Zakaj hodijo ljudje v Dubaj?
Odgovor je tako zelo enostaven … da lahko rečejo, da so tam bili.
Tako je (žal) z večino destinacij. In zato tudi nobenega odgovora. Ker tudi odgovor, ker je tam veliko za videt, ni noben odgovor sploh. Vedno gre za subjektivno percepcijo in subjektivno doživljanje nekoga ali nečesa in tisti ali tisto ti nekaj “da” (notranje doživljanje, zadovoljstvo, potešitev) ali pa ne. In mora biti precej več, kot zelo kratkoročne narave, da sploh šteje za vredno. Fotke in objave na družbenih omrežjih so že sekundarna zadeva in sama objava in klikanje všečkov doprinaša k nezrelemu filanju ega ali otročjemu iskanju pozornosti in potrditve njih samih od zunaj.
Saj vidiš, da nista na isti valovni dolžini. V bistvu se v tem tvojem zapisu skriva odgovor – zaradi promocijskih pisarij itd.
Taki ne bodo nikoli razumeli, da se ti počutiš fantastično v gozdu par metrov proč od doma. (na primer)
[/quote]
Jaz rad vidim različne stvari in tega je povsod po svetu veliko, ne le v Dubaju. Ti pa ostani v gozdu.
Mene Dubaj ne privlači. Vročina, bogatija, ki jo je treba pokazati navzven, hladna arhitektura, ki je sama sebi namen, množični turizem. Še New York mi je bolj zanimiv. Zato tudi mene zanima, kaj ljudi tako privlači na Dubaju. Podobno kot ne razumem all inclusive počutnic v kakšnem turškem ali egiptovskem hotelu. Kaj imate od takih počitnic?
ti boš moj!
[/quote]
to je dobr, oba pa še vedno svoja, hehe.., še nekaj bi v tej temi, logično je, da tist, ki vsak dan gleda triglav in iste ljudi, da mu doqurči in, da mu bi pasalo kakšen mesec ob tistem morju ampak, kje je fora, da živiš v tem betonu in občuduješ visoke nenavadne in nenaravne zgradbe, če nisi arhitekt.., miljardni kič in duvanje tistih, ki imajo preveč keša na parih kvadratnih kilometrih, ajde biznismeni, verjetno najdejo kej pametnega tam ampak preprosti ljudje v katerih je še kaj človeškega in niso zaslepljeni z bednim bliščem, nimajo tam kaj iskati, tud kot turisti ne..
Dunaj je kraj omejitev. Na javnem kraju ne smeš popiti kozarček vina ali piva , pozabiti moraš tudi na svinjino, da o pogledih na njihove zadekane ženske sploh ne pomisliš, zaradi vsega tega te lahko aretira njihova policija. Brez veze, na dopustu je prav da si privoščiš vse kar ti pade na pamet brez blesavih omejitev.
Kamelarji ….
Kuba in Tajska so zakon za to isto ceno vsega v izobilju.
Mene vleče predvsem to, da bi si v živo pogledal, kako ekscesno zapravljajo naš denar iz nafte in kaj vse neverjetnega je možno, če imaš ogromno sredstev. Dubaj kot tak mi je fascinanten, ker je nastal iz gole puščave, enako npr. tudi Las Vegas (kjer sem že bil).
Da bi pa objavljal svoja potovanja na družbenih omrežjih mi je pa neumno. Jaz sem s tem zadovoljen, za druge me pa ne zanima. Vsak živi, kot hoče.
Forum je zaprt za komentiranje.