govort….

zakaj ne na hrvaško – cena – v dolenskih toplicah , soba , hrana , pijača in sevda razglednice in prevoz je : 185 evrov ! ničemur se nisem odrekal , bil sem blizu hrvatske ,
k tomljetovim ne grem nikoi več / ko ostalim privatnim sobodajalcem v dolenjskih toplicah brez težav /

KER PRIDGANJA SOBODAJALCEV NE PRENAŠAM. TUDI JAZ V SLUŽBI NE RAZLAGAM SVOJIH OSEBNIH TEŽAV. NA DOPUST SE GRE ZATO DA SE ODKLOPI. KONOBE IN OSTALO ME NITI NAJMANJ EN ZANIMA. GLASNA GLASBA ŠE MANJ.

če bo pa komu uspelo preživeti z 185 evri 5 dni na hrvaškem vsa čast !

185 evrov, 5 dni, na Hrvaškem. Tudi za manj, brez problema, že večkrat. In to ne v lastnem stanovanju.

aaaaalllllllllllllloooooooooo!
a še nimaš dost?a si naumen ali mentalno zaostala oseba-lordwales,zakaj izivaš forumovce s temi tvojimi bedasti komentarji,si dal do znanja da nočeš na hrvaško in konec,zakaj pogrevaš stvari?
zaradi mene greš lahko v pi… ma…no in to zastonj-ne rabiš 185 evrov,saj tja tudi sodiš!
a na tem forumu obstajajo administratorji?
takim butcem bi morali že zdavnaj prepovedati komentirati na forumih,jaz bi mu prepovedal še na ulico stopiti!
ima se za popotnika-turista,bla,bla bla……žalostno!
zaradi takih ………ma saj ni vredno zgubljati časa na take b……

res zaradi takih kot je perovic bi bilo treba res nekaj narediti . mimogrede tisti p.m. ni iz Slovenije !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tudi jaz na hrvaškem še nisem imel problemov .leta 1952 sem se celo navadil plavati tam pa en kup žlahte imam tam pa ribe sem lovil tam pa še in še in vedno sem se imel fajn , ampak tja že pet let ne hodim več ker se mi počasi zdi neumno , da še nisem ob prehodu meje videl mtable s slovensko dobrodošlico. jih pa je v kar nekaj drugig jezikih a ne . to mi da vedeti da najbrž slovenici tam nismo dobrodošli , saj kelnar vsaj malo razume italiana , nemca , pa francoza in ne vem koga še vse , medtem ko slovenca ne ali noče razumeti nihče drug razen šiptarja ki tam prodaja sladoled .torej kaj bi hodil tja kjer me nihče ne razume in pri katerem nisem dobrodošel . pred kratkim sem našel ” sopsede” , ki so me bili veseli in eden ali deva od njih sta se celo trudila , da bi me pozdravila po slovensko ( Kalabrija )

Hmmmm………zakaj sem do sedaj hodila na Hrvaško morje….Zaradi ugodnih cen apartmajev,zaradi kampiranja na črno,pa so nas Hrvaški policisti kljub temu pustili odspati do jutra….Skratka,nismo imeli nikakršnih slabih izkušenj z Hrvaško,kar se dopusta tiče.Letos odhajamo na dopust v Črno goro in upam,da bodo naše počitnice polne doživetij in dogodivščin,tako kot vsako leto.Z možem sva zelo velika popotnika in lansko leto sva priredila kombi tako,da smo v njem imeli pograde za oba otroka in kuhinjske omarice.Štartali smo iz Radovljice in prva postojanka je bila Crikvenica.Potem pa so si sledile postojanke takole:Krk-v celoti,najbolj nam je bilo v Punatu,pa Opatija,Pula,Fažana,Novigrad,Umag,Lucija,Portorož….štartno mesto Radovljica.Mi smo uživali in 15 dni je kar prehitro minilo.Hrvaška se mi do sedaj še ni zamerila.
Mislim pa da je ta forum namenjen temu,da ljudje povedo svoje mnenje in izkušnje,ker se tako lažje odločamo kam in kako.Letos sem se ravno zaradi parih objav o Črni gori,odločila za dopust tam.Moj mož je svoj vojaški rok služil v Baru in je bilo zanj prav prijetno presenečenje,ko sem mu oznanila,da dopustujemo v bližini.

Želim vam čim lepše počitnice…..kjerkoli že boste.BEJBA

811 a si to sam ugotovil al ti je kdo prišepnil?daj ne podpihuj brez veze a je kdo tebe omenil?če si se pa v vsem tem kar sem napisal našel tudi ti-pa tud prav saj je to itak tvoja stvar,pa prosim poglej a sem vse napisal pravilno(mislim če je vse iz Slovenije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
MA DEJ NEHI MI S TAKIMI!

BEJBI pa želim prijetne počitnice v ČRNI GORI(pa fajn se mejte-ko pa prideš pa kaj napiš kako je bilo)

bravo franc , dobro si povedal !

Pojdite v Grčijo,ker plačaš manj in dobiš več.V morju tudi orade vidiš v zelo plitki vodi,kar se mi ni zgodilo na hrvaškem že dolgo.Še malo pa bodo začeli prodajati zrak.
bay

Grki že kar nekaj let računajo še zrak , zato imajo tako drago!

Še dobro, da je naša deželica najcenejša, najčistejša, najboljša, najgostoljubnejša… Kako že gre – najprej pred svojim pragom itd. … Pa tud ta varianta – kar seješ, to žanješ – ni tko slaba…
Sej človek ostane kar brez besed – popotniki, turisti!? Ja valda, ljudje brez tolerance, ki enačijo tistih nekaj ljudi v parlamentu s celo nacijo… Mah brez veze…
Sploh pa s takim odnosom in izjavami prav prosite za slabe izkušnje, pa bodite prepričani, da bi se na tako nedoraščeno obnašanje odzval vsak Hrvat popolnoma enako kot katerikoli Slovenec, Grk, Anglež…
Mislim, da je edina opcija, da ostanete doma in uživate v svoji omejenosti – tako jo boste najbolj odnesi – brez stroškov in problemov…

Lep dopust…

malinero, en lep pozdrav ! vsem ki ljubijo hrvaško priporočam gledanje hrvaških poročil? že po nekaj poročilih vam bo vse jasno. tudi če povsem odmislimo politiko , nacinalne težave in cene na hrvaškem, spet pademo na novici : turistom ponujajo tretjerazredno hrano !

mogoče časopisu lažejo. a kljub temu me hrvaška še leta ne bo videla.

imate što za prijaviti?
22 % ddv !
masovni turizem
kričanje
beton

grčija ponuja več svobode, zelo v redu je tudi slovenska obla! mesečev zaliv , kjer je nudistična plaža , in je totalni odklop ! če ga pa najdete v hrvaških kampih ali betonskih hotelih tudi v redu.
povsod v turizmu imajo radi vaš denar !

hrvaška restavracija : evro card ? cena : 50 evrov za povprečno kosilo
slovenska restavracija : evro card brez težav cena : 30 evrov
avstriska restavracija : evro card brez težav cena : 30 evrov

hrvaška restavracija : konoba
slovesnka restavracija : ****** hotel
avstriska restavracija : ****** hotel

Daj, ne gnjavi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close