Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj imajo otroke?

Zakaj imajo otroke?

Ene ženske, čeprav smo že kar v letih, nismo nikoli imele želje biti noseče in roditi otroka in ga vzgojiti. Pa se nas vedno zelo analizira.

Mene pa zanima nekaj drugega. Zakaj se ženske in moški odločijo za otroke, čeprav potem grdo ravnajo z njimi?
Pri moških je kar veliko takih, ki naredijo otroka in izginejo. Pa tudi ženske so, ki otroka rodijo in ga nekatere celo vržejo stran. Ena pa ga imajo pri sebi, ampak ne skrbijo zanj tako kot je potrebno.
Zakaj se takšni ljudje odločijo za starševstvo, če jim je potem otrok v breme?

Meni osebno je bolj razumljivo, da nekatere nočejo imeti otroka, kot pa tiste ki jih imajo že pet in bi bile še kar noseče šestič.

Se pravi, ne želiš, da se analizira ženske, ki si ne želijo otrok, želiš pa, da se analizira ženske, ki otroke imajo iz takšnih in drugačnih razlogov. Čeprav ne maraš teh analiz. Niso to dvojna merila?
Zakaj pa ti misliš, da jih imajo, če si jih ne želijo? Ti nič ne pride na pamet?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne, nič mi ne pride na pamet, zato pa sprašujem.
Jaz vem zakaj jih nimam: ker jih ne želim. Ni mi pa jasno zakaj jih eni imajo pa jih ne marajo imet. Pa včasih tudi po več otrok.

Sem hotla isto napisat pa me je že Markić prehitel.

Tisto, kar vidi nek naključni obiskovalec je eno. Lahko da je rodila otroka v družini, čez par let se loči pa je sama za vse in zgarana. Ti pa potem vidiš samo to, kako ji je otrok v breme in ga ne zna obvladat.

Jah, ljudje smo si različni, eni so dokaj neodgovorni, in jim je spravljati otroke na svet kot iti v trgovino. Druga razlaga je pa bolj zakomplicirana in je povezana s tistim drugim delom, nepoplačana karma itd..Starše si pa itak sami izbiramo še pred rojstvom.

Jaz sem drugače vedno čutila močno potrebo po tem da bom otroka nekoč posvojila, to da bi imela biološkega se mi nikoli ni zdelo zame osebno v redu. Čutim da me nekje čaka dušica da jo bom posvojila v prihodnosti.

Ker to zahteva družba, ker ga imajo prijateljice, da ne bodo sami na stara leta, ker jim je to smisel življenja, da obdržijo moškega, ker ženska ni prava ženska brez otrok (po njihovem), ker to omogoča narava …

Sem še mlada in še nekaj časa ne nameravam imeti otrok (čeprav nisem čisto izključila, da jih bom enkrat imela, le pravi čas ni), pa kar naprej poslušam primitivne pripombe (hja, majhen kraj pač in staromodni fantovi sorodniki) in vtikovanja, da zakaj jih še nimam, kdaj bodo, pa če sem sploh plodna … Za bruhat v glavem, to je čisto osebna stvar … saj jih tudi jaz ne sprašujem, zakaj bo že šestič noseča (in nikoli v službi, brez delovnih izkušenj), mož pa v gostilni.

Nobenega ni, ki jih ima in jih ne mara met. Je pa veliko takih, ki sploh ne vejo, kaj želijo in delajo to, kar drugi pričakujejo od njih. Če se to, kar drugi pričakujejo od njih, ne ujema z njihovimi željami, to izvajajo naspol oziroma zelo slabo. Pa naj bo to vzgoja otrok ali partnerstvo ali služba,… Tako prideš do večine razlogov, zakaj jih imajo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je razlog, da recimo nosečnica kadi in noče nehat, čeprav ve, da škoduje otroku?
Ali pa da odvrže dojenčka?
Ali pa, da ima že po prvem težave v družini pa potem še enkrat noseča in še enkrat in tako naprej?
So ženske, ki so samohranilke, zgarane, slabe plače, neodgovoren bivši mož, ki ne skrbi za otroke in podobno pa jim otroci niso v breme.
So ženske, ki otroka rodijo pa letajo okrog po žurih, mama pa doma pazi vnučka (tipičen primer moja sestrična, otrok za babico misli, da je njegova mama, ker prave mame skoraj ne vidi, ima srečo, da je babica zlata).

Sem hotla isto napisat pa me je že Markić prehitel.

Tisto, kar vidi nek naključni obiskovalec je eno. Lahko da je rodila otroka v družini, čez par let se loči pa je sama za vse in zgarana. Ti pa potem vidiš samo to, kako ji je otrok v breme in ga ne zna obvladat.[/quote]

Jaz se sprašujem zakaj se taki ljudje potem vtikujejo v nas? Ker so tako srečni s svojimi otroci? Ne bi rekla.
Ja, pri nas je isto kot spodaj opisuješ.

Ker to zahteva družba, ker ga imajo prijateljice, da ne bodo sami na stara leta, ker jim je to smisel življenja, da obdržijo moškega, ker ženska ni prava ženska brez otrok (po njihovem), ker to omogoča narava …

Sem še mlada in še nekaj časa ne nameravam imeti otrok (čeprav nisem čisto izključila, da jih bom enkrat imela, le pravi čas ni), pa kar naprej poslušam primitivne pripombe (hja, majhen kraj pač in staromodni fantovi sorodniki) in vtikovanja, da zakaj jih še nimam, kdaj bodo, pa če sem sploh plodna … Za bruhat v glavem, to je čisto osebna stvar … saj jih tudi jaz ne sprašujem, zakaj bo že šestič noseča (in nikoli v službi, brez delovnih izkušenj), mož pa v gostilni.[/quote]

Ja Marko in Alexis, sta sama že omenila, določeni se kar sprijaznijo, in to jim je nek življenjski okvir, imeti hišo, 2 otroka, avto, biti poročen. Slediti črednemu nagonu če ima sosedova Micka 2 otroka, ga je seveda normalno imeti. In potem se dosti ljudi tudi podredi temu črednemu nagonu, seveda otroci niso zaželjeni tako kot je to treba ampak v tem primeru se ima potem otroke zato ker naj bi družba to zahtevala od njih. Cattle menthality.

Zakaj se taki vtikajo v ljudi, ki ne želijo otrok? Hmm, mogoče zato ker so zavistni, ker so si predstavljali drugačno življenje z otroci. Potem pa vidijo nekoga sploh ženske so tukaj bolj na paleti, nesrečne matere rade obtožijo take ženske da nimajo zato otrok ker se nočejo zrediti, dobiti strij, imeti dovolj časa zase. Samo tako je vsak si sam kroji usodo, tisti ki imajo otroke morajo biti odgovorni za njih.

Čeprav se ta okvir sedaj že ruši, sploh med mojo generacijo, je veliko ljudi, ki si ne želijo otrok ali pa hočejo posvojiti, čeprav so fizično zdravi in plodni.

Ja, groza … Nekateri se vtikujejo do te mere, da zraven vpletajo tvojo lastno maternico in jajčnike ter jih postavljajo na morebitno nefunkcionalnost… Povsem šokirani pa so, ko jim poveš, da načrtuješ enega oziroma največ dva (če bodo).

Preprosto je to: ko bom začutila, bom imela enega. Če bo nosečnost brez težav in zapletov, bo morda tudi druga in tu se konča. Več ko to ne načrtujem. Simple.

Svašta se dogaja po svetu, svašta.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Bolj kot iščeš neke razumske razloge oz. izgovore, bolj postaja vse skupaj smešno…:)

Ni isto si želeti in si ne želeti…Imeti otroke je potreba, vgrajena v samo telo. Želja je potem le posledica te potrebe.
Kot potreba po hrani..Če sem lačen, si želim hrane…Ne jem zato, ker rad zapravljam denar za hrano..:)
Ne-želeti pa je odgovor na samo potrebo po hrani in posledica nekega priučenega spoznanja Če želim hujšati, pač ne bom jedel, ker mi več kil povzroča težave.
S čimer pa nisem odstranil potrebe po lakoti.

Če bi bil nagon po ohranitvi vrste odvisen od želje, potem živali ne bi imeli mladičev, saj živali baje nimajo ega in s tem želja.

Mene ne čudi, če kdo ne želi imet in ne čudi me, če kdo želi imeti.
Čudijo me le tisti, ki jih imajo pa so jim otroci v breme (s tem ne mislim, da ti gredo otroci občasno na živce, verjamem, da so trenutki, ko vsakemu staršu kdaj otroci preveč plezajo po živcih, amapk ti trenutki hitro minejo), zakaj jih imajo? In če jim gre že prvi na živce pa naredijo še kakega? In zakaj se morajo eni vpikovat v tiste, ki jih nimamo? Take stvari me pa čudijo.

Robi, slab primer. Če sem lačna jem, če lakote dalj časa ne potešiš, umreš. Če nimaš otrok, ne umreš :). Torej ni nuja.

Bejž no…:)
Imeti otroke ni nuja ? Aja, po tvoje jih bodo alieni pripeljali, če se mi več ne bomo razmnoževali..:)

Robi, tebe skrbi, da če ne bi ti imel otrok, da bi človeška vrsta izumrla. Bejž no :). Zemlja je močno prenasljena, tako, da ni panike, človek ne bo kar tako izumrl, saj ne zaradi tega, ker se ne bi razmnoževali. Prej se bomo uničili, ker se preveč množimo.
Torej od lakote lahko umreš, od ne rojevanja pa ne :).

Mene nič ne skrbi in se strinjam, da je večkat bolje, da nimamo otrok.
Odgovoril sem le na tvojo repliko, da rojevanje nujno za preživetje. Pa je nujno.

Sploh pa zgornjega primera nisem dal zato, da bi dokazoval, če je nujno ali ne.
Mislim, sa razumeš, zakaj sem dal zgornjo primerjavo, ker ne verjamem, da si tako neumna. Samo izogibaš se bistvu. 🙂

Prosil bi jih, da argumentirajo svojo trditev.

V mojem primeru ni nujno za preživetje. Za preživetje človeštva je pa skoraj nujno, da se rodnost čimprej zmanjša.

Saj se ne odločajo oni, zgodi se pač, ker je “fino” uživat ljubezen=seks=užitek. Otrok je pač “stanski produkt seksa” pri takih. In je v breme, sploh ko živimo v družbi kjer le užitek šteje…..
Če nimaš otrok tudi umreš 😉
Tvoja linija umre s tabo in narava ali bog ali čakra….karkoli, so poskrbeli da je ta želja v nas “vgravirana” in je ne moreš zanikat.

On_, se zgodi? Kaj pa kontracepcija? Odločiš se, če jo uporabiš, nosečnosti ne bo (razen, če imaš smolo in padeš v tiste procente nesigurnosti kontracepcije), če je pa ne uporabiš pa se nosečnost zgodi.
Ja, umreš vedno. Samo, če imaš 5 otrok, prej umreš, ker se telo bolj izmuči. Zato je pa v manj razvitih državah tako, da ženske živijo manj časa kot moški, ker jim številne nosečnosti izčrpajo telo.
Ne, nimam nobene želje, da se širijo moji geni še naprej. Čisto vseeno mi je, če moja veja izumre. Sicer imajo pa sorodniki dovolj otrok, če bi se mi že šlo za gene, moji in partnerjevi :). Nisva tako samovšečna, da bi sklepala, da bi bila pa najina mešanica genov pa tako posebna, da bi morala preživet :).

Ljudje smo sebični. Nekaj počnemo in nam je mar le takrat, ko v tistem vidimo lastno korist.
Da nas je preveč in podobni izgovori, so le miselni konstrukti, ki si jih ustvari ego, da v njih najde tolažbe.

In ne vem, kaj imajo lačni v afriki s tvojo ne-željo imeti otroke ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close