zakaj je vse tako noro drago
Drugič pa malo bolj poglej. Vrečka mešanih oreščkov je
2, 80€ in še nekaj centov. Sem jih kupila v torek. Za tvoje 4€dobiš vrečko in pol. Upokojenci si privoščijo kar si lahko. Sicer je minimalna pokojnina za polno pokojninsko dobo skoraj 800€, kar je pa kar nekaj več kot vaših 700 evrov. Sicer pa kot vem, si je večina že pred upokojitvijo naredila zalogo gat, majic, hlačk in modrček.
kayya, 11.09.2025 ob 13:04
Bila v merkatorju, vse na akcijo, par stvari, 40 evrov. Seveda, če je že vse po 4 evre!
Maslo, smetana za stepanje, par oreškov, košček sira, 4 in nagor.
A jih ni sram? Kako penzijoner s 700 živi v taki draginji?
še za gate mu ne ostane.
Kako, si se morala do zdaj že naučiti tako od Janše kot Goloba.
Vlada pač veliko troši na droge in drag pleh. Pa kurbe. Itd. Zato je vse tako drago.
Res, Mercator ima balkansko robo po evropskih cenah. Sicer pa dražijo vsi trgovci in težko je loviti razmerje kvaliteta cena. Me ne čudi, da vse več upokojencev še dela. Tudi tisti, ki so imeli solidne plače in so šli v zadnjem času v penzijo, imajo nizke penzije. Denar pa rabijo za kvalitetnejšo hrano, masaže in fizioterapije, ostale zdravstvene zadeve. Tudi položnice za stanovanje, davke, registracije avtov, kaj nepredvidenega so enako visoke. Gledališče, koncerti, potovanja žal postajajo luksuz, namesto da bi si jih po oddelčnih 40 letih lahko privoščil. Sem že blizu penzije in priznam, da me je strah.
stantet, 11.09.2025 ob 18:11
Samo povej katero maslo je 2 eura. Sem bil danes v Hofru, ga kupil, a masla za 2 eura nisem videl.
Ljutomersko maslo je v Lidlu 4,60 €. Do novega leta bo garant nad 5 evrov.
Irsko in podobna masla pa so okoli 3.60 evra.
Kot pravi znanec, ki je 30 let delal v Avstriji in ima okoli 1600 evrov pokojnine:
Imam, pa ne dam…
In namesto masla raje kupi rogljiček brez marmelade za 0.65 evra. Samo enega…
Imam še nekaj let do penzije, pa me je prav strah. Ni mi sicer do nekih strašnih potovanj, a za gledališče in koncerte klasike si res ne želim, da bi mi zmanjkovalo denarja. Pa za normalno hrano, seveda. Meni to veliko pomeni. Glede trgovin pa – tudi sama grem večkrat v Mercator, ker ga imam peš 5 min. stran. Imajo dostikrat akcije in pogledam, kdaj se mi kaj splača kupit. Sicer pa Hofer in občasno Spar. Draži se pa povsod zelo.
Forum je zaprt za komentiranje.