Zakaj imajo Slovenci tako radi ameriško kulturo?
V zadnjih 20 letih se je ameriška kultura najmanj 500x povečala. Če je bilo v 90tih 5 restavracij z hitro prehrano v LJ jih je danes najmanj 2500. Kamor pogledam v našem mestu, se prebivalci nažirajo s hitro prehrano. Pa naj bo to kebab, burger, krompirček, nogice ali burek. Kakorkoli, Slovenci danes samo še požirajo hrano. Kje so časi, ko so Slovenci imeli radi malo in dobro? Ko so jedli žgance ali pa krompir in zelje??
A fastfudi so pa kr ameriška kultura ja dej no…5kg meka al pa 5kg domače žolce, če pretiravamo, kaj je bolj škodljivo?
Vsi vemo, da se je pri nas na deželi rado dobro, veliko in mastno jedlo.
Pa zdej?
Ameriška kultura so smeti, ki nam jih pop tv servira, razni glupi šovi in filmi, kjer Bruce Willis al pa un iz Topguna, kva je že, Tom Cruise rešita svet…
Pa razne Zlatkote in Klemne…
Pa valentinovo, noč čarovnic(a pust ni dober), kokakola-mraza, črni petek…
Da bi pa kej kulturnga navlekli sem in uporabnega pa ne…npr kkšn V8 avtomobil npr…
Covid 2021 LE, 16.11.2021 ob 00:28
A fastfudi so pa kr ameriška kultura ja dej no…5kg meka al pa 5kg domače žolce, če pretiravamo, kaj je bolj škodljivo?
Vsi vemo, da se je pri nas na deželi rado dobro, veliko in mastno jedlo.
Pa zdej?
Ameriška kultura so smeti, ki nam jih pop tv servira, razni glupi šovi in filmi, kjer Bruce Willis al pa un iz Topguna, kva je že, Tom Cruise rešita svet…
Pa razne Zlatkote in Klemne…
Pa valentinovo, noč čarovnic(a pust ni dober), kokakola-mraza, črni petek…
Da bi pa kej kulturnga navlekli sem in uporabnega pa ne…npr kkšn V8 avtomobil npr…
Pa dobr, saj ni vse v maščobi. Na masti pražen krompir na vasi ima 4 sestavine – krompir, mast, sol, čebula. Zdaj pa preberi, koliko in katere ima pomfri iz McD. Me ne boš prepričal, da je domač krompir, pa četudi pečen na ocvirkih, bolj nezdrav. Isto velja za burgerje.
ne vem sicer koliko je tu marketinga, definitivno pa je to posledica načina življenja, en kup nekih aktivnosti, norenja in koleričnosti, ni več umirjenosti in za dobro hrano pripravit rabiš čas. npr priprava juhe, ki se kuha 2h, ali pa uno ki jo zrihtaš iz vreče za 10 minut! koliko časa rabiš za pripravo segedina, golaža, ali pa, da ocvreš nugece, ali spečeš v ponvi čevape-velika razlika? skratka pomanjkanje časa in pa lenoba/konfort silita družbo v iskanje bližnjic, to se mi zdi je vsa “umetnost” te zgodbe.
V Ameriškem kraljestvu sonce nikoli ne zahaja, saj njih je cel planet, vred s Kitajsko.
500 let, do 20. stoletja, je svet obvladovala Britanska krona, zadnjih 100 let pa je to vlogo prevzela Amerika Wunderbar, ki je kapitalistična naslednica svojega predhodnega kolonializatorja sveta.
Uprimo se kolonializatorjem tega sveta in se vrnimo k slovenski, sleherniski skromnosti. To je moj apel.
žganci so, 16.11.2021 ob 09:49
Avtor, žganci pa repa pa zelej pa krompir pa tako naprej…
Mi je pa zanimivo tudi meni, da McDonalds je vedno poln, predvsem otroci navalijo.
Potem pa jih slišiš, take fine ljudi, kako vihajo nos nad žganci, segedino,, repo, …
No, zganci so navadna kuhana moka in to dejansko ni zdrava hrana.
kuhana moka, 16.11.2021 ob 11:19
No, zganci so navadna kuhana moka in to dejansko ni zdrava hrana.
Jao, kaj je pa kruh? Ni moka? Pa testenine pa tako naprej?
Verjemi mi, da so ajdovi žganci neprimerljivo boljši kot tvoja McDonalds hrana. Pa ja, ajdovi žganci so tudi boljši kot tista novodobna super hrana. Ko eni bebci drago plačujejo za neko super hrano, ki jo privlečejo z drugega konca sveta.
Ravno danes sem jedla za zajtrk: ajdove žgance in mleko. Ti rečem, super.
Pa kako zelje in pire bi mi tudi pasalo jesti. Ali pa repo pa matevž, njemi.
Kje so časi, ko so Slovenci imeli radi malo in dobro? Ko so jedli žgance ali pa krompir in zelje??
Prosim te, ne najedaj s temi pomijami, to so švabski gospodarji hlapcem vrgli in je sramota od hrane, sami OH, nič beljakovin, potem pa še slovenska incestoidna genetika, to je bila zmagovalna kombinacija. Še tisto meso, ki so ga videli, so v čreva najprej zatlačili in potem skuhali, čudaki.
prosim te, 16.11.2021 ob 17:34
Kje so časi, ko so Slovenci imeli radi malo in dobro? Ko so jedli žgance ali pa krompir in zelje??
Prosim te, ne najedaj s temi pomijami, to so švabski gospodarji hlapcem vrgli in je sramota od hrane, sami OH, nič beljakovin, potem pa še slovenska incestoidna genetika, to je bila zmagovalna kombinacija. Še tisto meso, ki so ga videli, so v čreva najprej zatlačili in potem skuhali, čudaki.
Ko že klatiš neumnosti: Avstrijci tudi jedo žgance. Še danes. Ja, ajdove.
Pa repo, zelje, fižol, krompir… to še danes jedo Avstrijci, mi, Nemci…
Tako mimogrede, od kdaj pa je zelje samo OH? Sam vprašam, ko si že tako pameten. Beljakovine ima pa fižol, če še ne veš tega.
Pa v starih časih tudi Avstrijci, Nemci niso imeli mesa vsak dan na jedilniku. Pa še nekaj: super bi bilo, če bi danes jedli manj mesa, ga ogromno preveč pojemo.
Ampak seveda, ti si bolj za nugetce pa kebabe pa podobno svinjarijo. Sestavljeno iz slabih OH, obilno zalito s slabimi maščobami pa nekaj malega beljakovin (kolikor je sploh mesa, večinoma je itak mast).
Forum je zaprt za komentiranje.