Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj hodijo ljudje v Dubaj?

Zakaj hodijo ljudje v Dubaj?

Odgovor je tako zelo enostaven … da lahko rečejo, da so tam bili.

Tako je (žal) z večino destinacij. In zato tudi nobenega odgovora. Ker tudi odgovor, ker je tam veliko za videt, ni noben odgovor sploh. Vedno gre za subjektivno percepcijo in subjektivno doživljanje nekoga ali nečesa in tisti ali tisto ti nekaj “da” (notranje doživljanje, zadovoljstvo, potešitev) ali pa ne. In mora biti precej več, kot zelo kratkoročne narave, da sploh šteje za vredno. Fotke in objave na družbenih omrežjih so že sekundarna zadeva in sama objava in klikanje všečkov doprinaša k nezrelemu filanju ega ali otročjemu iskanju pozornosti in potrditve njih samih od zunaj.

ker ljudje pač radi vidimo in doživimo kaj novega ☺
v Emiratih pa so se zadnjih 15 let sploh “ven vrgli” z novogradnjami, luksuzom, presežki … in nizkimi davki za potrošniško robo.

Nisem še bil v Dubaju (vmesni postanek na letališču ne šteje), a kak teden pri +30 na soncu verjetno dobro dene, ko je doma minus, megla in dež/sneg. Pa razmeroma dostopno ( dobre letalske povezave).

Saj vidiš, da nista na isti valovni dolžini. V bistvu se v tem tvojem zapisu skriva odgovor – zaradi promocijskih pisarij itd.
Taki ne bodo nikoli razumeli, da se ti počutiš fantastično v gozdu par metrov proč od doma. (na primer)
[/quote]

Jaz rad vidim različne stvari in tega je povsod po svetu veliko, ne le v Dubaju. Ti pa ostani v gozdu.

[/quote]

Hvala.

Mene Dubaj ne privlači. Vročina, bogatija, ki jo je treba pokazati navzven, hladna arhitektura, ki je sama sebi namen, množični turizem. Še New York mi je bolj zanimiv. Zato tudi mene zanima, kaj ljudi tako privlači na Dubaju. Podobno kot ne razumem all inclusive počutnic v kakšnem turškem ali egiptovskem hotelu. Kaj imate od takih počitnic?

Kaj imaš – isto kot od počitnic v hotelu na hrvaški, slovenski ali kaki drugi obali – samo malo dlje je in malce bolj eksotično. In kaj vas moti?

kaj imate od takih počitnic v turčiji?

teden ali 14 dni razvajanja, da nekdo drug skrbi zate in te streže odspredaj in odzadaj, ti pa odmaraš in se malo kopaš, privoščiš kako masažo, pogledaš kak šov, vržeš uč na kako lokalno zanimivost?

Večina ljudi, ki se gre tukaj fine in pravi da nikoli ne bi šla, je tako ravno iz razloga da pač ne more iti.

ti boš moj!
[/quote]

to je dobr, oba pa še vedno svoja, hehe.., še nekaj bi v tej temi, logično je, da tist, ki vsak dan gleda triglav in iste ljudi, da mu doqurči in, da mu bi pasalo kakšen mesec ob tistem morju ampak, kje je fora, da živiš v tem betonu in občuduješ visoke nenavadne in nenaravne zgradbe, če nisi arhitekt.., miljardni kič in duvanje tistih, ki imajo preveč keša na parih kvadratnih kilometrih, ajde biznismeni, verjetno najdejo kej pametnega tam ampak preprosti ljudje v katerih je še kaj človeškega in niso zaslepljeni z bednim bliščem, nimajo tam kaj iskati, tud kot turisti ne..

Je rekla lisica in gledala grozdje! Človek potuje, da širi obzorja. Ti ostajaš doma in hodiš v NY. Le kaj imaš od takih počitnic? Gnečo, slab zrak, zanič kavo, slabi taksiji z zahtevanim bakšišem,…. slaba in draga prenočišča, vedno enako okolje brez napredka… še kaj bi se našlo. Zaplankanost pa to!

Ne bi sla v Dubaj, pa ce mi placajo. Sam kic, gneca, vrocina, ogabna arhitektura… za bruhat
Stokrat raje obiskujem evropske drzave, polne zgodovine, umetnosti, cudovita narava, izvrstna hrana, zgodovinske stavbe…

kaj imate od takih počitnic v turčiji?

teden ali 14 dni razvajanja, da nekdo drug skrbi zate in te streže odspredaj in odzadaj, ti pa odmaraš in se malo kopaš, privoščiš kako masažo, pogledaš kak šov, vržeš uč na kako lokalno zanimivost?
[/quote]

Živ dolgčas.

Zakaj grem v Dubaj?, Da vidim stvari ki jih ne bo v Sloveniji niti čez 50 let.

Meni je Monaco bolj pri srcu.

Saj ni nikomur treba pod prisilo v Dubaj ali na all inclusive počitnice. Kaj se torej obremenjujete z drugimi? Uživajte v svojih dopustih.

sekata ☺

Dunaj je kraj omejitev. Na javnem kraju ne smeš popiti kozarček vina ali piva , pozabiti moraš tudi na svinjino, da o pogledih na njihove zadekane ženske sploh ne pomisliš, zaradi vsega tega te lahko aretira njihova policija. Brez veze, na dopustu je prav da si privoščiš vse kar ti pade na pamet brez blesavih omejitev.
Kamelarji ….
Kuba in Tajska so zakon za to isto ceno vsega v izobilju.

Dubaj*

Mene bolj fascinirajo ljudje, ki znajo sami poiskati, kaj jih zanima, in tistemu sledijo, pa če radi potujejo, gredo npr. v Gruzijo ali Ekvador – aja, ne, to je pa premalo trendovsko.

Mene vleče predvsem to, da bi si v živo pogledal, kako ekscesno zapravljajo naš denar iz nafte in kaj vse neverjetnega je možno, če imaš ogromno sredstev. Dubaj kot tak mi je fascinanten, ker je nastal iz gole puščave, enako npr. tudi Las Vegas (kjer sem že bil).
Da bi pa objavljal svoja potovanja na družbenih omrežjih mi je pa neumno. Jaz sem s tem zadovoljen, za druge me pa ne zanima. Vsak živi, kot hoče.

Osebno bi vse indire izpod Triglava komot poslala poslala enosmerno nazaj k svojim koreninam, naj le gredo v Dubaj. Pokljuka pa naj ostane naša in za nas!

Po tole
https://uae.souq.com/ae-en/arabian-delights-choco-apicots-250-gm-25822297/i/

Je rekla ena, ki ji na dopust dlje od hrvaške Istre ni uspelo priti.

Kaj pa tako: Pokljuka in Triglav sta naša, dovoljeno je pa potovat tudi kam drugam?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close