Zakaj je poroka za moskega neumna poteza
Jaz furam MGTOW ze 10+ let. Se pred pojavo tega izraza. Tako da so casi kakrsnegakoli “besa” ze davno za mano. Ali, drugace povedano, spadam me armado blue pillerjev, ki vsako nestrinjanje z blue pill nebulozami vidi kot sovrastvo, motnja osebnosti, ipd. Moznosti, da sem preprosto sprejel svet taksen kot je in se mu prilagodil,, da v njem cim bolj uzivam in prosperira, vecina pac ne dopusca.
Poroka je umetni konstrukt. Vsezivljenska monogamija je nenaravna. Samo kaj ko se nas celo zivljenje indoktrinira z nebulozami, da zenske celo mladost sanjajo poroko in so prepricane, da si zelijo monogamije z izbrancem. Po poroki, se bolj pa po otrocih, v tridesetih, pa so presenecene, ker tega obcutka vec ni, veni. Izbranec jim je vse manj seksualno zanimiv. Hkrati pa si mocno zazelijo spolnosti z razlicnimi partnerji. Kako gresne misli, so same vase razocarane. In logicno, da tega partnerju ne povedo. Scasomo pa razloge za te obcutke seveda iscejo v partnerju. In slisimo, da bi lahko le ta vec sodeloval pri gospodinjstvu, bolj otroke pedinal, bil bolj ljubec, bla bla. Se nikoli nisem slisal, da bi si zenska enostavno priznala, da se ji le fuka z drugimi, da je zato tako zafrustrirana, ker je s partnerjem, ki je seksualno vec ne privlaci. In je najbolj srecna ko ga ne rabi gledal. Hkrati pa se mu v fris laze, da je ravno to, da je toliko odsoten razlog za zakonske tezave. Toliko ene manipulacije, lazi in spremavedanja, ker nas celo zivljenje posiljujejo, da je edini normalno vsezivljenska monogamija. Pa pac ni. Samo ljudje si tega niso pripravljeni priznati.
Kje je tu kaksno sovrastvo? Tako preprosto je. Zato pa vsi vemo, da so poroceni fukfehtarji pripravljeni naskociti vsako, ki nosi kiklo, in kampirajo na raznih portali za parckanje. Zenskam tega ni treba. One, ce se ze odlocijo varati, to zlahka opravijo precej bolj diskretno. Ce ne, pa pac trpijo in vztrajajo v “monogamiji” brez spolnosti. Sledi pa PR predstava za javnost. Limanje ljubavnih slik na facebook, ipd. Potem ti pa privat zaupa, da je zveza ze x let mrtva. Pa ves, da ni s tipom nic posebnega narobe. Zenska se pritozuje nad trivijalnostmi. Ne razume sama sebe. Ne razume hormonskih sprememb v lastnem telesu. Krivca pa isce seveda v partnerju, njegovem obnasanju. Logicno, da ga iz dneva v dan vse bolj prezira. Ponekod stvari pridejo tako dalec, da ga zivega vec ne more videti. Sploh, ce se tip res trudi biti vse to kar si zenska zeli. In jo pedina spredaj in zadaj, gospodinji, bla bla. To, ali sledi locitev ali ne, je izven konteksta morebitnih financnih posledic, skoraj nepomembno. Zveze umre. To je tisto, kar vam dolgoletno vezani ne bodo nikoli priznali. Da so v vezi, ki ze dolgo to vec ni. Ne rabijo se kregati. Ironija je, da ni v oceh moskega pogosto nic narobe, le seksa ni in s tem se sprijaznijo. To so vam razni Desiji tega sveta. Selo, ko zenska do tipa vec ne cuti kancek pozitivnih emocij, bo direkt spregovorila in sla narazen, ce le lahko. Magari po 30 let zakona. Vztrajala je iz udobja. Zaradi provajderskih kapacitet partnerje. Zato, da otroci odrastejo. In enkrat mesecno potrpela mozeve slinjenje po njenem telesu.
Ne pisem o “slabih” zenskah. Pisem o normalnih zenskah. Pisem o normalnem obnasanju. Pisem o fakin.g hormonih, ki krojijo nase obnasanje. Pisem o naravi zenske. Sedaj bi mi pa narod ocital sovrastvo do zensk, nezrelost, zblojenost in kaj vem kaj se vse, ker povem tako kot je. In ker zaradi vsega tega ne mislim spustiti vseh zavor, skociti v zakon, nastepati par otrok in… zaceti z jebanjem jeza v zvezi, ki prakticno zagotovo s casom zamre. Cemu? Sploh v danasnji feminizirani druzbi v kateri mi namesto “upokojitve” pri 45ih sledi prisilno sljakanje do 65ih, da vzdrzujem navajeni zivljenski slog “partnerke” in seveda morebitnih otrok, ki jih bom komaj videl. Cemu to, ce pa je lepse lizanje medu v krajsih zvezah, avanturah in preprosto uzivanje v samskemu zivljenju brez obveznosti? Cemu si razpoloviti zivljenski standard, ce pa mi je tako vec kot lepo? Cemu skociti v zakonski jarem, ce pa ze v naprej vem kaj me caka, dolgorocno, in da “zmagati” ne morem? A ni jasno, da se 99.9% ljudi poroci nezavedajoc se tega kar jih caka? Kateri zenski je jasno, da jo bodo naravne hormonske spremembe pripeljale do tocke, ko bo do dolgoletnega partnerja cutila odpor? In kateri moski gre v zvezo zavedajoc se, da bo cez 10 let na ona-on fuhraril za ******, placeval profesionalkam, ipd, ker si ga zena vec ne bo zelela?
Kje je tu sovrasvo? Edino sovrastvo, ki ga jaz vidim, je sovrastvo blue pillerjev, ki se niso pripravljeni suociti z resnico. Raje napadejo nosilca sporocila.
[/quote]
Težave v tvojih teorijah je, da vlečeš zaključke le in samo iz slabih izkušenj, ali svojih al pa drugih. Spregledaš oziroma ignoriraš pa tiste pare, ki se fukarijo še po 20 letih enako kot na začetku, uživajo v družbi drug drugega enako kot na začetku, pa ne samo enako, celo bolje. Zakaj to počneš, ne bom analiziral.
To je podobno, kot bi teorije, zakaj z letalom ni dobro leteti, delal na podlagi letalskih nesreč.
Težave v tvojih teorijah je, da vlečeš zaključke le in samo iz slabih izkušenj, ali svojih al pa drugih. Spregledaš oziroma ignoriraš pa tiste pare, ki se fukarijo še po 20 letih enako kot na začetku, uživajo v družbi drug drugega enako kot na začetku, pa ne samo enako, celo bolje. Zakaj to počneš, ne bom analiziral.
[/quote]
A ti res verjames, da pisem o redkih slabih izjemah? Clovek bozji kako si ti naiven. Ce te zanima kaj tebe caka, si poslusaj tisti uro in pol dolgi video ronin man-a. Opisano ne doleti redke posameznike. Opisano ne doleti niti vecino zakoncev. Opisano doleti skoraj vsakega zakonca.
Recimo tako. Velika vecina resnih zvez se NE prelevili v pravno formalno zvezo. Prej gredo narazen. Od tistih, ki se porocijo se jih polovica loci. Od polovice, ki vztraja, gre 90%+ zvez po opisani poti.
Torej, najvec kar lahko upas je, da bosta dolgorocno s svojo zeno zivela kot brat in sestra, kolikor toliko sprijaznjena in pomirjena s tem, da sta eden drugega seksualno popolnoma navelicana. Kolikor te berem pa bi prej rekel, da se bos pripravljen pretegniti, da bi veza trajala. Zaradi cesar bo v obdobju, ko jo bo razganjalo, zgubila prav vse spostovanje do tebe, ker se ji bos zaradi ekstra truda le se toliko bolj gnusil kot moski. In bo vztrajala v metvi zvezi le, ce bo ocenila, da ji iz eksistencnih razlogov samostojno zivljenje ne znese. V tem primeru ti seveda ne bo nic glasno ocitala. Vse skupaj bo navadno pretvarjanje.
Mimogrede, vse to ni zrasno na mojem zeljniku. Vse to vedo posamezniki za katerimi je olala osebnh izkusenj, poleg tega pa so slisali se na stotine intimnih osebnih izpovedi drugih zensk, studirali literaturo, itd, itd. Se vsaj cca 10x toliko kot jaz. Medtem ko so tvoje izkusnje, izkusnje vecine moskih in zensk, ze v primerjavi z mano tako skromne, da se vam niti svitalo ne bo kaj se dogaja tudi ko boste sami sli skozi vse opisano. Jaz vsaj vem, na osnovi vsega kar je za mano, ne le osebnih izkusenj, intimnih izpovedi se pa se zensk, literature, itd, da ima tip 100% prav, ceprav sam ne bi nikoli mogel samostojno povezati vsega. Ti in vecina pa ste tako neizkuseni, tako oprane glave, tako nevedni in tako naivni, da ne recem tudi premalo pametni, da se lahko tem “teorijam” le smejite. S tem, da jih zaradi zanesene zelenosti tako niti slisati ne zmorete.
Marko,
Dobra iztočnica, glede vlečenja zaključkov le in “samo” iz slabih izkušenj. Čeprav ta samo ni resničen. Mgtow primerja dobre in slabe izkušnje. Žalostno je, da se izkaže, da % slabih rezultatov narašča (in ne, nimam nobene statistke za pokazat v potrdilo), lahko pa beremo da število ločitev narašča. Ni vsa teorija v tem , da se ne poročiti. Res pa, da ti svetuje ne se pustiti izkoriščati, pa kakšna predporočna pogodba tudi ni odveč.
Bi rezervirali let pri “najslabši letalski družbi na svetu”?
https://www.rtvslo.si/tureavanture/novice/bi-rezervirali-let-pri-najslabsi-letalski-druzbi-na-svetu/294359
Če ti nekdo pokaže način, da za enak denar dobiš let pri bolj varni in luksuzni letalski družbi, kakšen bi bil tvoj izbor?
A ti res verjames, da pisem o redkih slabih izjemah?
[/quote]
Ne, nikjer ne pišem da gre za redke primere. Jih je kar precej. Tudi letalskih nesreč je ogromno, relativno. Ampak vseeno delati zaključke, zakaj ne leteti, samo na podlagi teh, je površno oziroma nesmiselno, vsaj zame. Seveda se da še vedno fino živeti, brez da letiš, odločitev vsakega posameznika.
Kdor nima želje, bo našel izgovor, kdor jo ima, bo našel pot.
Ne bi letel pri najslabši družbi. Za to pa rabiš nekaj izkušenj, zato tudi partnerke ne izbereš najslabše. 🙂 Menim, da sem oborožen z izkušnjami in znanjem bolj kot 90% ljudi, ki so v zvezah. 🙂
Pa ostanimo pri letalstvu. Nemčija je do leta 1937 imela en od najbolj luksuznih in zaželenih letalskih prevozov – cepeline. Maja tega leta se je zgodila nesreča s Hindenburgom. Cel svet je spregledal kako nevarni so in so propadli, sicer krivično, ker edini njihov problem je bilo pomanjkanje helija, ki jim ga Američani niso hoteli izvažati.Ali so zato ukinili letalstvo?
Marko,
Sicer ne mislim biti nesramen, prosim vzemi z rezervo mojo izjavo, ampak si pa totalen šovinist in egoist. “Menim, da sem oborožen z izkušnjami in znanjem bolj kot 90% ljudi, ki so v zvezah”
Torej zase si si uredil, drugi pa,… Imaš prav, mgtow kanali veliko govorijo o slabih izkušnjah, ampak dobrovoljno delijo nasvete.
Moški so se od nekdaj borili za svoje pravice, to je bil temelj civilizacije, drugače bi še vedno živeli v sužnjelastništvu.
Jaz samo ne vidim, kje bi bili ta hip tako zelo ogroženi? In to s strani žensk?
Celo tako ogroženi, da je treba ustanavljati tajna društva PGC? Se iti gverilo? Imeti o tem predavanja na MONu in limati x linkov?
Nikoli ne veš, kdaj bo žebljičkov zmanjkalo:) Moški so se v boju proti sužnjelastništvu borili enako za oba spola. Gverila? Doma kopičim zaloge streliva? Mgtow pa res ne skriva čisto nič.
V bistvu lahko rečem, da me v tem trenutku nekako ogrožaš. Objave na MONu niso strankarsko, ali kakorkoli omejene, dokler niso žaljive, naj bi bil to svoboden medij in tebe moti moja svoboda govora?
Niso ukinili. To pomeni da niso sli med mgtow ampak so napake odpravili in zmanjsali moznost nesrece.
Pa smo doma, in naj še odgovorim glede ogroženosti mgtow od žensk. Ker, da se počutim ogroženega od tebe sem močno napihnil 🙂 Dejansko se pogovarjava in mi ne oviraš moj govor. Malce mi je mimo, kako si poskušate stvar, ki je ne razumete popredalčkati v nekaj in sežgati na grmadi. Osebno me spominjate na tiste gospode, ki so vzvišeno gledali na prvotni feminizem in ga poskušali zatreti tudi z zelo grdimi prijemi (pretepanje).
Mgtow ne poudarja, da ženske ogrožajo moške na makronivoju. Ker, da bi ločil moške in ženske na dva nasprotna pola bi bilo nenaravno, odločitev za meniško življenje je le ena od vsaj 4 možnih smeri, ostale vključujejo ženske kot del poti. Ogrožene se dostikrat počutijo ženske ob omembi mgtow. Poudarja pa ogroženost na mikronivoju. To pomeni v življenju posameznega moškega, v javnosti, službi, ali zasebnih prostorih. Fizične ogroženosti navadno ni, je pa na nivoju psihe. Težko ti podam primer, ki bo tebi povsem domač, ker te ne poznam in ne poznam tvoje preteklosti. Zato se ogromno o mgtowu govori skozi primere. Pa ni samo ogroženost tista, ki je gorivo za idejo mgtow. Vsak posameznik mora zase filtrirati vsebino. Zame osebno je smer, ki jo je izbral DXY narobe. Ampak sam je izbral, sam odgovarja in sam živi , zato ga spoštujem. Osebno ocenjujem, da sem postal še boljša oseba, kot sem bil. Moja smer je nekdo, ki ima čisto vest in te lahko pogledam v oči, naučil sem se pa tudi zavzeti zase.
Marko, res je, niso ukinili.
Pa bom povedal, kako bi privedel zgodbo o cepelinih v mgtow.
Brata Wright sta začetek letalstva, prvotni feminizem je začetek moderne enakopravnosti med spoloma. Letalstvo se razvija, ženskam se odpravljajo krivice… Nemci si želijo pokazati svojo ubermensch vsemogočnost, razvijejo ogromna plovila, ki zastirajo nebo in kažejo moč nemškega naroda, zavedajo se dobro, da vodik je zelo nevaren. Ampak da bi se ponižali in prosili za vodik…nein. In so plačali ceno, razvoj je šel svojo pot, letala so prevladala. Ženske so danes praktično enakopravne, vsaj na nivoju komunikacije moški-ženska ne moremo reči, da niso. Ampak ne odrekajo se svojem heliju, ne odrekajo se svojim osebnim adutom, svojem skrivnemu društvo PGC, svojim psihološkim igricam. Zato moški izbirajo svojo pot od teh gorečih cepelinov. Razvoj najde svojo pot.
Meni pa se zdi, da mgtow gre svojo pot od vse letečih plovil, ne le od cepelinov.
Bi pa še nekaj omenil. Napačno je deliti ljudi oziroma napačno je njihove lasnosti predalčkati po spolu. Že v osnovi zgrešena teorija. Ljudje se ločimo po značaju. Na kratko, en moški ima lahko večino lastnosti “tipične” ženske in obratno, ena ženska ima lahko “tipične” lastnosti moškega. Več o tem, v knjigi PSI.
Vse to, samo ker sem vprašala kako ste ogroženi? Čisto res ne razumem , zato sem pa vprašala. Na mikro nivoju je pa svoboden vsak sam, ne glede na spol.
Imaš ženske, ki so še vedno v glavi sužnje in imaš moške, ki se v glavi počutijo izgubljene.
Ko bomo pogruntali, da nismo na dveh bregovih, bo verjetno lažje. Če bomo.
Mgtow ima pa že ime tako, da sugerira moške same na poti, brez žensk, ne glede na tvojo interpretacijo. In to je čisto enostavno v osnovi narobe.
Vsak si mora sam urediti, drugače bolj malo velja. Sicer nasvete lahko delim, če se mi zdi, da bodo komu koristili, posebej, če kdo zanje prosi, mislim pa, da mora vsak sam izbrskati, kar mu ustreza ali pa kar potrbuje v nekem momentu. Kar velja zame, je nekomu lahko popolnoma neumno ali pa nedoumljivo, čudno… vsaj ta moment. 🙂
Vse to, samo ker sem vprašala kako ste ogroženi? Čisto res ne razumem , zato sem pa vprašala. Na mikro nivoju je pa svoboden vsak sam, ne glede na spol.
Imaš ženske, ki so še vedno v glavi sužnje in imaš moške, ki se v glavi počutijo izgubljene.
Ko bomo pogruntali, da nismo na dveh bregovih, bo verjetno lažje. Če bomo.
Mgtow ima pa že ime tako, da sugerira moške same na poti, brez žensk, ne glede na tvojo interpretacijo. In to je čisto enostavno v osnovi narobe.
[/quote]
Vse te vase interpretacije MGTOW so kr neki. Moski in zenske “na dveh bregovih”, “zgubljeni v glavi”, “mopski na poti brez zensk”, itd. En navaden tra-la-la…
Naivni indokriniranci v zakonske pravljice, ki nezavedajoc se kaj vas se caka v zakon hrabro navalite, ste dolgo casa zaneseno srecni. In se ko resno zaskripa, da ne recem poci, vam ni nic jasno. Tako da, ja, blago ubogim na duhu. Nekaj casa. Ves, realnost lahko ignoriras. Ne mores pa se izogniti posledicam svoje ignorirance. Slej kot prej nastradas.
Zakonsko zvezo primerjas z letenjem? Hahaha…
Letenje je najbolj varen prevoz. Do nesrece pride 1x na 1.2 milijona poletov. S tem, da je verjetnost, da gre za nesreco s smrtnim izidom 1x na 11 milijonov p[oletov. Drugace povedano, ogromna vecina ljudi ne bo nikoli dozivela nobene letalske nesreca.
In ti gres letenje primerjati z zakonsko zvezo, ki se jih ~50% neslavno konca z razvezo. S tem, da celo med “uspesnimi” zakonci vecina le vztraja v ze davno mrtvem zakonu brez spolnost. Majke mi, ce ti nisi slaboumen.
No, da ne boste mislili, da MGTOW pomeni samo napadalne izjave bom komentiral DXYja.
Jaz osebno se zavzemam za zakonsko vezo in želim vam, da ne pridete v situacijo, kot jo opisuje DXY.
Možnosti sta dve, ali se sprenevedate, ali pa se naučite s partnerjem igrati s odkritimi kartami, ter pokrivati nesoglasja s razumljivimi kompromisi.
Vesel sem da živim tukaj, v Sloveniji, ko obstajajo še mentalno zdrave ženske, ki verjamejo v tradicionalne vrednote. Če vas Američani zavohajo vas bodo prišli plenit, kot so turki Miklovo Zalo 🙂 Vprašanje za DXYja, ali je v Rusiji sploh kaj MGTOW?
Forum je zaprt za komentiranje.