Zakaj eni ne marate otrok?
tak je to, 13.11.2021 ob 12:02
Jaz ne maram, da mi kdo rine dojenčka v naročje. Pa saj to ni stvar no. Saj tudi dojenček je človek in dvomim, da mu je do tega, da neznane babnice rinejo svoje tace po njemu, ga vlačijo po naročjih, silijo z buci buci. Sicer kot dojenček ne vem kako je bilo, ampak verjamem, da moja mama ni bila tako usekana, da bi me drugim tlačila v naročja. AMpak, kar se pa spomnim, ko sem bila čisto mala, mi je šlo ekstra na živce, ko bi me kdo po rokah vlačil, celo kake poljubčke dajal na lica, fuj. Pa teženje v stilu buci buci pa popačeno govorjenje. Fuj no.
Pa ekstra na živce mi gredo razvajeni froci.
Recimo, ko se zgoraj omenja ravno hrana. Sedim za mizo, jem kosilo. Pride froc in teži, sprašuje kaj to jem, kaj je to, kaj je ono. Ta stari pa tiho. Pa daj no, še pes rad v miru je. In, ker imam tako službo, se mi to večkrat dogaja. Včasih kak starš reče frocu, da naj mi da mir. Včasih pa adijo, res.
no, meni se je (pa ne 1x) zgodilo, ker sem se potrudila biti prijazna in sem še nekaj odgovarjala takemu otroku, da mi je začel hrano iz krožnika jemat. sem odnesla krožnik na mizo staršev, ki ju zadeva do tedaj ni iritirala, kelnerju pa rekla, da tole bodo pa oni plačali. reakcija neprecenljiva.
lej no lej, 13.11.2021 ob 20:56
čudno to, 13.11.2021 ob 09:45
Točno tako, lepo napisano. Otroci so nekaj najlepšega.
V službi smo vse, razen ene, izjemno vesele ko kakšna sodelavka, ki je dobila dojenčka, tega prinese pokazat v službo. Pa malce kavice, slaščic pa kako rečemo pa otročka po ujčkamo. Ena pa vedno beži stran. Prav vidi se ji kako so ji otroci odveč. Ne dojame, da so otroci res najlepše.
mogoče sva sodelavki. v tem primeru sem potem jaz tista, ki grem stran.
jaz hodim v službo, ker moram, pač rabim denar. dojenčki me tam res ne zanimajo. imam dovolj drugega dela kot njih ujčkati.
Jaz sem ista. Ok, naj nosijo dojenčke v službo. Me ne moti. Ampak moti me pa, ko potem ostale babe težijo in rinejo otroka tudi meni v naročje. Tega pa nočem. Naj ga žulijo, naj počnejo kar čejo, samo mene naj pustijo na mir.
Isto jaz: v službo hodim zaradi denarja, ne zaradi veselja. In froci sodelavk niso moja stvar.
ah ja, 13.11.2021 ob 21:07
no, meni se je (pa ne 1x) zgodilo, ker sem se potrudila biti prijazna in sem še nekaj odgovarjala takemu otroku, da mi je začel hrano iz krožnika jemat. sem odnesla krožnik na mizo staršev, ki ju zadeva do tedaj ni iritirala, kelnerju pa rekla, da tole bodo pa oni plačali. reakcija neprecenljiva.
Ha, ha, odlično :). Bravo.
čudno to, 13.11.2021 ob 08:54
Zakaj eni ljudje ne marate otrok? Ne mislim, da jih ravno sovražite, ampak samo, da so vam odveč?
Recimo, ko pride kaka mamica z dojenčkom, ga nočete malce pogledat, ogovoriti, poujčkati.
Ali pa, če so par let stari otroci in se vam pridejo dobrikat, kaj spraševat, se nočete ukvarjat z njimi.
ALi pa, če delate nekje pa pride stranka z otrokom pa se delate kot, da ga ni. Ga je tako težko malce ogovoriti?
TO ne pomeni, da ne maramo otroke, ampak se nam enostavno ne da ukvarjati in smejati vsakemu otroku, ki ga vidimo. Svoje sem precartala, prenosila ogromno časa. To ne pomeni, da bi zdaj ujčkala otroka nekoga drugega. Zakaj že? Ne vidim nobenega pomena, zadovoljstva, sreče pri tem. Svoje pa z veseljem vsak dan ujčkam, objemam, lubčkam.
Danes se froce zavija v vato. Ne daj bože, da bi jih kdo okregal. Če bi dobili klofuto, bi že eni policijo klicali. V glavnem vse se dela na način permisivne vzgoje, zato pa ni reda in lahko froci delajo kar hočejo, najsi bo to v šolah, trgovinah, bolnicah, kjerkoli. in to zato, ker tista starša, ki sta ga naredla nista nikakor sposobna zanj skrbet, ker fukat je lušno, ampak se je treba potem z otrokom tudi ukvarjati, to je BISTVO !! Zato pa imamo podivjano sodrgo. Navajeni, da lahko naredijo, kar čjo, kazni ne bo. No jaz pri nevzgojenih mulcih ne šparam besed in vsakemu povem, kar mu gre.
Pa, da dobim tista dva morilska smrkavca, ki sta muco vrgla v Dravo, ju tako nabutam, da bosta za vedno vedela kaj je bolečina.
Včasih so bili otroci veliko bolj sočutni, vzgojeni, z možgani na mestu. Zdaj pa greš na poln bus recimo, če pride kaka starka, jo bodo zrinili, odrinili, da bodo pred njo prišli gor in buljili v telefone, kar je največja napaka v celotnem človeštvu, kar smo jih naredili in že plačujemo visoko ceno. Grozno se mi zdi, ko pogledam današnje nesocializirane froce, ki so jim telefoni popolnoma zameglili um, kako bodo funkcionirali, ko se bodo morali znajti v vse bolj in bolj krutem svetu na trgu dela. Bodo znali kaj delati z rokami ali samo gledati v telefone ? Bodo kot roboti, ki ne bodo videli ne levo ne desno in sprogramirani. Starši imejte nadzor na mobiteli otrok, dokler ne bo prepozno.
Včasih so otroci odstopili svoj sedež starim, invalidom. SO pa včasih tudi dobili klofuto okrog ušes, posledično niso bili taka katastrofa kot so eni froci sedaj.
Forum je zaprt za komentiranje.