Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj KDD ne obvesti, kdo so lastniki delnic?

Zakaj KDD ne obvesti, kdo so lastniki delnic?

KDD poziva kastnike pozabljenih delnic, naj jih do 31.12.2021 prenesejo na trgovalne račune. Verjrtno večina med temi lastniki sploh ne ve, da tam počivajo njihove delnice. Zakaj se teh lastnikov poimensko ne pozove k prenosu delnic, ampak se zgolj grozi s tem, da bodo vse te  delnice po 31.12.2022 prenešene in do njih ne bo več mogoče priti. Zakaj tukaj nihče ne ukrepa in opozori takšnih lastnikov?  Med njimi so tudi starejsi, ki si morda ne znajo pomagati, ali pa so že pozabi na te delnice? Meni se dozdeva, da se na takšno ‘pozabo” tudi namerno računa s strani vpletenih institucij.

Saj bistvo zakaj je to aktualno je ravno v tem, da se naj bi storilo na ta način in inkognito, da si lahko prisvojijo kar ni njihovo. Če si od tega ne bi nič obetali se sploh zanimali ne bi zato.

To tudi mene zanima?

Saj obveščajo že več kot dve leti, marsikdo je pa pustil tam, ker so bile njegove delnice   vredne manj kot pa staane odprtje in vodenje racuna.

Tudi jaz sem pozabila nanje in sploh se ne spomnim več kam sem jih vložila. Ve mogoče kdo kako priti do podatka kje in koliko imaš ?

Kdd ima obrazce na njihovi spletni strani. Pošlješ in ti odgovorijo.

Tudi jaz ne vem za očeta, ki je umrl par let nazaj. Ne vem pa kako vpišem za drugo osebo. Morda bom morala osebno tja.

Mene že tudi malo panika grabi, ker imam cel kup prednikov, za katere bi moral preveriti lastništvo. Kako sploh preveriti, če je kaj na stvari? Ali ti za prednike tudi preverijo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close