Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zakaj je vstopnina na plažo? Ali ni zakonsko dovoljen prost dostop do morja?

Zakaj je vstopnina na plažo? Ali ni zakonsko dovoljen prost dostop do morja?

Ljudje tisti, ki vas bose v oči dejstvo, da so si plaže prisvojili.

Kaj ne opazite, da so si prisvojili vso deželo in ne samo plaže?

Kot državljan imate tudi gozdove, travnike, njive, stavbe, reko, potoke, morje itd.

Pa si res lahko vzamete kaj od vsega tega ali le tisto, kar vam odmerijo drugi in vam pogojujejo kako, za koliko in kdaj ter še kaj?

Noro je kar se dogaja, ker je človek norec postal.

Baje tudi v Piranu pripadniki lokalnih tolp preganjajo tuje občane iz njihovih plaž. Piranezi se sami hvalijo, da se vsi med sabo poznajo in vsakega tujca, ki ni bogati turist, ki pride svoj denar podarit lokalnim ribarskim mafijašem, takoj zbrcajo ven iz Pirana.

Naslednje leto bom vsak dan hodil v Piran iz čiste trme.

Kake nepismene budale obstajajo, to je groza.

Odgovor na objavo uporabnika
Nepismeni, 20.12.2021 ob 16:08

Kake nepismene budale obstajajo, to je groza.

Zakaj naj bi bil jaz nepismena budala ?!   Zato, ker se borim za neomejen in brezplačen dostop do slovenskega morja ?!!!    Sicer pa še nisem dobil nobenega konkretnega odgovora če do plaže Salinera v Strunjanu lahko vsak zunanji obiskovalec lahko dostopa neovirano in brezplačno.

In potihnilo je vse  –  V  DOLINI    ŠENTFLORJANSKI   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ČRNI MANIJAK, 21.12.2021 ob 11:17

Zakaj naj bi bil jaz nepismena budala ?!   Zato, ker se borim za neomejen in brezplačen dostop do slovenskega morja ?!!!    Sicer pa še nisem dobil nobenega konkretnega odgovora če do plaže Salinera v Strunjanu lahko vsak zunanji obiskovalec lahko dostopa neovirano in brezplačno.

Do morja imaš dostop, ne pa tudi do privatne plaže. Kaj ti tu ni jasno?

Zakon o vodah v 38. členu in ustava Republike Slovenije pravijo, da mi nihče ne more, ne glede na lastništvo omejevati dostopa na naravne vode in plaže 25 metrov od morske ali sladkovodne obale.   PA   MI   ZDAJ   POVEJ   SVOJE   TAJKUNSKO   IN   PROTILJUDSKO   PRAVNO   MNENJE.

ČRNI MANIJAK, 21.12.2021 ob 20:28

Zakon o vodah v 38. členu in ustava Republike Slovenije pravijo, da mi nihče ne more, ne glede na lastništvo omejevati dostopa na naravne vode in plaže 25 metrov od morske ali sladkovodne obale.   PA   MI   ZDAJ   POVEJ   SVOJE   TAJKUNSKO   IN   PROTILJUDSKO   PRAVNO   MNENJE.

Nikjer ne piše 25 metrov. Ti si nekaj zmišljuješ in serješ v svojem svetu nepismenosti.

Teh 25 metrov je v zakonu o vodah definirano kot morsko priobalno zemljišče, dostop do njega mi omogoča 1. odstavek 38. člena zakona o vodah, zadrževanje na omenjenem obalnem zemljišču mi omogoča 2. odstavek 38. člena zakona o vodah, lastniku in posestniku parcele 3. odstavek 38. člena zakona o vodah preprečuje postavljanje tehničnih ovir lastniku oziroma posestniku priobalnega zemljišča do priobalnega zemljišča samega in do morja kot javnega dobrega, 5. odstavek 38. člena zakona o vodah pa na podlagi 1., 2. in 3. odstavka 38. člena onemogoča zaračunavanje kakršne koli odškodnine (beri vstopnine) na priobalnem zemljišču ter na oziroma v morju kot javnemu dobru.

Včasih se je reklo Zasebno. Tko kot na tvoj vrt ne more kakat vsak sosed.

Citiraj najprej člen. Saj kostanj, gobe ipd. tudi nabirate, imate pa omejitev za slednje, ne samo pri nas. Seveda, vi ne ????

Smeha smeha, 22.12.2021 ob 03:37

Citiraj najprej člen. Saj kostanj, gobe ipd. tudi nabirate, imate pa omejitev za slednje, ne samo pri nas. Seveda, vi ne ????

Za Manijaka, za njegovo.

ČRNI MANIJAK, 22.12.2021 ob 02:09

Teh 25 metrov je v zakonu o vodah definirano kot morsko priobalno zemljišče, dostop do njega mi omogoča 1. odstavek 38. člena zakona o vodah, zadrževanje na omenjenem obalnem zemljišču mi omogoča 2. odstavek 38. člena zakona o vodah, lastniku in posestniku parcele 3. odstavek 38. člena zakona o vodah preprečuje postavljanje tehničnih ovir lastniku oziroma posestniku priobalnega zemljišča do priobalnega zemljišča samega in do morja kot javnega dobrega, 5. odstavek 38. člena zakona o vodah pa na podlagi 1., 2. in 3. odstavka 38. člena onemogoča zaračunavanje kakršne koli odškodnine (beri vstopnine) na priobalnem zemljišču ter na oziroma v morju kot javnemu dobru.

Ti Majmunijak, si lahko nehaš zmišljevat? Ali si kot Darmun tamo višje, da ti brez laži živeti ni.

Spet lažeš, 22.12.2021 ob 06:01

Ti Majmunijak, si lahko nehaš zmišljevat? Ali si kot Darmun tamo višje, da ti brez laži živeti ni.

Črni manijak ima čisto prav. Dejstvo je, da ti ne more nihče onemogočit dostop do morja. In lastniki Kempinskega tudi ne onemogočajo direktno. Saj so tudi sami poudarili, da je pri njih vsak dobrodošel, ne samo gostje hotela. Štos je v tem, da je narejeno tako, da mora imeti vsak gost plaže svoj ležalnik, na tleh ni dovoljeno puščati stvari. To pa lahko vsak lastnik, ki plačuje najemnino državi za svoj kos plaže, tudi naredi. In štos je v tem, da je en ležalnik za tiste, ki niso gostje, 150€ .:)))) Seveda pa lahko prideš v kopalkah brez vsega in se vržeš v morje. Samo da mislim, da je na tistem pasu, ki vodi do plaže, prepovedano biti v kopalkah, hahahaha.

nima smisla dodatnih besed:

25-m

darwindarko, 22.12.2021 ob 07:50

nima smisla dodatnih besed:

25-m

za @Spet lažeš

———————————————

hahaha haha, 22.12.2021 ob 06:12

Črni manijak ima čisto prav. Dejstvo je, da ti ne more nihče onemogočit dostop do morja. In lastniki Kempinskega tudi ne onemogočajo direktno. Saj so tudi sami poudarili, da je pri njih vsak dobrodošel, ne samo gostje hotela. Štos je v tem, da je narejeno tako, da mora imeti vsak gost plaže svoj ležalnik, na tleh ni dovoljeno puščati stvari. To pa lahko vsak lastnik, ki plačuje najemnino državi za svoj kos plaže, tudi naredi. In štos je v tem, da je en ležalnik za tiste, ki niso gostje, 150€ .:)))) Seveda pa lahko prideš v kopalkah brez vsega in se vržeš v morje. Samo da mislim, da je na tistem pasu, ki vodi do plaže, prepovedano biti v kopalkah, hahahaha.

odvzem koncesij in nacionalizacija plaž

Danes dopoldne sem se sprehajal ob Zusterni in vidim, da je dostop do, nove plaže, ki še niti ni dokončana ograjen z 1,2 metra visoko zarjavelo ograjo, čez katero je nalepjen trak, ki opozarja ljudi, da je ograja pod visoko napetostjo. Ograja se razprostira od pasje plaže pri izlivu reke Badaševice v morje pa vse do glavnega kopališča z rafti nasproti Aquaparka Zusterna, katero pa je tako ali tako ograjeno z visokimi panelnimi ograjami, zaklenjenimi s ketnami. Očitno je gospod župan mimo volje ljudi že razprodal novo nastajajočo plažo v Zusterni oziroma novi Park Zusterna privatnim koncesionarjev, kateri bodo znova nezakonito in protiustavno ljudem pobirali vstopnino in omejevali dostop do morja.

Očitno se bo treba poleti soočit z mafijo in jim na grd način dopovedat, da obala, morje in plaže pač pripadajo vsem in ne le privilegirancem!!!

bla bla bla bla bla bla

Resno, kdo me ovira, da tiste ležalnike na privatni plaži hotela Kempinski odrinem stran in si na plaži namestim brisačo, odvržem oblačila in se grem kopat v morje?

Tega tajkunskega srbota treba razlastiti in nacionalizirati hotel Kempinski ter njegovo plažo v Portorožu ter srbskega kriminalnega tajkuna Kostiča ter njegove črnogorske plačance in domače izdajalce iz občine Piran z ladijskim zabojnikom prisilno deportirat v šiptarsko Črno Goro, kjer bodo lahko svojemu primitivnemu predsedniku Milu Đukanoviću na privatnih črnogorskih plažah pušili njegov šiptarsko – ciganski, mafijsko skorumpirani kurac. V Sloveniji pa je treba z bagri in buldožerji porušit in zdrobit vse ograje na plažah in ljudem omogočiti neomejen in brezplačen dostop do morja in do vseh priobalnih zemljišč.     MORJE    JE    JAVNO    DOBRO   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close