Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zakaj maline niso sladke

zakaj maline niso sladke

pozdravljene,

kaj manjka mojim malinam da niso sladke ampak kisle ko…….pa ni važno kako zelo zrele probaš. Sploh mi ni jasno. Sicer so plodi lepi in kar veliki, ampak kisle pa so. Imamo jih drugo leto pa mislim da so bile lani sladkejše kot letos.

Stopnja sladkorja je vsako leto drugačna – zato se veliko sekirajo vinogradniki z grozdjem. Očitno letos ni letina za maline :))))

Lp, Ela S

Naše maline so sicer bolj drobne, so pa sladke.

lp, Maja

To kar, pravi Majuška je res. Ta drobne so bolj sladke in sama imam en grmiček samo zato, ker ima čisto poseben sladek okus. Je pa malina bolj kisel sadež.

Prejšni teden sem jih videla v Mercatorju in so bile po 6.000 SIT kilogram. Mi je prišlo na misel, da večkrat ne vem, kam bi z njimi, prodajajo jih pa drago kot žafran.

LP

aja pa kaj naj z njimi ustvarim

Barbi, rulada s smetano in veliko malin nanjo – je krasno.
Majhne sadne kosarice ( listnato testo + maline)

Na hitro narejena marmelada.

Sok, sladoled…

Pa se kaj bi se naslo:)

Lep pozdrav

bi še šlo samo so tako kisle da ti rit skup potegne:) Že dalj časa imam ogledan recept za zamrzjeno malinovo rulado pa me je ta kislost čist odvrnila od tega. Ne vem če bi večja količina sladkorja kaj veliko spremenila. Drugače pa se bom lotila čist navadne, “kisle” na žalost, rulade.

Nekje z neta sem to pobrala…preizkusila še nisem,nimam malin ne sladkih,ne kislih:

PREPROSTA MALINOVA TORTA

Biskvit:
4 jajca
15-20 dag sladkorja
1,25 dcl navadnega jogurta
1,25 dcl olja
12 dag moke
4 dag Gustina
4 velike žlice kakava
pol pecilnega praška

Spečemo v okroglem modelu za torte in ohladimo. Navlažimo s cca 1 dcl mlačnega mleka, žličko ruma in ščepcem cimeta.

Nadev: 25 dag mascarpone sira zmešamo z dvema žlicama sladkorja v prahu in 9 žlicami tekoče sladke smetane tako, da dobimo gladek nadev. Namažemo po biskvitu , potem pa po celi površini naložimo cele maline. Torta je čudovita na pogled, lahka in osvežilna.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Sladkor bo omilil kislost; vsaj mislim:) Imas na razpolago kaksno slajse sadje? Zmesas.

Skoda bi bilo domac pridelek ne uporabiti. Lp

se ena ideja:

Hojla, a si prepričana, da imaš res maline.? Vse bolj se mi dozdeva da imaš robide, ki pa so res bolj kisle. moje maline so ful sladke.

ja no take temno rdeče barve so. kolikor jih poznam so. Vsaj po videzu. Robide so take čisto temne. Pa še gospod ki nam je podarilsadiko je rekel maline tako da ziher so. Moram pa it pogledat kaj je z uni drobnimi malinami ki jih imamo že več 10 let, kakšne so letos tiste.

hja jagode so trenutno glih dobr odrodile, borovnic je nekam malo, drugega pa še ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close