Zakaj država antivaksom plačuje teste?
Pri zdravilih je tako, da če nočeš tistega, ki ga plača zavarovalnica, ne dobiš nič ali pa si sam plačaš drugo. Antivaksi se nočejo cepiti in najmanj, kar bi bilo nujno, je, da plačujejo samotestiranje, še posebej, ker to ni enakovredno cepljenju. Poleg tega jim država plačuje draga biološka zdravila, ko zbolijo. Ta zdravila so, mimogrede, tudi v injekciji. Stroški zdravljenja na intenzivni, kjer je več kot 80% antivaksov, pa letijo v nebo.
samo vprašam, 22.11.2021 ob 13:37
Pri zdravilih je tako, da če nočeš tistega, ki ga plača zavarovalnica, ne dobiš nič ali pa si sam plačaš drugo. Antivaksi se nočejo cepiti in najmanj, kar bi bilo nujno, je, da plačujejo samotestiranje, še posebej, ker to ni enakovredno cepljenju. Poleg tega jim država plačuje draga biološka zdravila, ko zbolijo. Ta zdravila so, mimogrede, tudi v injekciji. Stroški zdravljenja na intenzivni, kjer je več kot 80% antivaksov, pa letijo v nebo.
Zato, da jih lahko preprodajajo na bolhi. Še tako brezsramni so, da imajo celo višjo ceno kot Sanolabor. Sem mislila prijavit, ampak nisem samo zaradi tega, ker bi spet udarili po kurjih tatovih. Čeprav sem odločnega razmišljanja, da ko enkrat ukradeš kuli, si začel krasti in si tat, ne glede na to, koliko si ukradel.
bolha ruls, 22.11.2021 ob 15:30
Zato, da jih lahko preprodajajo na bolhi. Še tako brezsramni so, da imajo celo višjo ceno kot Sanolabor. Sem mislila prijavit, ampak nisem samo zaradi tega, ker bi spet udarili po kurjih tatovih. Čeprav sem odločnega razmišljanja, da ko enkrat ukradeš kuli, si začel krasti in si tat, ne glede na to, koliko si ukradel.
V končni fazi nisi nič ukradel, ker se testi financirajo iz proračuna, kar pomeni, da jih plačujemo vsi davkoplačevalci. Koliko je tako početje moralno, to je pa druga zgodba. Anticepilci so tudi potencialni volilci, in glede, na to, da jih je skupaj z neodločnimi, skoraj toliko kot cepilcev, se jim ni dobro zameriti. V ozadju je vedno, politika, oziroma interes.
oitfšrsa, 22.11.2021 ob 16:23
No, lahko se vprašamo tudi, zakaj država ljudem plačuje cepljenje, potem pa ti zasedejo polovico vseh covid postelj v državi in trosijo okužbo povsod.
Drugače pa teste zahteva država, zato naj jih tudi plača.
tud izpit za avto zahteva država, pa ti ga plača?
pošteno odgovorjeno, 22.11.2021 ob 20:09
zato ker tako s testiranjem necepljeni ( ki niso vsi seveda “anitvaxerji”, kot jih ti vse stigmatiziraš), tudi pošteno dokažejo, da so testirani in neokuženi, ti pa lahko kot cepljen-a in nepotestiran-a, ker se zanašaš na cepljenje in se ne testiraš ,širiš lepo naokoli. Pošten odgovor?
Za koliko časa s testom dokažeš, da nisi okužen? Samo za tisti trenutek in nič več.
Forum je zaprt za komentiranje.