Zakaj imam jaz talk čuden občutek da bi bilo dobro nabavit orožje
Ne čujem dobro, ampak jaz sem si poleg Glocka nabavil še zalogo konzerv in trajnih živil za kakšne pol leta, ter električni agregat. Lovsko puško imam že od prej. Vse to imam shranjeno na vikendu na deželi, kjer načrtujem, da bomo lahko dlje časa samozadostni glede hrane, vode in energije.
Čudni časi so.
Ja, današnji dedki in babice so preživeli surove jugoslovanske čase, v katerih so imeli zagarantirane dosmrtne službe, piškave dinarje, s katerimi so si gradili hiše, z drobižem, ki je ostal, pa kupovali fičke, da so se vozili kupovat priboljške v Italijo in Avstrijo. Dali so skozi vse grozote samoupravnega socializma v sindikalnih počitniških hišicah in še krvavo vojno za osamosvojitev na TV prenosu.
desperodadajki
Ne sodite drugih po sebi.
Ni bilo v stari YU vse tako kot si izmišljate.
Ne vem sicer koliko ste stari, vendar neposplošujte vsega.
Med vojno smo kar pošteno zavihali rokave in ne nismo bili pred TV, ker sem delala in bila odgovorna za 24 otrok. Le kaj bi bilo, če bi se komu kaj zgodilo. In ja, preprečili smo marsikaj s svojim odgovornim delom.
Da lahko sedajle v dopoldanskem času pišem je posledica 41 letnega dela in sedaj sem v zasluženi penziji.
Moti me, da o preteklosti razpravljajo tisti, ki niso živeli takrat in če se tako piše kot pišete vi, ste, če ste stari toliko kot jaz bili koristolovci in ne vem, kdo je lahko na lahek način prišel do vseh dobrin, ki jih naštevate.
Nikomur ni nič padlo iz neba. Je pa res da si pošten vzgojen in to ne pride kar od nekod.
Desperadodajka, 17.09.2021 ob 08:38
Ja, današnji dedki in babice so preživeli surove jugoslovanske čase, v katerih so imeli zagarantirane dosmrtne službe, piškave dinarje, s katerimi so si gradili hiše, z drobižem, ki je ostal, pa kupovali fičke, da so se vozili kupovat priboljške v Italijo in Avstrijo. Dali so skozi vse grozote samoupravnega socializma v sindikalnih počitniških hišicah in še krvavo vojno za osamosvojitev na TV prenosu.
Vsake toliko so sicer koga na montiranem sodnem procesu usmrtili, pa kaj potem, avte so čakali 10 let, ampak ni bil problem, ker bencina itak ni bilo, ob prehodu meje so morali podariti državi pol plače, hiše so zgrajene tako, da jih vsaj potres 6+ podre kot za stavo, elektrike ni bilo, ni čudno, da so v povprečju umirali pri 68 letih.
Ja, nekateri dedki in babice danes jamrajo, da so morali štirideset let delat. In to v časih, ko se je v penzijo hodilo pri petinpetdesetih. Kakšna krivica, ker so morali hodit v redno službo. Pa da niso imeli privilegijev, ker niso bili v partiji. Ja, pa bi stopili v partijo, če vam je država dala možnost, a ne? Ne jamrat, če ste se prostovoljno odločili za težjo pot v življenju zaradi trme. Tako danes jamrajo anticepilci, da so povsod prikrajšani, čeprav jim država nudi brezplačno cepljenje in vse privilegije, ki pridejo zraven.
Malo offtopic…
Obstaja en rek.
Pazi se zene koja ti ne uzvrati kada je povredis.
Tako ko pomislim… Cisto res je to.
Stari… Ova nikad nije uzvratila. (direktno). Se ne spomnim.
Za anonimno pa si ne upam trdit. Pride ne… Malo iza ledza… Straga ne… Ko ne pricakujes… Ko mas “guard” dol… Na spavanju ti da povster cez obraz… Ane…
Forum je zaprt za komentiranje.