Zakaj imamo v Sloveniji takšen poden od zdravstva?
Zakaj imamo v slovenskem zdravstvu takšen poden? Zakaj v zahodni Evropi funkcionira, pri nas pa ne? Sram me je, da sem Slovenka.
Do leta 2024 bo moralo novega ginekologa iskati vsaj 172.000 žensk – 24ur.com
Mitja
Desperadodajka, 23.09.2021 ob 12:01
Zato, ker zaupamo stroki! Naša zdravniška stroka že dolga leta trdi in pravi, da so zdravstvene storitve povsem na nivoju Evrope? A hočeš nadstandard? Plačaj ga!
Govori v svojem imenu, stroki zaupa globoka država, in kekci ki ji nasedejo!
replika neprijavljena, 23.09.2021 ob 12:20
več ali manj zaradi denarja.
Privatizacija poteka, ampak oni bi radi, da plačujemo redno plus dodatno zavarovanje, PA ŠE potem dejanske storitve posebej.
Pa še če vse trojno plačaš. pa zdravnikov manjka.
To samo dokazuje , da primanjkuje človečnosti, morale, in etike, so samo samozadostni egoisti, in narcisi, kljub vsemu prepričevanju in lobiranju. Nekaterim ne moreš skriti dejanskega stanja!
Desperadodajka, 23.09.2021 ob 12:19
Naši zdravstveni delavci so vrhunska svetovna stroka. Ko gredo delat v Švico, jim vse diplome avtomatično priznajo. Ni treba nobenih dodatnih izpitov polagat. Vse klinike na zahodu vedo, da je slovenska stroka na nivoju.
ha ha ha ha ha , kaj bolj neumnega se spomni, se spomniš teme ko je frapirana mama ugotovila da njeni hčeri zdravstvena v Avstriji ne velja, da bo morala polagati izpite vse od začetka , niti strežnica v DSO ne more biti z našo zdravstveno.
PA zakaj se potem kar veliko zdravnikov vrača iz Švice?
Tam kjer so zaposleni, morajo delati in opraviti predpisano št. Pregledov/ posegov. Ni skakanja iz matične ustanove kjer je zaposlen v istem casu opravi se preglede v privat ordinaciji… naroceni v javni ustanovi pa ga cakajo ali pa jih prestavijo.
Ker ni dodatnih kuvert, ko narekujejo na razpisih preferirane dobavitelje…
Tu imajo sanjsko sluzbo in vzporedno zasluzke… so na morju in vlecejo dodatke za pripravljenost…
In vodstvo zdrastva jim to dopušča…
Zakaj v privat bolnisnicah ni izgub?
Samoplačniško v Leonišču bi plačala mnogo več kot 35, kar plačajo itak vse.
jaz sicer tja hodim že od skoz , ginekolog je itak na tri leta, razen tisto v nosečnosti, kar pa itak ne plačaš nič, ali če so kakšne težave, tudi ne plačaš kontrolnih pregledov.
Enkrat je ena pred mano plačala čez 100evrov, ker ni bila dodatno zavarovana.
V zdjih se pa utapljajo v delu sploh v koronskih časih. No če nasedaš tem pravljicam.
Teta Mitja, 23.09.2021 ob 11:15
Zakaj imamo v slovenskem zdravstvu takšen poden? Zakaj v zahodni Evropi funkcionira, pri nas pa ne? Sram me je, da sem Slovenka.
Do leta 2024 bo moralo novega ginekologa iskati vsaj 172.000 žensk – 24ur.com
Mitja
Saj se lahko preseliš v ZDA.Tam bo šele fajn.
Zdravnikov je dovolj, le koncesij nimajo, ker je znanstvena fantastika, da jo dobijo.
Zakon bi moral biti, ce je cakalna doba v javnem zdravstvu neprimerno prwdolga, da gres lahko k privatniku in ti zdravstvo krije.
To zdaj, ko si na napotnico narocen cez sto let in si potem sam placas pregled, poleg tega, da ze itak placujes osnovno in dodatno zavarovanje, je nategancija zdravstvenega sistema!
zdravnikov je dovolj, 23.09.2021 ob 12:45
Zdravnikov je dovolj, le koncesij nimajo, ker je znanstvena fantastika, da jo dobijo.
Zakon bi moral biti, ce je cakalna doba v javnem zdravstvu neprimerno prwdolga, da gres lahko k privatniku in ti zdravstvo krije.
To zdaj, ko si na napotnico narocen cez sto let in si potem sam placas pregled, poleg tega, da ze itak placujes osnovno in dodatno zavarovanje, je nategancija zdravstvenega sistema!
zakaj bi pa rabili koncesije, bolnicam naj dajo več denarja namesto koncesionarjem, pa ne bo vrst.
Forum je zaprt za komentiranje.