Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zakaj imam vse kar naenkrat VELIKO?

zakaj imam vse kar naenkrat VELIKO?

Help!

Ocitno sta se mulca kaj igrala (7 in 9 let), ampak od vceraj imam vse na ekranu full veliko. Mislim ikone, crke. Verjetno sta kje premaknila kaksen font ali kaj takega, ampak jaz zdaj ne vem, kako naj vse to spravim na normalno velikost. Ker tako sploh ne morem delati. Vse je tako ogromno, crke velike, kot da sem slabovidna (nocem biti zaljiva do tistih, ki slabo vidijo, samo hocem opisati, da me bo kdo cimbolje razumel). Vse je skratka povecano, ze samo ko se odpre desktop. Crke in ikone. Da ne govorim, kako je tezko maile brati.

Ce kdo ve v cem je problem, prosim za pomoc in navodila (za telebane:)), kako spravim racunalnik v normalno stanje.

Hvala

Ana

start
nastavitve
nadzorna plošča
zaslon
Videz

tukaj mora biti:

Okna in gumbi
Slog programa windows xp

barvna shema
privzeta (modra)

velikost pisave
navadna

Imeti otroke – neponovljivo 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za pomoc.

Sem vse tako naredila, pa je se vedno isto! Ne pomaga.
Pise, da imam velikost pisave Normal in tudi vse drugo kot si napisal je tako.

A je se kaksna druga moznost??? Ta velikost je res grozna!

Hvala

A

Saj ne vem, če bo pomagalo, miška-namizje d. gumb-lastnosti-videz-dodatno, tu spreminjaš vel. pisave v oknih, naslovnih vrsticah, menijih itd.
Z miško klikni na delček okna ali napisa v oknih in glej kaj se ti bo spodaj
napisalo, če je to to potem spodaj desno spremeni velikost. Pa, če boš
v lastnostih malo prebrskala, boš lahko menjala velikost ikon.

Poglej v lastnostih zaslona tako kot ti je svetoval Klemenxx, klikni na gumb “Učinki” in poglej, če nimaš kljukice v kvadratku “Velike ikone”.

Če pa to ne zaleže, se pa poigraj z orodjem za invalide, oz. s čarovnikom pripomočkov za ljudi s posebnimi potrebami. Najdeš ga v Start -> Pripomočki. Mogoče sta se tam kaj igrala?

Mogoče pa je potrebno spremeniti le resolucijo

Display Properties/Setting

Samo resolucijo moraš spremenit … Na desktopu klikni z desno Lastnosti/Nastavitve in tam kjer piše Zaslonska ločljivosti premakni uni jeziček bolj gor …

SUPER!!

Koncno je uspelo… z zadnjima dvema odgovoroma!

Hvala vsem za pomoc!

A

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close