Zakaj je poroka za moskega neumna poteza
A tako 🙂
Dokler je pretok informacij prost, lahko vsakdo razišče in ugotovi sam, kaj so dejstva in resnica.
[/quote]
Mah veš kako…V srednjem veku so bili neobveščeni, ker so novice potovale prepočasi in jih je bilo malo.
Danes smo pa še bolj neobveščeni, ker je absolutno prevelik napor izluščiti kakšno dejstvo iz poplave informacij, lažnih in resničnih.
Mah veš kako…V srednjem veku so bili neobveščeni, ker so novice potovale prepočasi in jih je bilo malo.
Danes smo pa še bolj neobveščeni, ker je absolutno prevelik napor izluščiti kakšno dejstvo iz poplave informacij, lažnih in resničnih.
[/quote]
Sposobnost logičnega in kritičnega razmišljanja bistveno olajša zadevo. Oboje je tudi priučljivo.
V svoji vzviseni naivnosti si preprican, da je normalno biti nevedni naivni bebec, ko je govora o zenskah. To, da je moc razumeti zensko naravo, biolosko pogojeno, pac ni domet vecine moskih. Vas problem. Ne moj. Ne morete razumeti, da ne moski ne zenske enostavno nista bila ustvarjena za vsezivljensko monogamijo. Ne morete razumeti, da postane se tako oh in sploh partner z leti zeni brezvezni odurnez katerega dotika be prenese. Ne zato, ker je ona zlobna prasi.ca. Obratno. Zeli si, da bi bilo drugace. Enosravno zato, ker ni bila ustvarjena, da z enim moskih seksa vse zivljenje. Zenske same sabe ne poznajo. Se manj razumejo hormonske spremembe. Zakaj je po parih letih zveze s svojim tipom suha kot Sahara, z drugim pa iz nje kar lije.
Vsem, moskim, zenskam, porocenim ali samskim, bi koristilo, ce bi se to poslusali.
Vaš link
[/quote]
Vsakemu je prepuščeno, da živi, kakor mu paše!
Sicer pa statistično poročni moški živijo dlje in kakovostneje, seveda, zaradi urejenega življenja in določene stabilnosti, ki jim nudi zveza. Monogamija je “evolucijsko” naprednejša (družbeno) partnerska stopnja, za kar si lahko pogledamo recimo družbe, kjer po tvoje moški živijo bolj “naravno”, kot je muslimanska, razne sekte, kot so mormoni itd. Za vse te je značilno, da je patriarhat v ospredju družbeno-kulturne ureditve, kjer so ženske finančno odvisne od moških, pasivnejše in v podrejenem položaju z manj pravicami… Če imaš “mind-set” za 100 , 200, 300 let za nazaj, ne živiš v pravi družbi in ti priporočam , da greš
med muslimane. :))
Vsakemu je prepuščeno, da živi, kakor mu paše!
Sicer pa statistično poročni moški živijo dlje in kakovostneje, seveda, zaradi urejenega življenja in določene stabilnosti, ki jim nudi zveza. Monogamija je “evolucijsko” naprednejša (družbeno) partnerska stopnja, za kar si lahko pogledamo recimo družbe, kjer po tvoje moški živijo bolj “naravno”, kot je muslimanska, razne sekte, kot so mormoni itd. Za vse te je značilno, da je patriarhat v ospredju družbeno-kulturne ureditve, kjer so ženske finančno odvisne od moških, pasivnejše in v podrejenem položaju z manj pravicami… Če imaš “mind-set” za 100 , 200, 300 let za nazaj, ne živiš v pravi družbi in ti priporočam , da greš
med muslimane. :))
[/quote]
Bioloski naravi zenske ni mar kaj si midva misliva ali zeliva.
Naredi si uslugo in poslusaj. 2x, 5x. Sploh raznim locencem bo pomagalo razumeti zakaj je njihov zakon razpadel. Razne zenske bo osvestilo, da ni bil preblem v njihovem partnerju ampak v njeni naravi. Lepo opise zakaj zenske dolgorocno izgubijo interes za spolnost s svojim partnerjem, pa ce je se tako oh in sploh, magari Brad Pitt. Skratka, ni fora v tem, da so zenske zlobne prasi.ce. Gre za biologijo, hormone. S tem, da lahko tip zaradi fenomenalne izkusenosti opise kako potem to v praksi zgleda.
Ze res, da lahko zensko seksualnost omejis kot npr v muslimanskem svetu. Ampak s tem ne spremenis njihove bioloske narave. Ne bodo se “skurbale”. Vseeno pa se ji bo domacinlole po x letih gnusil v seksualnem smislu. Pa ce se tip pretegne od pozornosti, itd. Ker takrat si zenska zeli jebace, druge. Z njimi ji bo teklo iz picke. Tako kot bi moski po x letih raje naskocil grdo debelo sosedo kot pa lastno zeno. Ker je je navelican. Vse to lahko zatremo. Vendar v danasnjem svetu svobodne izbire je po vecini nekoliko drugacen epilog. Zenska da vlogo za locitev, ko do moskega ne cuti vec nic. Kot crv ji je. Moski pa je zakonsko prisiljen placevati. Ne gre za njeno zlobo. Tip lepo opise kako to v praksi zgleda in zakaj se zenska, ki si zeli, da bi bila se vedno zaljubljena v tebe, prelevi v zensko, ki te zivega vec ne prebavlja. Pa ce ti to v faco pove ali ne. Kaze ti s tem koliko s tabo seksa. Pa se tisto ti ne bo nikoli priznala, da se ji gnusis.
Naredi si uslugo in poslusaj. 2x, 5x. Sploh raznim locencem bo pomagalo razumeti zakaj je njihov zakon razpadel. Razne zenske bo osvestilo, da ni bil preblem v njihovem partnerju ampak v njeni naravi. Lepo opise zakaj zenske dolgorocno izgubijo interes za spolnost s svojim partnerjem, pa ce je se tako oh in sploh, magari Brad Pitt. Skratka, ni fora v tem, da so zenske zlobne prasi.ce. Gre za biologijo, hormone. S tem, da lahko tip zaradi fenomenalne izkusenosti opise kako potem to v praksi zgleda.
Ze res, da lahko zensko seksualnost omejis kot npr v muslimanskem svetu. Ampak s tem ne spremenis njihove bioloske narave. Ne bodo se “skurbale”. Vseeno pa se ji bo domacinlole po x letih gnusil v seksualnem smislu. Pa ce se tip pretegne od pozornosti, itd. Ker takrat si zenska zeli jebace, druge. Z njimi ji bo teklo iz picke. Tako kot bi moski po x letih raje naskocil grdo debelo sosedo kot pa lastno zeno. Ker je je navelican. Vse to lahko zatremo. Vendar v danasnjem svetu svobodne izbire je po vecini nekoliko drugacen epilog. Zenska da vlogo za locitev, ko do moskega ne cuti vec nic. Kot crv ji je. Moski pa je zakonsko prisiljen placevati. Ne gre za njeno zlobo. Tip lepo opise kako to v praksi zgleda in zakaj se zenska, ki si zeli, da bi bila se vedno zaljubljena v tebe, prelevi v zensko, ki te zivega vec ne prebavlja. Pa ce ti to v faco pove ali ne. Kaze ti s tem koliko s tabo seksa. Pa se tisto ti ne bo nikoli priznala, da se ji gnusis.
[/quote]
V ostale umotvore se ne spuščam, samo ena pripomba: po ločitvi plačuje za otroka in ne njej.
[/quote]
V človeški naravi je tudi, da se združujemo po nacionalni, religiozni pripadnosti in se vojskujemo, pobijamo med sabo, že vso zgodovino. Sedaj pa če si na tej ravni zavesti, moraš za družbeno-kulturno regresijo najti okolje, ki je bolj zaostalo, da boš lahko živel na nivoju, ki je zate najbolj ustrezen. Ker se pri tebi vse vrti okrog žensk in seksa, sem ti že zgoraj priporočal, da si pustiš brado rasti in se usedeš v časovno kapsulo (letalo), ki te bo recimo popeljala nekam, kjer boš v svojem naravnem stanju, recimo tja v Savdsko Arabijo. Vidim, da je civilizacijski davek prilagajanje zate postavljen previsoko, ker se ne počutiš preveč dobro v razvitem svetu, v svetu, kjer sta oba spola izenačena glede na pravice, ampak se zato počutiš močno prikrajšanega.
V človeški naravi je tudi, da se združujemo po nacionalni, religiozni pripadnosti in se vojskujemo, pobijamo med sabo, že vso zgodovino. Sedaj pa če si na tej ravni zavesti, moraš za družbeno-kulturno regresijo najti okolje, ki je bolj zaostalo, da boš lahko živel na nivoju, ki je zate najbolj ustrezen. Ker se pri tebi vse vrti okrog žensk in seksa, sem ti že zgoraj priporočal, da si pustiš brado rasti in se usedeš v časovno kapsulo (letalo), ki te bo recimo popeljala nekam, kjer boš v svojem naravnem stanju, recimo tja v Savdsko Arabijo. Vidim, da je civilizacijski davek prilagajanje zate postavljen previsoko, ker se ne počutiš preveč dobro v razvitem svetu, v svetu, kjer sta oba spola izenačena glede na pravice, ampak se zato počutiš močno prikrajšanega.
[/quote]
Nikakor ne dojames, da ne gre zame ali zate. Ne gre za to kaj je meni ali tebi vsec. Popolnoma po nepotrebnem mi pripisujes x, y in z. Glede na to, da si do sedaj le mimo streljal s svojo domisljijsko predstavo o meni, bi lahko ze enkrat spoznal, da me dalec premalo poznas, da vleces neke zakljucke o meni. Sploh pa vse to nima veze s temo.
Gre preprostosto za razumevanje kaksni smo po naravi. Konkretno, kaksne se po naravi zenske, kako hormonske spremembe vplivajo na njihovo zivljenje in kaksne so posledice na partnerja v kontekstu zakonskih zvez. Poroceni fukfehtarji, ko zacnete limitirati proti nula zakonskega seksa, se hitro samoprepricujete, da se vase zivljenje tako ne vrti okoli seksa in je vse drugo bolj pomembno. Okay, recimo, da je res. Sprijaznis se, da bos do konca zivljenja seksal le se enkrat na mesec. In teras kariero. Samo to ni pogled tvoje zdolgocasene gospodinje, ki ji gre na bruhanje ob pomisli na seks s tabo, hkrati pa si zeli seksa z DRUGIMI. Sanja o seksu z drugimi. Bolj, ko se okoli nje slinis in dobrikas, trudis, bolj jo zmrazi ob pomisli na tvoj dotik. Seveda ti tega ne bo nikoli priznala. Ne zeli te prizadeti. Ampak zenska se vedno sanja o seksu. A kaj ko se ji tvoj dotik gabi. Pa ce si se ti se tako sprijaznil z zivljenjem brez seksa.
Res mislis, da je to cela zgodba? Da gre le za seks? Zenska se sprasuje pa zakaj je tako, isce tvoje napake in malo po malo te vec ne prenese kot osebo. Se kot oseba se ji zacnes gabiti. Vse na tebi jo odbija. Tvoj glas, tvoj stas, vse. Zakaj vse to? Ker enostavno ni bila ustvarjena za vsezivljenko monogamijo. To lahko hudicevo dolgo skriva, trpi, ti pa ves blazeno naiven preprican, da je vse okay. Pa ni. Ko bos zvedel resnico, bo iluzije konec. Zakaj? Ne ker je ona hudobna. Ne ker si ti “slab”. Ne, ker…
Vec ko ima zenska za izgubiti, ce gre stran, dlje se bo pretvarjala. Dlje bo kljub gnusu s tabo seksala, bila prijazna do tebe. In sama sebe prepricevala, tako kot ti sedaj sebe, da je zveza tako vec kot spolnost, ipd. Ampak ziveti s clovekov, ki te psihofizicno vec ne prenasa, je po moje se vecje sranje od same locitve. Samo ti niti tega se nisu skuzil kaksno je dejansko stanje pod haubo.
Nikakor ne dojames, da ne gre zame ali zate. Ne gre za to kaj je meni ali tebi vsec. Popolnoma po nepotrebnem mi pripisujes x, y in z. Glede na to, da si do sedaj le mimo streljal s svojo domisljijsko predstavo o meni, bi lahko ze enkrat spoznal, da me dalec premalo poznas, da vleces neke zakljucke o meni. Sploh pa vse to nima veze s temo.
Gre preprostosto za razumevanje kaksni smo po naravi. Konkretno, kaksne se po naravi zenske, kako hormonske spremembe vplivajo na njihovo zivljenje in kaksne so posledice na partnerja v kontekstu zakonskih zvez. Poroceni fukfehtarji, ko zacnete limitirati proti nula zakonskega seksa, se hitro samoprepricujete, da se vase zivljenje tako ne vrti okoli seksa in je vse drugo bolj pomembno. Okay, recimo, da je res. Sprijaznis se, da bos do konca zivljenja seksal le se enkrat na mesec. In teras kariero. Samo to ni pogled tvoje zdolgocasene gospodinje, ki ji gre na bruhanje ob pomisli na seks s tabo, hkrati pa si zeli seksa z DRUGIMI. Sanja o seksu z drugimi. Bolj, ko se okoli nje slinis in dobrikas, trudis, bolj jo zmrazi ob pomisli na tvoj dotik. Seveda ti tega ne bo nikoli priznala. Ne zeli te prizadeti. Ampak zenska se vedno sanja o seksu. A kaj ko se ji tvoj dotik gabi. Pa ce si se ti se tako sprijaznil z zivljenjem brez seksa.
Res mislis, da je to cela zgodba? Da gre le za seks? Zenska se sprasuje pa zakaj je tako, isce tvoje napake in malo po malo te vec ne prenese kot osebo. Se kot oseba se ji zacnes gabiti. Vse na tebi jo odbija. Tvoj glas, tvoj stas, vse. Zakaj vse to? Ker enostavno ni bila ustvarjena za vsezivljenko monogamijo. To lahko hudicevo dolgo skriva, trpi, ti pa ves blazeno naiven preprican, da je vse okay. Pa ni. Ko bos zvedel resnico, bo iluzije konec. Zakaj? Ne ker je ona hudobna. Ne ker si ti “slab”. Ne, ker…
Vec ko ima zenska za izgubiti, ce gre stran, dlje se bo pretvarjala. Dlje bo kljub gnusu s tabo seksala, bila prijazna do tebe. In sama sebe prepricevala, tako kot ti sedaj sebe, da je zveza tako vec kot spolnost, ipd. Ampak ziveti s clovekov, ki te psihofizicno vec ne prenasa, je po moje se vecje sranje od same locitve. Samo ti niti tega se nisu skuzil kaksno je dejansko stanje pod haubo.
[/quote]
Meni in večini ljudi povsem ustreza “kakšni smo po naravi”, kdor ima pa s tem težave, pa se naj pritoži materi naravi, češ da je po tvoje pred kakšnim dobrim milijonom let nazaj naredila kiks, ker tebi ne paše tole naravno stanje, ti bi si to drugače zamislil in spremenil. 🙂
Meni in večini ljudi povsem ustreza “kakšni smo po naravi”, kdor ima pa s tem težave, pa se naj pritoži materi naravi, češ da je po tvoje pred kakšnim dobrim milijonom let nazaj naredila kiks, ker tebi ne paše tole naravno stanje, ti bi si to drugače zamislil in spremenil. 🙂
[/quote]
Kateremu partnerju ustreza, da ogromna vecina zvez z leti “umre” in je morebitno nadaljevanje v najboljsem primeru le vaja v laganju samemu sebi in PR predstava za javnost?
To, da se mladi danes bolj malo poročajo niti slučajno ni res. Vem za ljudi, ki na račun porok služijo zelo lepe denarje, kot dodaten zaslužek seveda. Če je temu tako, potem verjetno ni za pričakovat, da se poročajo 50-letniki. Enako je večina mojih sošolcev in sošolk iz srednje šole že poročenih in imajo otroke. Jaz nimam nič od tega, ker sem si vzel čas, da živim življenje in spoznavam nove svari ter prihajam do novih dognanj. Vseeno imam namen en dan se poročiti, vendar ne vem kdaj bo to. Ker niti še nisem spoznal osebe za kaj takšnega. Vendar nam moškim se ne mudi, ker lahko dobimo precej mlajšo. Ženske so tukaj precej na slabšem.
Jaz furam MGTOW ze 10+ let. Se pred pojavo tega izraza. Tako da so casi kakrsnegakoli “besa” ze davno za mano. Ali, drugace povedano, spadam me armado blue pillerjev, ki vsako nestrinjanje z blue pill nebulozami vidi kot sovrastvo, motnja osebnosti, ipd. Moznosti, da sem preprosto sprejel svet taksen kot je in se mu prilagodil,, da v njem cim bolj uzivam in prosperira, vecina pac ne dopusca.
Poroka je umetni konstrukt. Vsezivljenska monogamija je nenaravna. Samo kaj ko se nas celo zivljenje indoktrinira z nebulozami, da zenske celo mladost sanjajo poroko in so prepricane, da si zelijo monogamije z izbrancem. Po poroki, se bolj pa po otrocih, v tridesetih, pa so presenecene, ker tega obcutka vec ni, veni. Izbranec jim je vse manj seksualno zanimiv. Hkrati pa si mocno zazelijo spolnosti z razlicnimi partnerji. Kako gresne misli, so same vase razocarane. In logicno, da tega partnerju ne povedo. Scasomo pa razloge za te obcutke seveda iscejo v partnerju. In slisimo, da bi lahko le ta vec sodeloval pri gospodinjstvu, bolj otroke pedinal, bil bolj ljubec, bla bla. Se nikoli nisem slisal, da bi si zenska enostavno priznala, da se ji le fuka z drugimi, da je zato tako zafrustrirana, ker je s partnerjem, ki je seksualno vec ne privlaci. In je najbolj srecna ko ga ne rabi gledal. Hkrati pa se mu v fris laze, da je ravno to, da je toliko odsoten razlog za zakonske tezave. Toliko ene manipulacije, lazi in spremavedanja, ker nas celo zivljenje posiljujejo, da je edini normalno vsezivljenska monogamija. Pa pac ni. Samo ljudje si tega niso pripravljeni priznati.
Kje je tu kaksno sovrastvo? Tako preprosto je. Zato pa vsi vemo, da so poroceni fukfehtarji pripravljeni naskociti vsako, ki nosi kiklo, in kampirajo na raznih portali za parckanje. Zenskam tega ni treba. One, ce se ze odlocijo varati, to zlahka opravijo precej bolj diskretno. Ce ne, pa pac trpijo in vztrajajo v “monogamiji” brez spolnosti. Sledi pa PR predstava za javnost. Limanje ljubavnih slik na facebook, ipd. Potem ti pa privat zaupa, da je zveza ze x let mrtva. Pa ves, da ni s tipom nic posebnega narobe. Zenska se pritozuje nad trivijalnostmi. Ne razume sama sebe. Ne razume hormonskih sprememb v lastnem telesu. Krivca pa isce seveda v partnerju, njegovem obnasanju. Logicno, da ga iz dneva v dan vse bolj prezira. Ponekod stvari pridejo tako dalec, da ga zivega vec ne more videti. Sploh, ce se tip res trudi biti vse to kar si zenska zeli. In jo pedina spredaj in zadaj, gospodinji, bla bla. To, ali sledi locitev ali ne, je izven konteksta morebitnih financnih posledic, skoraj nepomembno. Zveze umre. To je tisto, kar vam dolgoletno vezani ne bodo nikoli priznali. Da so v vezi, ki ze dolgo to vec ni. Ne rabijo se kregati. Ironija je, da ni v oceh moskega pogosto nic narobe, le seksa ni in s tem se sprijaznijo. To so vam razni Desiji tega sveta. Selo, ko zenska do tipa vec ne cuti kancek pozitivnih emocij, bo direkt spregovorila in sla narazen, ce le lahko. Magari po 30 let zakona. Vztrajala je iz udobja. Zaradi provajderskih kapacitet partnerje. Zato, da otroci odrastejo. In enkrat mesecno potrpela mozeve slinjenje po njenem telesu.
Ne pisem o “slabih” zenskah. Pisem o normalnih zenskah. Pisem o normalnem obnasanju. Pisem o fakin.g hormonih, ki krojijo nase obnasanje. Pisem o naravi zenske. Sedaj bi mi pa narod ocital sovrastvo do zensk, nezrelost, zblojenost in kaj vem kaj se vse, ker povem tako kot je. In ker zaradi vsega tega ne mislim spustiti vseh zavor, skociti v zakon, nastepati par otrok in… zaceti z jebanjem jeza v zvezi, ki prakticno zagotovo s casom zamre. Cemu? Sploh v danasnji feminizirani druzbi v kateri mi namesto “upokojitve” pri 45ih sledi prisilno sljakanje do 65ih, da vzdrzujem navajeni zivljenski slog “partnerke” in seveda morebitnih otrok, ki jih bom komaj videl. Cemu to, ce pa je lepse lizanje medu v krajsih zvezah, avanturah in preprosto uzivanje v samskemu zivljenju brez obveznosti? Cemu si razpoloviti zivljenski standard, ce pa mi je tako vec kot lepo? Cemu skociti v zakonski jarem, ce pa ze v naprej vem kaj me caka, dolgorocno, in da “zmagati” ne morem? A ni jasno, da se 99.9% ljudi poroci nezavedajoc se tega kar jih caka? Kateri zenski je jasno, da jo bodo naravne hormonske spremembe pripeljale do tocke, ko bo do dolgoletnega partnerja cutila odpor? In kateri moski gre v zvezo zavedajoc se, da bo cez 10 let na ona-on fuhraril za fuk, placeval profesionalkam, ipd, ker si ga zena vec ne bo zelela?
Kje je tu sovrasvo? Edino sovrastvo, ki ga jaz vidim, je sovrastvo blue pillerjev, ki se niso pripravljeni suociti z resnico. Raje napadejo nosilca sporocila.
Družba je skozi zgodovinski razvoj ustvarila model, ki pač deluje, četudi se nekomu zdi, da bi bilo boljše, če bi vsi priložnostno skakali drug po drugem. Vem, da ženske niso vedno srečne v zakonu, vendar to ne pomeni, da bodo šle z drugim. Poznam kar nekaj poročenih žensk, katerim se da prebrat nepotešenost, vendar to ne pomeni, da imam npr. jaz pravico karkoli iskat pri njih. Ne, ker se to pač ne dela.
Tako kot vsaka stvar ima tudi poroka zgodovinsko in z makro in mikro nivoja gledano svoje pluse in minuse. Obojega se zavedam bolje od vecine. Ceprav bi bilo vredno omeniti, da gre za relativno moderno pogruntavscino, ce vzamemo v obzir celotno zgodovino clovestva. Ravno zaradi zavedanja, da tradicionalizem do neke mere druzno stabilizira saj med drugim vecina moskih uspe priti do partnerke. Vendar, kot receno, mi biolosko nismo ustvarjeni za vsezivljensko monogamijo. Ce bi bili, bi se ze zveze iz srednje sole obdrzale. Pa se jih 99% ne. Kaj v zakonskih zvezi sledi sem pa ze opisal. Komu se je tega vseeno iti naj. Vedite pa, da komu do tega ni, ker se zaveda kaj dolgorocno sledi, se ne pomeni da je nezrel razjarjeni bebec. V bistvu sem povedal, da je ravno obratno. 99.9% ljudi se v zakonsko zivljenje spusti s popolnoma nerealnimi prepricanji. In celo po locitvi ali zamrtju spolnega zivljenja v zvezi jim ni NIC jasno. Zakaj? Ker celo zivljenje poslusajo blue pill pravljice. Red pill realnost pa omalovazujejo, zasmehujejo, ker je ne prenesejo. TO je resnica. Ne pa neumnosti kaj vse je z mano narobe.
Izvrstno spisano DXY.
Dejansko tudi sam že dolgo živim po določenih teorijah MGTOW, čeprav pod tem izrazom poznam komaj par mesecev.
Priznam, pri prvi omembi te kratice in tudi ogledu prvega videa sem zamahnil z roko, češ lej enega čudnega Američana… danes sem vesel, da sem to srečal.
Če bi hotel zelo poenostavljeno povedati kaj je mgtow, je to za moške podobno, kot za ženske branje Cosmopolitana, Sex v mestu,… . Prebereš (pogledaš), razmisliš, poskusiš, vključiš, ali ne v svoje življenje.
Kar se tiče vez.
Seveda se najdejo svetle izjeme v vezah. Moje osebno mnenje je, da za dobro vezo so potrebni kompromisi, dogovarjanja… za to pa se je treba znati odkrito pogovarjati. To pa je velik problem in to že v temelju.Poenostavljeno ženska moške takoj v začetku (velikokrat v sekundah) popredalčka v 4 kategorije
1.moj bo
2.prijateljska zona
3.odpis
4.ljubimec (to je bolj bonus predalček)
Za vezo ji je interes 1. moj bo, včasih za vsako ceno… in tukaj ženska uporablja razne finte, le prijateljica je redko, saj to je rezervirano za 2. predalček, biti prijatelj pa je praktično osnova za odkrito pogovarjanje.
Osebno od idealne ženske pričakujem 3 osebe: prijateljica, punca (žena) in ljubica. Enako želim tudi vrniti 3 osebe v meni. Ker je idealno teorija in realnost drugo so tukaj kompromisi.
Ampak punca, če mi igraš določene finte te odpikam, ali pa tudi sam uporabljam umazane finte, ampak to ne vodi nikamor. Rad sem pokončen in odkrit.
Glede porok imamo (zaenkrat!) Slovenci srečo, ker nimamo ameriške zakonodaje. Pa vendar, zakaj bi človek rinil v večje težave, kot mu je treba in tukaj je tudi osnova za odprtje te teme.
MGTOW, kot zivljenska filozofija, je vedno obstajal. Obstajali so razno razni neresnezi, samotarji in potepuhi, menihi, jebaci in drugi “cudaki”, ki niso ziveli po aktualnih druzbenih normah. Dejstvo pa je, da je v danasnjem casu MGTOW precej bolj razsirjen v okoljih s kombinacijo izrazito pro-zenske zakonodaje in mocnimi tradicionalnimi vrednotami. Na primer, Japonska in anglosaksonske drzave. Hitro pa se siri tudi po Indiji, Afriki, Kitajski, pa tudi Evropi.
Torej, zakaj postaja MGTOW vse bolj popularna zivljenska filozofija?
1. Danes lahko en sam ocitek spolnega nadlegovanja moskemu unici kariero in zivljenje. Tudi, ce se kasneje izkaze, da je slo za izmisljeno zgodbo. Posledicno je moskih, ki si z zenskami zelijo vse manj in manj, vec in vec. Ne le v romanticnem smislu. Tudi profesionalno in socijalno se jih izogibajo. Morda ne v Sloveniji. Zato pa definitivno v bolj feminiziranih okoljih sirom anglosaksonskega sveta. Nedolzen dokler ti ni dokazana krivda zal ne velja.
2. Vse vec moskih se dobro zaveda sodne prakse v primeru locitve. Poznajo zgodbe locenih prijateljev, sorodnikov in razno razne odmevne primere iz sveta slavnih in/ali bogatih. Zato je med tistimi, ki imajo kaj za izgubiti, vse manj interesa za sobivanje in/ali poroko. Vsak, ki zasluzi bistveno vec od partnerke, je potencijalna zrtev. Se dolga leta, ce ne kar do smrti, bo sofinanciral zivljenski slog bivse zene. Ponovno, v Sloveniji se ni tako hudo. Zato pa gre za pogost pojav v feminiziranih okoljih z vecjimi socijalnimi razlikami.
Mimogrede, tu ne govorim o nobenih ekstremih. Vzemimo medicinsko sestro, ki se loci od zdravnika specialista s 5x visjimi dohodki. Nic cudnega v ZDA. Slednjega bo locitev drago stala. Gospa pa si bo udobno postlala. Za popotnico bo dobila vsaj polovico “skupaj” ustvarjenega premozenja. Obeta pa si lahko tudi obilni spousal support. Dalec od tega, da bi gospod placeval le za morebitne skupne otroke. S tem, da mu bo to nalozeno tudi v primeru, da se gospa preseliti 1000km stran in bo z otroci prakticno izgubi stik. V primeur neplacevanja, pa ceprav zgubi sluzbo, roma v zapor.
3. Naslednji razlog za popularizacijo MGTOW je porast razumevanja zenske narave. Namrec, internet je odlicen medij za sirjenje marginaliziranega znanja in izkusenj. In bolj ko razumes dinamiko mosko zenskih odnosov, bolj ko se zavedas kako nenaravna je vsezivljenska monogamija in kako zelo smo tako moski kot zenske indoktrinirani v razno razne pravljice, bolj ti postane jasno, da je zakonska realnost celo v najboljsem primeru vse kaj drugega kot “happily ever after“.
Ne govorim o ekstremih. Niti o “normalnih” vzponih in padcih, ki se pojavijo v vsaki zvezi. Ne! Govorim o tem v kaj se sprevrze se tako krasna zveza med dvema dobronamernima partnerjema.
Na splosno, izkusen moski, ki razume zensko naravo bistveno bolje od zenske same, v trenutku prepozna pogosto nezavedno custveno manipulacijo, ki je osnova funkcioniranja zenske. V trenutku razbere pravi namen vprasanja, predloga, testa, itd. Ve kaj sledi po tem ali onem scenariju, kratkorocno in kam to pripelje dolgorocno. Ve, ker je vse to ze dal skozi. Slisal 100 podobnih zgodb prijateljev, prijateljic in drugih izkusenih poznavalcev. In ko prepoznas surovo resnico pod kilo pudra prakticno vec ni sans, da bi se zaljubil. Ves, da se lahko pametna in dovolj motivirana zenska dolga leta pretvarja, kameleoni in trudi okoli tebe, vse da bi te ujela, prepricala da je oh in sploh, preden njen pravi obraz pride na plano.
4. Na feminiziranem zahodu je prisotno vsakodnevno bombardiranje s strupeno moskostjo in zlobnim patriarhatov. Tu so vecinsko levicarski mediji, univerze, Hollywood, … ki belemu moskemu pripisujejo krivdo za vse hudo na tem svetu. Na nas se gleda kot na potencijalne posiljevance, nadlegovalce, zatirevalce, ipd. Ze osnovnosolce se masovno fila s pomirili, da bi se obnasali bolj “po zensko”. Hkrati pa se nas v 95% sitcomov prikazuje kot neotesane imbecile, ki ne znajo steti do pet. Zenske pa se povelicuje in forsira. Mocne, samostyojne, odlocne, itd. Dodajmo na splosno vse tezje osamosvajanje mladih. In ni tezko razumeti zakaj se med MGTOW uvrsca vse vec mladih. Namrec, del moske populacije, ki je zenskam zanimiv za partnerstvo (kolikor toliko uspesni, samostojni, itd), se zmanjsuje ravno v casu, ko slednje postajajo vse bolj zahtevne. Enostavno se niso razvili v zenskam atraktivne moske. Kot receno, z razlogom. Kaj jim torej preostane? Pac gredo svojo pot. Eni tako, drugi drugace. Drugega jim ne preostane.
5. Za konec pa je tu se prakticna realnost zmenkarij. Kljub emancipacije, feminizmu, ipd vecina zensk po vecini sveta se vedno pricakuje, da smo moski tisti, ki sploh na zacetku zvez bistveno vec placujemo. Celo v primerih, ko zenska bolje sluzi. Slovenija je kar se tega tice spet do neke mere izjema, ker tovrstna pricakovanja niso tako zelo masovno izrazena. Vendar, kot receno, po vecini sveta to ni tako. “Svetle” izjeme so razne “zveze” med cougar-ko in bistveno mlajsim tipom. Zenske moske masovno “izkoriscajo” za financiranje “priboljskov” (pijac, vecerjic, aktivnosti, daril, izletov, dopustov, ipd). Kdo bi jih krivil, ce pa jim moski sami vse to ponujajo. Ampak bolj ko so se eni pripravljeni truditi okoli zensk, vec jim znositi k riti, na drugi strani raste odstotek moskih, ki se jim zdi skoda zapravljati energijo, cas in denar na razvajene zenske s pricakovanji do neba, pa ce so se tako premozni.
Kakorkoli ze, o marsicemu bi se da debatirati. Vsak med nami ima svojo situacijo, svoje posebnosti, ambicije, zelje in potrebe. zato MGTOW filozofija ne ponuja recepta. What naj najde svojo pot.
DXY kot običajno dobro spisano. Sicer zame nič novega za zvedeti, je pa dobro vsak dan vzeti tableto, kot pravi Sandman. Sam si običajno ne vzamem toliko časa za pisanje, nenazadnje sem v službi in si vzamem čas odmora med projekti 🙂
Osebno mi je dobro o tem se pogovarjati z nekom v domačem jeziku, saj na MGTOW moramo Slovenci gledati malenkost s filtrom domačega okolja. Rajši bi imel nek preprosti slovenski izraz za MGTOW, to sem že vedel pred leti, da moški bomo morali imeti gibanje za svoje pravice, verjetno bi bilo kar prav reči menizem, ampak ne zveni najboljše.
Imamo kar srečo, da je naše okolje dokaj zdravo z vidika postfeminizma, oz neofeminizma, ampak to drži bolj za starejše generacije, mlajše so preveč pod vplivom globalizacije.
Mislim, da poste preveč začenjaš napadalno, seveda tvoja odločitev. Tipično je, da družba izloči in napade drugače mislečega, to sega globoko v človekove nagone, enako obnašanje je opazno pri nam najbližji živalski vrsti, opicah. Zato zaenkrat ne pričakujem, da si bodo ostali vzeli čas in se vsaj malenkost poučili o stvari preden obsodijo.
Sicer nisva povsem enakih mnenj, predvsem, ker sva na različnih straneh sredinske odločitve v ideji MGTOW, jaz sem malenkost na monk strani. Zato spoštujem ženske in prakticiram bolj monogamistični pristop, čeprav ponudbe mi res ne manjka.
Imaš moje spoštovanje. Upam, da se še kaj pišemo.
Moških, ki so po lastni odločitvi ali zaradi zunanjih okoliščin izpadli iz genetskega bazena je bilo v vseh obdobjih zelo veliko, včasih celo več kot pol.
Pravzaprav je danes za moške, v primerjavi s preteklostjo, najlažje dobiti žensko. Ker danes jo lahko dobi tudi reven, mlad, tudi izbira lahko sam, vse ok.
Celo brez službe lahko ostane in se šlepa na ženin dohodek, pa ga nihče ne bo čudno gledal.
Mgtow in podobna jajca jaz vidim kot združevanje neprilagojencev, ki so pač obstajali od nekdaj, samo da se jim je takrat reklo “najemniška vojska”, ali “odprava v Novi svet”, ali več sto meniških redov in podobno.
Feminizem je moške pravzaprav osvobodil – še tiste odgovornosti, ki so jo včasih imeli do družine in otrok, so zdaj rešeni, saj vedo, da bodo otroci mirno tudi brez njih preskrbljeni.
Kaj vam je tako hudega, jaz nikoli ne bom razumela.
Kot tega, nad čem se pravzaprav tako vneto pritožujete? Kaj je tako groznega?
Aja in še enkrat: poroko ste si izmislili in jo ženskam vsilili moški. Torej pojejte, kar ste skuhali.
Precej napisanega je res. S tem, da si dodala svoj spin.
Zadeve so se skozi zgodovino spreminjale. Znanstveniki verjamejo, da so v prazgodovini, se ko so nasi predniki ziveli izkljucno v Afriki, potomce imelo 2x toliko zensk kot moskih. To ni nujno 100%. Do teh zakljuckov bi naj prisli s simulacijami na osnovi DNK analiz. Ko so se nasi predniki zaceli seliti na druge celine, bi naj odstotek moskih in zensk s potomci padel na petino, razmerje pa bi se naj popravilo na 25:15. Predvidevam da zaradi vecje umrljivosti. Po izumu poljedelstva, se pravi 5-10 tisoc let nazaj, pa bi naj potomce imel le en moski na 17 zensk. S tem, da zadnja dognanja kazejo, da smo evropski staroselci potomci zgolj treh moskih iz bronaste dobe. Podobno velja tudi za Azijce. Razlogi za to so nedvomno kompleksni, stevilke pa zelo verjetno zavajajoce. Npr. doloceno obdobje/bolezni so uspeli preziveti zgolj ljudje s tocno dolocenim genom, itd. Vsekakor pa je res, da je vseskozi zgodovino potomce imelo precej vec zensk kot moskih. Posledica zenske hipergamije.
Tvoja trditev v zvezi s poroko je tipicna feministicna floskula o patriarhatu in zatiranih zenskah. “Poroka/Zakon” je koncept, ki je v nekaterih kulturah obstajal ze v hunter/gatherer druzbi vec deset tisoc let nazaj. V vsakem primeru pa so imele razne verzije “zakonske zveze” bore malo skupnega s tem kar pod tem izrazom razumemo dobrih 100 let, pa se to ne po celem svetu. Niti je slo za monogamijo, niti za “ljubezen”. Skratka, to kar se danes vv “nasem” okolju smatra za ‘normalno’, ‘tradicionalno’, itd je vse prej kot normalno ali tradicionalno. Da niti ne govorimo o tem, da samo zato, ker je nekaj “uradno” normalno, uzakonjeno ali kako drugace vsiljeno (npr. religija), se ne pomeni, da ni bila praksa precej drugacna, le da se je skrivalo.
Kakorkoli ze, dejstvo je, da so tako danasnji zakoni kot okoliscine v katerih zivimo (npr. vsesplosna prosperiteta, feminizacija druzbe, kontracepcija, …) nekaj povsem novega v znani zgodovini clovestva. Tako moski kot zenske pa se novim okoliscinam vseskozi prilagajamo. In ko trdim, da je stevilo MGTOW v strmem porastu, to trdim v kontekstu moderne zgodovine, zadnjega stoletja.
Vsekakor pa je res, da 100 ljudi 100 cudi. V razlicnih obdobjih in okoljih se je bolje godilo enemu tipu ljudi, drugim pa slabse. To velja tako za zenske kot moske. Tvoje izpostavljanje “luzerja”, ki mu je danes lepo, ker se lahko slepa na racun zenske, je popolnoma izkrivljena pogled feminizma.
Torej, ko trdim, da je “poroka za moskega neumna poteza”, govorim o danasnjem feminizianemu svetu zakonov iz ljubezni, indoktrinirani v vsezivljensko monogamijo. Govorim tudi o moskih, ki se zenskam za ta korak zdijo primerni, ker zadovoljujejo zensko hipergamijo.
Forum je zaprt za komentiranje.