zakaj je dobro, če sem zaposlena med porodniško?
Oh, to je pa grdo, kar si napisala, ana50. Mislim, da so dandanašnji redki tisti, ki kaj naredijo za sočloveka iz gole dobrote. Med delodajalci jih je pa žal še manj. Moj delodajalec ni noben samaritan, zna pa včasih pokazati tudi svojo svetlo stran. Še rajši pa jo pokaže, če ima tudi sam kaj koristi od tega.
Tu se dobro vidi, da je delodajalec vsaj malo človeški. Če ti je podaljšal pogodbo za določen čas,jo je le tebi v prid. On od tega nima nobene koristi, razen da te bo dobil nazaj po porodniški.
S tem ti pridobiš delovno dobo, regres, delovno mesto…
Delodajalec dobi nazaj delavko..
Torej se v tem primeru ni kaj spraševati ali pritoževati čez delodajalca…. saj pravim, da so redki tako pošteni.
Delovna doba je tista, ki jo dejansko oddelaš pri nekem delodajalcu IN TI NE TEČE MED PORODNIŠKO, če nisi dejansko zaposlen.
Edino kar ti teče med porodniško, če nisi zaposlen, je zavarovalna doba, ki ti šteje pri izračunu datuma za upokojitev.
Od dejanske delovne dobe pa so odvisne npr. jubilejne nagrade.
Jaz sem bila pri prvem otroku brezposelna v času porodniške in mi je tekla tudi delovna doba. Odpustili so me 21 dni pred nastopom porodniške. Če ti delodajalec podaljša pogodbo, ti je prikrajšana marsikatera pot in čakanje v dolgih vrstah. Nihče takrat ne upošteva, da si noseča in težko uro ali dve stojih v vrsti, da se prijaviš na Zavodu za zaposlovanje, urediš zdravstveno zavarovanje ipd. Vse to sem takrat morala urediti in čakati v dolgih vrstah.
Delovno dobo pa so mi na CSD tudi vpisali v delovno knjižico in se mi danes tudi upošteva pri plači kot dodatek na delovno dobo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.