Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zakaj cd, ki sem ga sama zapekla ne dela na radiu?

zakaj cd, ki sem ga sama zapekla ne dela na radiu?

Na računalnik sem si shranila pesmi v mp3. obliki in jih nato prenesla na CD. CD mi ta računalnik predvaja, ampak ko ga dam pa na radio (hišni radio, prenosni radio, avtoradio) pa NE DELA. Zakaj? Kaj je narobe? Hvala za pomoč.

Zato, ker nimajo sposobnosti branja datotek v mp3 zapisu.

zato ker niso tud predvajalniki mp3-jev?

kako naj pa potem spremenim format? in v kaj?

Z neta ci naloži kakšne “free convert mp3 to wave file…uncompressed file…” ali kaj podobnega. Vendar boš spravila na plošček vsega skupaj kakšnih 30 pesmi. Odvisno od dolžine.

Zapečt jih moraš kot glasbeni CD (Audio CD), maximum je 70 minut (pri mp3 je maximum 700MB, kar je veliko več kot 70 minut).

a to je kakšen program? drugače imam pa ene 15-20 pesmi

Toliko jih pa ne bo šlo na audio cd…

Pa en lep dan želim, Joan

odvisno kakšno kompresijo imajo… se spomnim včasih, ko sem si še zapekla kdaj kakšen audio cd in niso bili ravno 320 kpbs ampak 128-192 jih je šlo tudi čez 20 gor

s katerim programom si pa zapekla cd? poglej, če ima opcijo peke audio cdja in vstavi željene komade, pa boš videla koliko pride (če ne, pa ta večje komade stran daš)

Z nobenim programom, imam Windows7 in sem samo iz mape dala glasbo Ctrl+C in šla na CD in kliknila Ctrl+V

Žal je funkcionalna nepismenost vseprisotna !!!
Se bo treba enkrat usest pa čisto osnovne stvari o računalnikih preštudirat ….
Najprej je potrebno vedeti, da imajo čisto vse datoteke (tudi glasbene) svoje ime in priimek (ekstenzijo). Tu se začne prvi del tvoje nerazgledanosti. Potem pa je nujno potrebno vedeti, da so glasbeni CDji posneti po drugačnem standardu kot pa računalniški Cdji. Zato mora poseben program pretvoriti in prilagoditi zapis glasbene datoteke, da ustreza standardu za predvajanje na običajnem CD predvajalniku.

“Cesar Neron” je že en tak “kurjač”, kot ga je hudomušno preimenoval nekdo zgoraj …

Windows media player podpira konvertiranje in pečenje avdio CD-jev.

poskusi “zapect” preko Windows Media Player

Če bo slučajno kdo snemal na cd-je mp3 z novejšimi verzijami Nerota, naj obvzno izbere opcijo CD ISO, ki je ‘skrit’ malce na izbirniku opcij, ki jih sedaj ponuja NERO. V nasprotnem primeru, bodo mp3 slišni le na računalniku, na drugih mp3 ppredvajalnikih pa ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close