zakaj ljubosumje
Ne razumem, zakaj je toliko ljudi ljubosumnih in nevoščljivih. Imam končano visoko izobrazbo, delam na del.mestu za 4 stopnjo (pač drugega nisem dobila), zato sem sprejela. Sem vesela da službo imam in da nisem od nikogar odvisna, nisem doma, ampak delam. Pa mi zadnjič reče ena od uslužbenk, zaradi mene imaš lahko končan ne vem kakšen faks, ampka ti delaš na mestu za 4 stopnjo! Kaj mi je hotla s tem povedat ne vem, verjetno da kao ve, da imam končano 7. Ja in, zakaj sedaj ljubosumje? Eni so pa res glupi.Najraje bi ji nekaj rekla, pa sem bila raje tiho.
Dober dan, naivka! Najbrž si še mlada, te bo že izučilo. Na vsakem koraku boš naletela na ljudi, ki ti bodo kaj zavidali – izobrazbo, moža, avto, lepoto…. ne oziraj se na njih, v resnici trpijo oni, ne ti. včasih koga kakšna faušija tako grize, da si uniči zdravje. Zavist za seboj potegne hudobijo.
pa še to:
moški moškemu – jarec
ženska ženski – kača. Strupena za povrh.
Jaz poznam nekaj dipl. “kar koli že”, ki smai sebi ne znajo nos obrisat, kaj šele, da bi znali kaj delat primerno svoji izobrazbi. Dobijo kakšno službo, ampak ne traja dolgo, ker so “življenjsko nesposobni”. Pri 40-ih živijo doma in preživljao jih starši.
Mogoče te je ta uslužbenka vrgla v ta koš. Koliko je tu resnice, pa veš samo ti.
Ma, daj ne seri že s tem, da diplomanti nič ne znamo? Tudi pesek iz enega kupa na drugega znamo metat, pa zato še nismo na “preverjeno”. 5 km sem pešačila do prvega avtobusa, da sem prišla do faksa, si izračunala porabo kalorij in hrano, ki jo moram vnesti, da bom zdržala… Črna žemlja in mleko v tetrapaku do večera… Voda v WC -ju, ko ti postaja slabo… ne govori ti meni, da vsem študentom strežejo starši do 40.leta. Kaj pa če ima mama samohranilka 5 študentov naenkrat? Kako jih lahko pedena? Delam in se učim, odkar se zavedam sama sebe in sovražim vse lenuhe, ki “mešajo drek” povsod, kamor pridejo. Ker drugega ne znajo! Zato pa smo tam, kjer smo!!!
Ma, daj ne seri že s tem, da diplomanti nič ne znamo? Tudi pesek iz enega kupa na drugega znamo metat, pa zato še nismo na “preverjeno”. 5 km sem pešačila do prvega avtobusa, da sem prišla do faksa, si izračunala porabo kalorij in hrano, ki jo moram vnesti, da bom zdržala… Črna žemlja in mleko v tetrapaku do večera… Voda v WC -ju, ko ti postaja slabo… ne govori ti meni, da vsem študentom strežejo starši do 40.leta. Kaj pa če ima mama samohranilka 5 študentov naenkrat? Kako jih lahko pedena? Delam in se učim, odkar se zavedam sama sebe in sovražim vse lenuhe, ki “mešajo drek” povsod, kamor pridejo. Ker drugega ne znajo! Zato pa smo tam, kjer smo!!![/quote]
No, tipična reakcija nekoga, ki misli, da če je končal faks, da je prijel Boga za ja*ca.
Žal te moram razočarat, tudi jaz imam končan faks in še kaj več, pa ne mislim, da sem kaj posebnega. Vsak dan prepešačim 5km in mi to ne predstavlja nek ekstra dosežek.
S svojo reakcijo pa si nakazala točno to, da končan faks še ne pomeni, da si Človek in da znaš Živeti.
Sploh pa, če bi se potrudila brati vse in ne samo tisto, kar želiš prebrati, bi razumela, da so NEKATERI diplomiranci taki in ne vsi. V kateri koš spadaš, pa sama veš.
Jaz pa sem govorila o zavisti nasploh. Tistih, ki niso zadovoljni s svojo izobrazbo, s svojim zakonom, s svojim (ne)poklicem in še bi lahko naštevala – taki v sebi razvijejo hudobo, ki pa je samo odraz grenkobe v njih.
Tista, ki se ponaša s svojo trdo pridobljeno univ.dipl. v tej temi, je en tak primerek. tudi doktorat ji ne bi pomagal, ker nosi v sebi jezo, zavist in hudobijo.
Nekateri še napisati ne znate pravilno, kaj šele res spraviti pesek z enega kupa na drugega. Po mojem bi z lopato stopila na kup in potem gledala, kje se ga lotiti.
Škoda, ker ne morem računati na iskrenost, ampak me pa res zanima, koliko univerzitetno izobraženih zna prišiti gumb na jakno ali plašč.
Sem magister, stara 29.
Pa doma sekam drva, delam na vrtu, gumb seveda znam prišiti. Znam marsikaj postoriti v hiši in okoli nje. Fizično delo mi ni pod častjo. Po diplomi najprej delala na takem delovnem mestu, kjer niti poklicna šola ni bila potrebna, ker drugega nisem dobila.
In vedno moram poslušat neokusne pripombe ljudi, ki imajo le poklicno šolo, delo jim ne diši, še gat si ne znajo oprat, pa imajo toliko povedat o visokoizobraženih.
Da ne bo pomote: nisem napisala, da so vsi s poklicno šolo taki, jaz sem napisala, da so tisti ta leni taki fovšljivi.
In tudi jaz sem si sama plačevala stroške v šoli, na faksu. Ni me mama pedenala od spredaj in zadaj. Je samohranilka, delala pa v podjetju, ki ni izplačevalo niti minimalnih plač.
Forum je zaprt za komentiranje.