Zakaj h kozmetičarki?
Zelo dvomim, da ima karizma kaj skupnega z lepoto, če je človek karizmatičen je lahko tudi povprečnega videza.
Kaj pa vem, ne buljim kaj dosti v pojave, ki hodijo mimo mene, ker se mi lahko zgodi, da me bo kdo nagovoril prijazno ali pa neprijazno, tako da resnično res raje zrem v prazno, kljub dejstvu, da to ni ravno lepo in prijetno. Butasto se mi zdi, da bi hodila po ulici in ocenjevala obraze, ki jih srečujem, ne vem no – tudi meni ni ravno ok, če me drugi ocenjujejo, ker ne vem kakšne zaključke si ustvarjajo.
Hm, če ti nekaj vizualno ne odgovarja oz po tvojem ima človek tisto nekaj kar je po tvojem neestetsko, ali to pomeni, da takšnega človeka tudi zavračaš, se mu izogneš ali si vsaj toliko fer, da mu poveš, kje ga “lomi”? In če ti je nekaj zelo všeč, a takrat to tudi poveš ali se raje grizeš v ustnico?
Hm, ma ne, ne zavračam takih sploh ne. Samo saj veš kako je iste ptice letajo skupaj večinoma. Sem skupaj prišla tut s folkom ki je čisto drugače izgledal od mene, dober primer je bila ena frendica ki je bila zelo debela. Se mi je sama ponujala da jo spedenam pa naličim itd.. sem ji tudi ustregla. No na koncu je pa ona prekinila stike z mano zato ker je bila ljubosumna ker so mene vsi opazili nje pa ne. Po njenem mnenju ni mogla tega hendlati. Tko da jst sem odprta za vse sorte ljudi, če se pa kdo počuti ogroženega ob meni, pol je pa to njihov problem. Me je pa tista ženska precej prizadela da me je skenslala zaradi tega, in vem da je bil videz tukaj problem, sem potem tudi izvedela. Sem se pa zelo ujela z njo osebnostno.
Ne drugače pa jst nikoli ne bi nikogar užalila, jst opazim stvari zato ker imam tak karakter, to je čisto osebnostna lastnost in nima nobene veze s kritizranjem ali se iti kdo je boljši/slabši. Če vidim da je nekdo zadovoljen s svojim videzom saj taka oseba tudi izžareva samozavest sem vesela potem s tako osebo.
Glede karizme in markantnosti pa itak svašta obstaja, vse možne kombinacije.
Iste ptice skupaj letajo, mar res…kako pa to, da jaz z nikomer ne “letam”, ali sem res tako odklonska ali nenavadna, da me podobni ne najdejo, ker jih pač ni…hm, zanimiva teza.
No, ja, vsak mora za svojo samopodobo sam skrbeti, ne glede na to če je “napihnjena” z razlogom ali brez; in če se družimo z ljudmi, ki po nas “hodijo” prikrito ali odkrito, zapravljamo energijo in čas. Toda, kakorkoli že – sama raje vidim, da so ljudje odkriti in mi povedo v obraz, če jim kaj na meni ni všeč vizualno ali karakterno, kakor glumijo navdušenje in pristen interes zame v resnici pa jim grem na k*.
Karizma se izžareva in je neotipljiva, markantnost je zapomnljivost obraznih potez oz je otipljiva, torej sta kot taki izključujoči besedi. Čudno, da še nisi omenila avre :-)))))))))
Samica, zmatrana sem dons:), mozak mi ne dela danes zvečer tako hitro, tko da mi oprosti če ne bom govorila logično. Zakaj a se samo počutiš, mislim osamljeno? Mogoče daj šanso večim ljudem da jih spoznaš, saj potem vidiš kdo je kod ko maske padejo. Meni vsi ki me osebno poznajo pravijo da dam skoraj vsakemu šanso da ga spoznam, in se potem odločim dalje kako s to osebo.
Eh zame je to ena in ista stvar energija ki jo nekdo oddaja. Ja no ta bivša frendica je precej glumila svojo ljubosumnost. Mi je pa full komplimentov vedno dajala, to mi je bilo sumljivo in to sem opazila da so to samo zavistni počeli pri meni. Sedaj če mi to kdo dela, postanem pozorna.
Nah, nič se ne opravičuj, saj samo čvekamo. Osamljeno, hm ne vem če je to pravi izraz, prej imam težave s tem, da težko najdem ustrezne sogovornike, večina ljudi je katastrofalno nerazgledanih in brezbrižnih do zadev, ki meni nekaj veljajo in s takšnimi potem težko shajam, zato se pogosto najraje zadržujem med knjigami ali pa se zatekam h glasbi in športu; mnogokrat pa je tudi tako, da mi ljudje, s katerimi preživim nekaj časa skupaj začnejo presedati, zato se raje držim zase, da potem ni neke slabe volje ali celo razočaranj.
Podobnega primera na sebi ne poznam, bi pa verjela da je marsikdo že to doživel kar si opisala; pri meni je tako, da so zame besede le besede, več štejejo dejanja in vedenje, folk marsikaj blebeta, pravo stališče in občutki, ki jih imajo do tebe, se tako ali tako odražajo v njihovem vedenju in pristopu ter celo v ignoranci – neverbalno komunikacijo je težje nadzirati kot verbalno.
Tale prvi odstavek je kot da bi mene napisala. Jst sem zelo podobno volk samotar že od nekdaj. Imam trenutno par dobrih frendov iz Anglije s katerimi smo redno preko skype na vezi. Imam pa samo enega frenda tu v sloveniji ki je pa skoraj kot moja duša dvojnica, je res nekaj posebnega. Imava najboljše pogovore. In ja verjemi v svojem lajfu sem že skenslala toliko ljudi, ker kot si napisala ali niso bili dovolj itelektualni, niso imeli globljega znanja, niso imeli visoke morale karkoli, samo sem rajše sama kot pa z nekimi ki me ne razumejo. To je pol brez veze samo neko igranje vlog. Tako da tukaj nisi osamljen primer, verjemi zelo težko je najti ljudi s katerimi imaš lahko produktivne in super pogovore. Nič sedaj moram iti pa spat uff je že way past my time:) Lepo spi.
Že večkrat sem zasledila ta tvoj stavek v več niansah, povečini si ga pisala v zvezi z izgledom. Moje izkušnje so drugačne. Imam prijatelje(ice) vitke pa debele pa tiste vmes, pa take, ki imajo drugačen življenjski stil od mojega, pa vegije pa vsejedce pa tiste tekačice pa couch potatoe … Različen razpon osebnosti, videza, karakterja, kariere. Dokler med osebama vlada spoštovanje in naklonjenost, je vseeno, kakšen je kdo. Ne govorim o odklonih, ampak o različnosti.
Ker različen karakter ti lahko nekaj da. Neko novo znanje, vedenje, nov pogled, idejo ali pač samo uživaš v izmenjavi mnenj, v družbi ali pa tišini, ki je vedno prijetna med dvema prijateljema. Se mi je že zgodilo, da sem šla s kom na drink pa sva bili obe tako utrujeni, da sva bolj samo srkali pijačo, ampak je bilo okej, ker smo povezani.
Če ljudem pustiš njihovo različnost, potem lažje vidiš njihovo resnično naravo. Ker jim dovoliš bit taki, kot so. Razen, če so določene razlike preveč moteče.
Krivokljun-Ta stavek sem mislila v vseh pogledih, predvsem način razmnišljanja, zrelost, morala. Seveda je tukaj tudi povezano z izgledom, a mogoče vidiš v reali ne vem super fat žensko z neko hudo urejeno? Pač teh extremov je malo. To sem opazila da se jaz osebno bolj klapam z ljudmi ki podobno razmišljajo kot jaz, imajo podobne plane, visoko moralo itd…Samo kot sem že v zgornjem postu napisala recimo tista ex frendica me je skenslala ker je bila debela in se je ob meni počutila slabo. Torej ne vem če se lahko sploh družim potem s takimi, mogoče samo s tistimi, ki imajo visoko samozavest in so zadovoljni sami s sabo. Ja saj ta zadnji tvoj stavek, če so določene razlike preveč moteče. Jst sem tiste ki sem jih skenslala so bili taki, kjer smo si bili resnično full različni. Komunikacija ni tekla tako kot treba itd..
Saj to bi bilo lepo, če bi si ljudje dali več šans. Verjemi meni kljub dobremu izgledu jst sem sploh tuki v Sloveniji mogla že toliko preposlušati. Vsak, ki me vidi me stereotipizira, blonđa. Ko me spoznajo vidijo da govorim 5 jezikov da imam tudi nekaj v betici, potem so šele jezni. Ne vem jst sem drugače že full pretrpela zaradi videza. V srednji šoli je bilo tako da sem padla v razred kjer je bilo 15 žensk in 7 tipov. Edina, ki me je sprejela z odprtimi rokami je bila ena punca isto manekenka, potem je postala miss hawaiian tropic leta 2005. Sva se s tipi družile. Obedve sva bile full prijazne vednar ostale ženske v classu naja niso sprejele, so naju grdo gledale, opravljale itd…I wonder why, mislim saj sedaj mi je jasno vse samo vseeno žalostno da ti ne dajo šanse zaradi videza.
Joj joj kake pa ti streljaš Matjažko glede ženske lepote in ličenja … Tvojih komentarjev v zvezi s tem sploh ne jemljem resno, ampak se jim samo nasmejim. Enkrat pišeš tako, drugič drugače. Če je tako pomembna natur lepota tolikim moškim in če je ličenje in puljenje obrvi tak greh, zakaj potem Grošeljeva (sori, ker jo spet omenjam, ampak je najboljši primer obilice lepotnih operacij pri nas) tako visoko kotirana pri moških, kot praviš?
Pa saj se mi ne da prepucavat, to razumi kot retorično vprašanje.
In kaj zdaj, če je ženska po tvojem manj lepa, se zaradi tega že po defoultu ne bi smela ličit in lepo oblačit? Sicer pa ni rečeno; če tebi ni lepa, je pa morda tvojemu frendu. Kaj zdaj, ji bosta prepovedala ličenje po tvojem ali vpisala v zakonik, da se lahko liči?
Aja zakaj si pulim obrvi? Da so bolj v loku, ne pa tako ravne. Kaj zdaj, kakšna je tvoja psiho diagnoza mene?
Princess28, saj ni videz ključni vzrok, zakaj nekomu damo šanso za spoznavanje in druženje, no saj meni ni, mene pritegne človekova osebnost, da ima glavo ter srce na pravem mestu, da se zna obnašat…, no povedati želim, da te družba lahko “odpika” iz različnih vzrokov; npr vzvišenega delovanja, arogance, tupoumnosti, namišljene večvrednosti in pomembnosti, vedenja, lahko tudi celo zaradi staršev in nič od tega nima veze kako kdo v resnici zgleda. Veliko tega je v naših glavah in predstavah, kaj želimo videti in česa ne; opravlja pa se tako ali tako večinoma vse ne glede ne to kakšen kdo je in kje smo, to je pač treba vzeti zakup oz s tem živeti. Stereotipe furajo tisti/tiste, ki si ne dajo priložnoti, da bi ta “stareotip” spoznali in ga sprejeli brez predsodkov; meni so “kr neki”.
Alexis
Ne vem, zakaj se toliko obremenjuješ s tem, kaj si jaz mislim, kakšno je moje mnenje.
Ko sem govoril o Grošljevi, nisem govoril o sebi, da bi mi bila všeč, ampak da je precejšnjemu deležu moških.
Jaz pač izhajam iz sebe, kar je meni lepo, to so čisto subjektivne “lepotne preference”.
Zame prave lepota predstavlja nekaj pristno naravnega, prvinskega, ki ne podlega lepotnim idealom in modnim smernicam.
In enostavno ne kapiram, zakaj bi mi bila ženska kaj bolj ali manj všeč s populjenimi obrvi….
Tega nisem nikjer zatrjeval, to si po svoje razumela. Seveda se lahko liči in lepo oblači.
To sem imel bolj v mislih tisti tip žensk, ki brez ličil enostavno ne zmore, ker imajo občutek, da potem niso lepe.
Banalni primer, npr. pri športnih aktivnostih, da gre na tek skozi gozd, pa je v make-upu, se preznoji, da koža sploh ne diha, ali pa da gre plavat.
Ali pa se počuti “slabo”, ker je pač v trenirki in navadnih adidaskih, ker takrat ni “urejena”.
Lok, krožne oblike = ženstvenost, premalo ženstveno se počutiš. :))) Hec, hec….
Tukaj sem imel v mislih, ko si popolnoma populijo obrvi in si naredijo črto gor, ki sploh ne sledi naravnemu poteku obrvi.
To pač meni ni lepo, ker vsak obraz ima svojevrsten izraz.
Princess
Jah, saj dandanes to ni nekaj ekstra ali merilo, “koliko kdo ima v betici”, saj v šoli se učiš 2 jezika, pasivno govoriš srbo-hrvaščino….
Če znaš italijansko, znaš tudi špansko…. In še tisti univerzalni duhovni jezik, ki ga govoriš, pa si že takoj na 5… :))))
Jah, saj dandanes to ni nekaj ekstra ali merilo, “koliko kdo ima v betici”, saj v šoli se učiš 2 jezika, pasivno govoriš srbo-hrvaščino….
Če znaš italijansko, znaš tudi špansko…. In še tisti univerzalni duhovni jezik, ki ga govoriš, pa si že takoj na 5… :))))[/quote]Seveda, dvolična drža nekoga, ki se ima za poznavalca žensk. Strivializiraš njeno znanje namesto da bi jo pohvalil.
Odloči se končno, ali boš prijazen ali hudoben. Nevrotično.press
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Grošljeva ne vem če je ravno prototip lepotnih operacij, toliko se z njo ne ukvarjam, ti boš to bolje vedela, ampak pooseblja tip ženske, ki deluje naravno, toplo, za razliko od tistih, ki imajo graciozne postave, kot naprimer dvorne dame v prejšnjih stoletjih, ko so si s stezniki še zmanjšale obseg pasu za 20 cm. Oba tipa sta verjetno privlačna različnim tipom moških. Ali spet kot da leti neko perje…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Karizma se izžareva in je neotipljiva, markantnost je zapomnljivost obraznih potez oz je otipljiva, torej sta kot taki izključujoči besedi. Čudno, da še nisi omenila avre :-)))))))))[/quote]Dobra definicija, (menda edina točna?), samo je napisala, da obstajajo različne kombinacije in kombinirati je jasno možno tudi izključujoče lastnosti.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Grošljeva ne vem če je ravno prototip lepotnih operacij, toliko se z njo ne ukvarjam, ti boš to bolje vedela, ampak pooseblja tip ženske, ki deluje naravno, toplo, za razliko od tistih, ki imajo graciozne postave, kot naprimer dvorne dame v prejšnjih stoletjih, ko so si s stezniki še zmanjšale obseg pasu za 20 cm. Oba tipa sta verjetno privlačna različnim tipom moških. Ali spet kot da leti neko perje…[/quote]
Hja hja katenjka, vidim, da si se obesila na to, ko sem napisala, kaj mi je všeč (sicer pa ne vem, zakaj hočeš to dotolči; pač všeč mi je, kar mi je, tako kot tebi) … Nikar ne postavljaj tega, kar mi je všeč, v take skrajnosti. Všeč mi je normalen pas na ženski (brez steznika), odvečni kilogrami pa to običajno zakrijejo … V času moje babice so imele ženske povečini čisto drugačno postavo (no saj danes so tudi še takšne, ampak jih je zaradi rejenja vse manj). Danes pa je prehrana popolnoma drugačna in nekatere ženske merijo čez pas in trebuh več kot marsikateri moški … Če je tebi to všeč, nja ti bo, meni pač ni. Hočem reči, da se zaradi rejenja izgublja tista osnovna ženska silhueta, ko se že od daleč vidi, da je ženska.
Gubice; meni so noro všeč, tako pri ženski kot pri moškemu; sploh, ko se človek iskreno zasmeji, avtomatično mi pogreje srce.
Po drugi strani, pa mi oseba szi preveliko količino dodatkov, naj bodo obrazni, telesni deluje izumetmičeno, prikrito, nenaravno.
Manj je več; ampak, manj še ne pomeni nič; to je tudi res.
Forum je zaprt za komentiranje.