Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj bi bil nekdo gasilec če pa ni nič plačano

Zakaj bi bil nekdo gasilec če pa ni nič plačano

Zakaj bi hotel nekdo namenjati prosti čas za to, občasno pa še tvegati. Dobro, pustimo poklicne gasilce, ki so plačani, res pa ne razumem kaj je z ljudmi narobe da derejo v prostovoljna društva.

Slovenija je dežela pijancev, pri gasilcih pa je alko zastonj. Pa na vasi se kmetavzarke najbolj zagrejejo za gasilce, da potem skupaj popivajo. V mestih tega skoraj ni, zato pa tam rabijo poklicne gasilce, saj ljudje niso tako zabiti kot na vasi.

Odgovor na objavo uporabnika
čudno, 07.08.2021 ob 21:24

Zakaj bi hotel nekdo namenjati prosti čas za to, občasno pa še tvegati. Dobro, pustimo poklicne gasilce, ki so plačani, res pa ne razumem kaj je z ljudmi narobe da derejo v prostovoljna društva.

Zakaj?

Da tebi in tebi podobnim riti rešujejo.

Pa GRS, razni potapljači, kinologi, RK… to je na tisoče prostovoljcev, ki tudi takim bebcem kot si ti, riti rešujejo.

A danes so pa gasilci na tapeti?

To ti mislis  da ne dobijo nic placano.

Če boš kdaj v življenju rabil operacijo, prosim zavrni kri krvodajalcev, ker jim jo ne plačajo.

nisem gasilc a vsa čat

st gasilkam in gasilcem.prostovolnjim.svoj cajt zabijao.vsaj po vaseh je tako.vi jim o

pa ssssssse za koledar ne morete dati prispevka

https://youtu.be/watch?v=HFhf67yNp-o

. https://youtu.be/pztOC_8Pmfw

Pa saj v gasilsvu niso le intervencije, so še vaje  izobraževanja in ostale stvari, kar pa pomeni druženje. Na koncu se družiš pa še koristen si 🙂

Zame so gasilci izjemni ljudje. Pa prostovoljno ali poklicno. Poklon.

Ker je to njihovo poslanstvo. Ljudje, ki to počnejo s srcem, ne morejo drugače. Je klic močnejši od vsega. Denar jim pa ne predstavlja nagrade, čeprav bi si ravno taki največ zaslužili. Občudujem jih. Sem si ogledala vse sezone Chicago fire 🙂

Naši so tudi zelo uspešni na tekmovanjih v ZDA. Enega Primorca se spomnim s talentov, menda je tam osvojil zlato medaljo. Ko vidiš to moč, pristne mišice, ta pogum in nobenega strahu pred ognjem, nevarnostjo… ufff kapo dol, res

To je edina stvar, ki jo z veseljem financiramo , ko pridejo s koledarji in veselicami. Ko jih vidis v akciji , samo kapo dol.

Spostovanje.

Resnica je ta, da 3/4 prostovolnih gasilcev damo v 2 kategoriji:

samski mladi, ki se nimajo kam dat in jim to predstavlja prosti čas

poročeni z zoprnimi ženami, ki jim je to pobeg pred resničnostjo za vsaj malo časa

Kmetavzarji? Samski nesrečniki? Nesamski nesrečniki?

No, naj ti enkrat zagori tvoj vikend, če ge , seveda, imaš. Ali pa imej nesrečo, hudo, na cesti nekje daleč.

Madonca, poklicni so malo daleč, bo že vse v pepelu, da pridejo. No ,in takrat pridrvijo tile kmetavzi in ti rešijo vse, s tvojo nehvaležno ritjo vred.

Vsaka čast jim, kot pravi nekdo gor , tudi mi jim rade volje damo za koledar. Vedno.

Sram me je, da obstajate bedaki, ki razmisljate na tak nacin in odpirate tovrstne teme.

To se vprašaj, ko boš rabil pomoč; ob požaru, nesreči, poplavi, orkanskemu vetru. Reši se sam ali pa počakaj na poklicne gasilce. Medtem, ko čakaš, si pa nalij šilce žganja, egoist.

To je edina zabava, ki jo podezelje premore.   Ziv dolgcas, ce moras it gasilca spilat.   Tam je normalno, da so od vnuka do stare name vsi pri gasilcih.   Nam v mestu je to smesno, oni pa pokajo od ponosa.

Lokvanj…Vi kao mestni folk ste živi dovgčas in pocrkajte v tistem vašem betonu, v tisti garsonjeri.

Svaka čast gasilcem. Upam ti mestno bebavo, da ne boš kdaj rabilo njihovo pomoč.

Odkar sem bi tepen na njihovi veselici od mene ne dobijo tudi centa ne. Tisti njihov kalendar si pa lahko nekam vtaknejo. Da so vsaj gola dekleta na njemu pa ajde.

Lokwanj, 09.08.2021 ob 15:27

To je edina zabava, ki jo podezelje premore.   Ziv dolgcas, ce moras it gasilca spilat.   Tam je normalno, da so od vnuka do stare name vsi pri gasilcih.   Nam v mestu je to smesno, oni pa pokajo od ponosa.

Zapomni si, kaj si napisal in kaj sem ti odpisala. Javi se čez eno ali pol leta.

Ni več daleč dan, ko ti bo nerodno zaradi napisanih besed. Ob vse pogostejših katastrofah in ob pomanjkanju hrane, boste takšni kot si ti,  ti še kako spoštovali vse, pripravljene pomagati sočloveku in vse, ki nam bodo pridelali kvalitetno hrano.

To glede alkohola ni za posploševati. Je na vasi in mestu. K sreči so na vasi ljudje, ki se zavedajo, kako pomemben je prispevek skupnosti, četudi bi lahko svoj čas porabili zase.

Solidarna pomoč bližnjemu in delavnost, ko vsaka prispeva po svojih močeh, bo nujno za preživetje.

Sem iz mesta. Ko bo mož za, se bom pa preselila na deželo.

Tudi jaz ne razumem….meni je še za šiht škoda časa, kaj šele za gasilce….dobim socialo in je to to za en mesec.

Pow259, 09.08.2021 ob 10:50

Sram me je, da obstajate bedaki, ki razmisljate na tak nacin in odpirate tovrstne teme.

Malo, mislim zelo mahnjen bumbar nas  provocira, mi pa nasedamo.

Poklon gasilcem.

Ne dajete za koledar ampak pobiramo prostovoljne prispevke za opremo.

To mora biti v človeku, ko zazvoni je treba teči ne glede na to kaj počneš.

Eni ste pač nekoristni za ta svet, isto je če živite ali vas pa ni.

Gasilci (in vsi ostali angažirani člani družbe, pri čemer mislim vse druge reševalce, prostovoljce, pravzaprav vse, ki se strastno predajo nečemu, pa magari je to preučevanje razvoja bolhe) pa delajo ta svet vreden življenja.

Eni pa pač samo pobijate voljo in smrdite do neba.

Strašno, da obstaja taka tema. In mestne riti – še naprej veselo fitnesirajte, se opredeljujte pro/anti glede vsega (od cepiv do spolne usmerjenosti), glejte sanjske moške in jejte po keto in lchfgžlnj dietah. Samo 112 pa tudi izbrišite iz spomina. Pha, kakšno človeka nevredno življenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close