Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › zakaj je margarina škodljiva?

zakaj je margarina škodljiva?

Včasih so govorili, naj jemo raje margarino kot maslo, sedaj pa ravno obratno.

Kaj v margarini je tako škodljivo, da premaga holesterol v maslu?

Kaj pa Becel?

Margarina je umetna, maslo pa narejeno iz mleka.

Pri nas nismo nikoli jedli margarine.

mMrgarina je eden edinih proizvodov,ki ni primeren za uživanje.Ni naraven proizvod,ampak cel umeten in nerazumljen.
Dobra je margarina za pridobitev raka.Takšnih maščob,ki jih predstavlja margarina jih v naravi ni.

Škodljiva do kraja!Sem o tem sama brala in vem,da sem se ji že precej pred tem odpovedala,potem pa sploh.

Baje da jo delajo tudi iz nekega stranskega produkta nafte.

So si škodljivost margarine izmislile Ljubljanske mlekarne ali je zadaj kak relevanten vir?

Zakaj pa jo potem sploh proizvajajo,če je tako zelo škodljiva?No,ne vem, pač sprašujem se,pa itak ,da proizvajajo zelo veliko škodljivih jedi ,potem pa mi to jemo.

Moj stric je delal v kemični tovarni, kjer so proizvajali tudi sestavine za margarino. Nikoli, ampak nikoli nismo jedli margarine.

vse za dobiček, tudi preko trupel, če drugač ne gre :-)))

A arome za vodo z okusom pa na drevesu rastejo?

Jemo veliko mnogo bolj škodljivih stvari, kot je margarina.

Priporočam vam, da si vzamete čas in malo pobrskate po tej strani. Marsikaj koristnega ponuja. Mislim, da je nekoč dolgo tudi o margarini že pisalo.

http://www.zazdravje.net/

Ker vidim, da ti nobena še ni odgovorila na vprašanja, ti bim jaz :))

Trans maščobne kisline.

Več lahko prebereš tukaj: http://www.zps.si/testi-vip/hrana-in-pijaca/vipov-test-trans-mascobne-kisline-v-izdelkih.html#kaj{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20so

Niso pa vse margarine enake (glej odgovor na drugo vprašanje).

Blagovna znamka za margarino proizvajalca Unilever. Te naj ne bi vsebovale (oz. bi naj vsebovale le neznatno količino) trans maščobnih kislin.

Pri nas sicer jemo predvsem maslo iz bio pridelave, vendar obstaja tudi margarina, ki je narejena iz bio olj, nehidrogenizirana in brez kemije. Okus seveda ni isti, ampak svinjarije pa le požreš nekaj manj…

Sicer pa, kot pri vsaki hrani, je pomembna ZMERNOST in predvsem PESTROST hrane. Če je margarina občasno na jedilniku, ne bo nič narobe (isto velja za maslo ipd.). Vsako pretiravanje (v smislu enostranske prehrane) pa ni zdravo.

Tisti, ki ste tako proti margarini (in trdite, da je nikoli, ampak res nikoli niste jedli:) – upam, da preverjate tudi sestavo t.i. sestavljenih jedi. Na policah namreč težko najdeš piškote, slaščice… ki je ne vsebujejo (običajno piše hidrogenizirana rastlinska maščoba).

Tako da je potrebno pogledati vse vidike svoje prehrane in ne samo tisto, kar zjutraj mažete na kruh.

Od margarine je bil enkrat nekje en članek napisan tako negativno,da še nikoli nisem o nobeni hrani toliko slabega prebrala.
Margarina sploh ni hrana.Res je,še naftni derivati so not.

Pri nas margarine nimamo.Še zastonj je ne bi vzela dol s police v trgovini!

Kolikor vem, margarino delajo iz olj. Ne vem, od kod vam prepričanje, da margarino delajo iz nafte.

Definitivno mi ni jasno od kod ideja o nafti.Je pa res da jemanje maščob iz mleka naredi odpad,ki ga je treba porabiti-Maslo.

Nekje sem bral-pa ne me držat za jezik, zlezte na net- da naj bi v 50ih letih nek futr za purane delal, k pa ni uspel al kako. Z eno majhno spremembo v kemični sestavi je ratala margarina…

Sicer pa Unilever proizvaja čistilo in zobne paste in margarino? To lih neki ni…vsaj men ne.

Eden od razlogov, da margarine ne jem, je to, da precej dobro gori.

Evo, kaj je sposobna naredit.

Mont Blanc tunnel fire – Wikipedia

55 let jo že konzumiram, in sem še vedno živ in zdrav.

Odgovor na objavo uporabnika
mamasaša, 10.03.2009 ob 11:45

Včasih so govorili, naj jemo raje margarino kot maslo, sedaj pa ravno obratno.

Kaj v margarini je tako škodljivo, da premaga holesterol v maslu?

Kaj pa Becel?

Ker jo ena molekula loči od plastike.

Marketing…margarina je seveda cenejša od pravega masla…in tako so oglaševali zloglasni holesterol v maslu.

Insekt se nanjo ne vsede. Moj muc jé zelo rad maslo, od margarine ga odnese stran.

Na pič.o se tudi insekti ne vsedejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close