Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zakaj je rčn počasen???

Zakaj je rčn počasen???

Mene pa zanima, zakaj je moj računalnik naenkrat postal tako zelo zelo počasen?
Nameščen imam varnostni sistem od Siola Bitdefender..
Kaj naj naredim?

Hvala

Ja, koliko maš pa kaj disk zaseden?? Če imaš 78 Gb na 80 Gb disku, je dokaj smiselno, da je počasen :))

Drugače pa poizkusi kakšen AdAware ali SpyBoot kaj pognati, včasih delata čudeže.

Mogoče tudi preprosti defrag ne bi škodil …

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Ad aware sem zagnala,–nič boljše. Disk je skoraj prazen. Zdaj sem šla tudi na čiščenje diska…In kaj pomeni defragmiranje? Kako izvedem?

Hvala in lp

moj računalnik -> desni klik na C –> lastnosti –> orodja –> defrag

Ampak najbrž ne bo kaj bistveno pomagalo, če praviš, da disk ni zaseden.
Hmm …

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Kdaj je računalnik počasen (ko si na netu ali ne, ali oboje)? Če si računalnik že spucala s kakšnim Anti spy, virus programom, probaj še s tem Pa poglej kateri program ti takrat kuri največ sistemskih sredstev, ko je vse počasno (Task manager –> Processes).

Lp, Max

Hijackthis mi je izpisal dolg seznam datotek in programov, precej zapleteno, je tudi napisal zgoraj da je najbolje da ta seznam pregleda kak poznavalec teh zadev.

Kje se najde Task menager, pod Start –>programi ga nisem našel.

Z desno klikni na opravilno vrstico. Upravitelj opravil za slo WIN. Aja, pa XP morajo bit :))

Hvala mouse, zanimive podatke se tam najde.

Pod processes piše, da je trenutno CPU zaseden od System Idle Proces kar 98%, kaj vse se tam skriva?

a je pa možno (nekje sem slišala), da naj bi bil računalnik počasen odvisno od ramov… ???
Ali to drži?

Minka, računalnik je počasen, če ima premalo RAMa, ampak je počasen vedno enako. Če imaš 265 Mb RAMa, se bo vedno zaganjal isto dolgo, odpiral programe isto dolgo … Ne bo kar naenkrat postal počasen zaradi premalo RAMa. Razen, če ti je muca RAMarica ponoči kakšne 128 Mb RAMa sunila 🙂

Matjaž2, sistemski nedejavni procesi oz. System Idle Processes imajo vedno tako visoko številko. To v bistvu pomeni, da ti 98% RAMa ostaja. Zaskrbljujoče je, če ima kateri drugi proces tako veliko RAMa. Posebej kakšen sumljiv proces …

Sicer pa, če te zanima kateri vse programčki ti laufajo, pojdi sem , vtipkaj proces, ki te skrbi in boš videl, ali se imaš česa bati ali ne.
Tisti njihov registry scan pa ni vredno poskusiti. Raje si par postov niže pod “nekaj brezplačnih programov” dol potegni kakšno resno zaščito.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close