Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj hodijo ljudje v Dubaj?

Zakaj hodijo ljudje v Dubaj?

Potujem precej po svetu, ne samo po Evropi, v Dubaj me pa res ne vleče. In niti tukaj od vseh, ki so odgovorili, nihče ni povedal česa, kar bi me navdušilo.
Tisto plastiko (metafora) mi je v glavnem dovolj, da sem jo videla enkrat na eni sliki, pa sem je sita.

Kaj pa Pariz?
Si tudi predstavljam podobno v smislu grozne gneče okrog stolpa, tudi če greš v kak muzej je gotovo podobno.
Ali se motim (še nisem bila, me pa zanima, morda so moje predstave napačne)?

Je rekla ena, ki ji na dopust dlje od hrvaške Istre ni uspelo priti.
[/quote]

No, tu je pač brca mimo. Ker nazadnje sem bila tam pri svojih 11 letih, potem pa sem se ovčarskim pohodom uprla (že staršem). Tudi sicer jaz “na dopust” v klasičnem pomenu besede ne hodim. Ravno iz zgoraj zapisanega razloga … ker je učinek preveč kratkoročne narave, če sploh. Svoj prosti čas, svoje proste dneve porabim(o) na način, ki nas vsaj srednjeročno bogati, sprošča, lahko rečeš tudi osrečuje in nam na sploh lajša življenje. Ampak ti pač tega itak ne moreš razumet ali pač nočeš, ker se s tem hvalit ne da …

Moje izkušnje so take, da je v večini mest nekaj “must to see” točk, kjer je gneča “nenormalna”. Za Pariz bi rekel: stolp, Nottre Dame, Louvre, morda še kaj. Je pa potem še “morje” zanimivih točk, ki pa so lahko prav tako (ali pa še bolj zanimive), kjer pa je obisk “normalen”

Pariz je cudovit, ce ga znas videt. Ne kot neko metropolo, prestolnico mode, naguzvano z avtomobili, polno migrantov…. ampak da zacutis njegov utrip, obcutis sproscenost parizanov zvecer ob kozarcu vina, njihove umetnike in umetnine, cudovite stavbe, arhitekturo (ne eifflov stolp), zacutis njegovo zgodovino, zaslisis petje edith piaf… men osebno je to najcudovitejse mesto na svetu, ceprav se vecina zgraza nad njim zaradi zgoraj omenjenih stvari in ker so prevec plitki, da bi ga razumeli

Če si dovolj globoka te plitkost ne moti, niti ne tolaži.

Dubaj je zanimiv, sam je meni osebno preveč umeten. Sama bi se pred leti skoraj preselila v Dubaj, ko sem kandidirala za stevardeso pri Emiratih. 🙂 Samo žal, nisem prišla zraven. Mene osebno bolj zanima Maroko.

Je nekdo enkrat rekel : “Širijo obzorja v Indiji in si čistijo tisto umazano dušo”.
Lp

Če že zaradi nič drugega je že samo ta show vreden poti -> Vaš link.

No, tu je pač brca mimo. Ker nazadnje sem bila tam pri svojih 11 letih, potem pa sem se ovčarskim pohodom uprla (že staršem). Tudi sicer jaz “na dopust” v klasičnem pomenu besede ne hodim. Ravno iz zgoraj zapisanega razloga … ker je učinek preveč kratkoročne narave, če sploh. Svoj prosti čas, svoje proste dneve porabim(o) na način, ki nas vsaj srednjeročno bogati, sprošča, lahko rečeš tudi osrečuje in nam na sploh lajša življenje. Ampak ti pač tega itak ne moreš razumet ali pač nočeš, ker se s tem hvalit ne da …
[/quote]

Veš kaj, daj no malo razjahaj s svojega visokega, superiornega konja. Sodiš me, čeprav me ne poznaš. In se imaš za nekaj več od nas, ker ti pa dopuste preživljas kvalitetno, na način, ki vas vse skupaj bogati, medtem, ko smo mi ostali neumne ovce, podlegle potrošništvu.

Tudi mene Dubaj prav nič ne zanima, če bi me, bi ga že obiskala. Radi pa potujemo, kar vsa družina, po evropskih državah in tudi po kakšnem drugem kontinentu. Tudi nam potovanja dajo nekaj več, nas izpolnjujejo in osrečujejo.

A to zmoreš razumeti?

Trenutno so verjetno prav primerne temperature za dopust, zato tudi hodijo v Dubaj, v tople kraje se hodi jeseni in pomladi.

Mene v take kraje kjer kljub visokim temperaturam hodijo vse zamotane ne vleče.

Iz napisanega sklepam, da hodite zato, da ljudem pokazete, da imate tisti drobiz, kolikor stane 1 teden v Dubaju. Da bi globlje razmisljali, pa nimate dometa.

– ker je od arabskih držav najbolj varna država

– ker je pozimi tam toplo, da si grem pregret kosti, kar dobro dene mojim avtoimunim boleznim, ki so v fazi mirovanja že štiri leta

– ker če grem tja, sploh ne zapravim veliko ( ne šopingiram tam po shopping mallih, – ker je dražje, kot v Ameriki, kjer velinoma nakupujem)

– ker tam ni gneče in ne srečaš veliko primitivnih Slovencev, ki hodijo napirmer v druge arabske države ( Egipt, ipd)

.- ker tam ni fehtarskih in vsiljujočih ponudnikov cestne krame ( od torbic, selfie stickov za fotoaparate, jekt torbic in pasov, ipd -ker je to tam prepovedano)
– ker je Uber prevoz camo cca 10% dražji od taksijev, ki jih vozijo divjajoči Indijci in Pakistanci ( nimam nilč proti njim, samo proti njihovi divji vožnji po dubajskih obvoznicah pa)
– ker tam ni takih SLovencev, ki bi na temo Dubaja spraševali taku tumpasta vprašanja, kot jih ti

Iz napisanega sklepam, da hodite zato, da ljudem pokazete, da imate tisti drobiz, kolikor stane 1 teden v Dubaju. Da bi globlje razmisljali, pa nimate dometa.
[/quote]

Moram te globoko razočarati, kot tudi tebi enako misleče:

V Dubaj in ostali UAE se že dolgo ne hodi več “preseravat” ( Ok, morda se najdejo kakšni, ampak jaz jih ne poznam, pa hodimo tja na enega od dopustov tja že skoraj 10 let), ker sploh ni tako drago, če greš v pravem času, ko ni visoke sezone in če ne rabiš hodit gledat “znamenitosti”. Samom pregreti kosti, ker je cenej, kot it na kakšno azijsko destinacijo napirmer v zimskem času….. Greš na dopust, odpočit možgane in telo, pa če sem lahko malo “žleht”; tudi odpočit od primitivnih Slovencljev, ki jih je morda polno na drugih arabskih destinacijah. Upam, da te bo moj odgovor zadovoljil.

Večinoma tole, ja, da se malo pohvalijo. Vsaj tisti, ki jih jaz poznam (pa ne na Facebooku, ker noben od njih nima fb profila). Vsi precej pri denarju, agencija jim zrihta vse od letala, hotela, taksijev, ogledov … In potem o enem tednu izveš, da so šli na burj khalifa za 55 evrov, pa na večerjo na ladji (je bla tolk draga, da rajš ne povem!), ogledali so si eno mošejo pa en kup mallov pa v nobel hotelu so bili … Evo, tole je v glavnem vse, kar sem jaz izvedela od tistih, ki so bili v Dubaju. Aja, pa eni so šli še enkrat na golf, eni pa na smučanje v dvorano …
Bi šla pogledat to “čudo” samo v primeru, da bi imela neomejeno časa in denarja. Ker sem pa omejena s plačo in dobrimi 30 dnevi dopusta, pač izbiram destinacije, ki mi več dajo, več si lahko privoščim za isti denar, pa sem tudi na toplem in tudi ne srečujem “Janezov” na vsakem vogalu (ker ena je za razlog, zakaj ITI v Dubaj, navedla tudi to, če sem prav razumela).

Mogoče.
A mene zanima kaj druge vleče tja, ne kaj mogoče mene.
[/quote]

Če te tja ne vleče, te torej nima kaj zanimat… SImple as that.

Vidim, da res ne razumeš; Take promo strani poznam, a zanima me konkretno, zakaj kdo od tu pišočih gre, ne tiste promocijske pisarije ali pa mnenja zakaj gredo američani ali drugi evropejci.
[/quote]

gremo v lastni režiji, nikakor ne z agencijami – vsaj 30% vedno ceneje, ker urediš pol leta prej vse, pa še nekaterih tečne Slovencljev ni treba gledat, non stop čakat, poslušat, kako pametujejo v skupini, če greš z agencijo.

Evo, še nekdo, ki razmišlja s svojo glavo.

Kakšne bedarije pišeš… in to samo zato, ker še tam nisi bila. Najvbolj ste smšni ljudje, ki nečena ne doživite v živo, potem pa pisarite bedarije.

Množični turizem v Arabiji je naprimer Egipt, Hurgada, kjer ti takoj, ko stopiš dol z avojna za ritjo že stojijo cignanarski prodajalci “pominkov in kramarije”, ne pa Dubaj :PPPP. Pojma nimaš….

Ne.
Kaj smo različni od njih? Precej. Živimo v drugačnem okolju in imamo nekaj drugačno razmišljanje in odnose.

Rad bi prebral, ko bo nekdo napisal zakaj je šel on/a, kaj je bilo tisto, kar je pretehtalo pri odločanju.
[/quote]

Res je – lahko ti napišem, kakšne večinoma: foušljive, nazadnjaške, zaplankane, zajebanske….. Taki so večinoma odnosi v Sloveniji, ja.

Ko bodo tudi na Pokljuki takoj napisali kazen za naprimer 250 eur, ker boš odvrgel smet, tako kot v Dubaju, ko hodijo naokoli “policaji v civilu” in to naredijo, če koga dobijo, na mestu mu napišejo, grem takoj na Pokljuko, raje kot v Dubaj. Do takrat pa naj živi slovenski primitivizem.

MOra imet pa res srečo, da ni megle , pa preveč rauharjev kadilcev je vsepovsod. Monaco je nekako preživet, zglodan. 2x ga obiščeš, pa ga imaš dovolj za celo življenje – ni nobenih inovacij, tisti beton v hrib, …..

Dubaj je zanimiv – vsakič, ko si tam, je kaj novega. Se bo splačalo po Expo 2020……

Pa ni primerjave Hurgada in Dubai, no. Hruške pa jabolka…. Ker nisi očitno obiskala obeh, ne more vedet in primerjat….

Že zato ne, ker v Dubaju imaš vso Ameriko v malem ( ker tam hčejo imet vse, kar imajo Ameri – od prehranjevalnih verig naprej), kar se storitvenih dejavnosti tiče, potem je pa tukaj če čar njihove pošlihtanosti po “reglcih”, tudi kar se kriminala, priseljencev tiče……

kaj imate od takih počitnic v turčiji?

teden ali 14 dni razvajanja, da nekdo drug skrbi zate in te streže odspredaj in odzadaj, ti pa odmaraš in se malo kopaš, privoščiš kako masažo, pogledaš kak šov, vržeš uč na kako lokalno zanimivost?
[/quote]

Pa ne samo to.. gleeedat ene in iste faaace – tako slovenske, kot tiste hotelske celih 14 dni. na nekem all inclusive…. Se ti zmeša 🙂

Pa ni primerjave Hurgada in Dubai, no. Hruške pa jabolka…. Ker nisi očitno obiskala obeh, ne more vedet in primerjat….

Že zato ne, ker v Dubaju imaš vso Ameriko v malem ( ker tam hčejo imet vse, kar imajo Ameri – od prehranjevalnih verig naprej), kar se storitvenih dejavnosti tiče, potem je pa tukaj če čar njihove pošlihtanosti po “reglcih”, tudi kar se kriminala, priseljencev tiče……
[/quote]

Pa vidite potem tudi, kako se gode tem priseljencem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close