Zakaj babe
Aha, na monu one ne pišejo, zato pa tebi v detajle razlagajo svoja intimna doživetja. Ravno tebi hodijo razlagat o svojih posranih in poscanih posteljah. Kar vrsti stojijo pred tvojo spovednico, da ti lahko na dolgo in široko razlagajo te dogodke.[/quote]
Ja, ženske to z leti povedo. Najprej leta in leta trpijo, potem pa pride vse na dan. Enkrat pribeži pretepena k enemu sosedu,drugič k drugemu. Potem pride policija povprašat kako in kaj tako naprej.
Se pa podobno kot ti, tudi jaz sprašujem zakaj to prenašajo. Ne bi vedela. Vem pa, da je takih žensk ogromno. Preveč.[/quote]
Nobene take osebno ne poznaš. Verjamem pa, da imaš razvito domišljijo v tej smeri.
Ja, že od mladosti so tako naučene. Ponavadi so bile že kot otrok pretepane. Ponavadi tudi njihova mama pretepana. Pa jim je to kar normalno.
Po mojem jih je še več kot 80% nezaposlenih. V bistvu poznam kar nekaj takih mučenih, brez izjeme so vse brez službe. Obenem pa tiste, ki imajo službo in če se jim je dogajalo to, se je dogajalo kratek čas in so se ločile. Tako, da zaposlene tega preprosto ne prenašajo.
Ponavdi se zavejo, da so globoko zabredle, ko so stare že proti 50, brez službe, brez denarja, brez možnosti dobiti službo.
Nekaka otopelost.
Pa po mojem jih večina izvira iz bednih družin, kjer so trpele že kot otrok. Ponavadi hčere alkoholikov. Pri njih se pa krog ponovi.
Človek se sprašuje zakaj vse te prenašajo.
Ja, ženske to z leti povedo. Najprej leta in leta trpijo, potem pa pride vse na dan. Enkrat pribeži pretepena k enemu sosedu,drugič k drugemu. Potem pride policija povprašat kako in kaj tako naprej.
Se pa podobno kot ti, tudi jaz sprašujem zakaj to prenašajo. Ne bi vedela. Vem pa, da je takih žensk ogromno. Preveč.[/quote]
Nobene take osebno ne poznaš. Verjamem pa, da imaš razvito domišljijo v tej smeri.[/quote]
Poznam. V bližnjem sorodstvu, v sosedstvu. Več jih poznam. Osebno. Tudi v zelo bližnjem sorodstvu.
Joj Matkič, pa glih danes, ko sem se odločila, da ne bom počela nič, si mi dal delo. Zdaj se bom ves dan prerekala sama s sabo ali naj popustim svoji nadutosti in ti zagrenim ta lep in sončen dan ali pa se raje zadržim in te pustim v tvojem prepričanju, ki je tako bedno, najbrž en toliko kot tvoj videz in bančni račun.
Ja, že od mladosti so tako naučene. Ponavadi so bile že kot otrok pretepane. Ponavadi tudi njihova mama pretepana. Pa jim je to kar normalno.
Po mojem jih je še več kot 80% nezaposlenih. V bistvu poznam kar nekaj takih mučenih, brez izjeme so vse brez službe. Obenem pa tiste, ki imajo službo in če se jim je dogajalo to, se je dogajalo kratek čas in so se ločile. Tako, da zaposlene tega preprosto ne prenašajo.
Ponavdi se zavejo, da so globoko zabredle, ko so stare že proti 50, brez službe, brez denarja, brez možnosti dobiti službo.
Nekaka otopelost.
Pa po mojem jih večina izvira iz bednih družin, kjer so trpele že kot otrok. Ponavadi hčere alkoholikov. Pri njih se pa krog ponovi.
Človek se sprašuje zakaj vse te prenašajo.[/quote]
Ker je vseeno še to vse lažje prenašati, kot pa narediti pri sebi konkretno spremembo.
Navade so težka stvar, katerih se ne znebiš čez noč.
Ja, pot do takih sprememb je pa strma in spolzka. Da prilezeš na vrh traja lahko leta in leta pa še tu in tam zdrsneš spet nazaj na dno.
Kaj vem kaj naj rečem. Včasih se mi smilijo, včasih me jezi, ker nič ne storijo, da bi stvari izboljšale. Če sama ne naredi koraka, nič ne moreš.
V bistvu gre za sožitje dveh soodvisnikov. Trpijo pa zraven še otroci, ki pa niso nič krivi.
Včasih pa se celo to zgodi, da se gre recimo mož zdraviti pa potem žena-mučenica sploh ni zadovoljna. Kot, da ni zadovoljna, ker se končno nihče ne znaša nad njo.
Seveda pa ne bo priznala, da sta oba ona in on potrebna psihičnega zdravljenja. Vedno oba, ker sta oba odvisnika od pogubljajočega odnosa.
Ja, pot do takih sprememb je pa strma in spolzka. Da prilezeš na vrh traja lahko leta in leta pa še tu in tam zdrsneš spet nazaj na dno.
Kaj vem kaj naj rečem. Včasih se mi smilijo, včasih me jezi, ker nič ne storijo, da bi stvari izboljšale. Če sama ne naredi koraka, nič ne moreš.
V bistvu gre za sožitje dveh soodvisnikov. Trpijo pa zraven še otroci, ki pa niso nič krivi.
Včasih pa se celo to zgodi, da se gre recimo mož zdraviti pa potem žena-mučenica sploh ni zadovoljna. Kot, da ni zadovoljna, ker se končno nihče ne znaša nad njo.
Seveda pa ne bo priznala, da sta oba ona in on potrebna psihičnega zdravljenja. Vedno oba, ker sta oba odvisnika od pogubljajočega odnosa.[/quote]
Se strinjam. Oba imata problem in oba sta nezadovoljna s sabo.
Se pa noben ne zaveda, da ima problem, saj si samo delita očitke in krivita drug drugega.
Ja, to je problem teh žensk. Ne zavedajo se, da so sokrive. Saj ne, da je prav, da moški udari žensko. Vsekakor ne. Amapk v današnjih časih se da to prekiniti. Ženska, ki ni sokriva za tak odnos oz. vsaj razume, da je sokriva, bo to prekinila, si našla pomoč.
Ne obsojam žensk, ki se jim to dogaja in poiščejo pomoč. Motijo pa me ženske, ki nič ne storijo, trdijo, da ostajajo zaradi otrok (in jim s tem uničijo življenje) in se imajo za mučenice. V resnici pa so prav tako psihično bolane kot njihov mož.
Ja, to je problem teh žensk. Ne zavedajo se, da so sokrive. Saj ne, da je prav, da moški udari žensko. Vsekakor ne. Amapk v današnjih časih se da to prekiniti. Ženska, ki ni sokriva za tak odnos oz. vsaj razume, da je sokriva, bo to prekinila, si našla pomoč.
Ne obsojam žensk, ki se jim to dogaja in poiščejo pomoč. Motijo pa me ženske, ki nič ne storijo, trdijo, da ostajajo zaradi otrok (in jim s tem uničijo življenje) in se imajo za mučenice. V resnici pa so prav tako psihično bolane kot njihov mož.[/quote]
Ampak tako ženske kot moški ne vidijo, da so psihično “bolane” oz. da potrebujejo pomoč. Oba. In ne gre samo za navado. Gre nekako za neko patološko navezanost.
Poznam primer, kjer je mož tepel žensko, ker mu je za vsako nekaj “težila”. Ona ni nehala težit, on ni nehal tepsti. Nobeden se ni ustavil. Nazadnje je on pristal v zaporu, ona doma pa je med tem časom (ko je bil on v zaporu) umrla od pijanosti.
Ne obsojam žensk, ki se jim to dogaja in poiščejo pomoč. Motijo pa me ženske, ki nič ne storijo, trdijo, da ostajajo zaradi otrok (in jim s tem uničijo življenje) in se imajo za mučenice. V resnici pa so prav tako psihično bolane kot njihov mož.[/quote]
Ampak tako ženske kot moški ne vidijo, da so psihično “bolane” oz. da potrebujejo pomoč. Oba. In ne gre samo za navado. Gre nekako za neko patološko navezanost.
Poznam primer, kjer je mož tepel žensko, ker mu je za vsako nekaj “težila”. Ona ni nehala težit, on ni nehal tepsti. Nobeden se ni ustavil. Nazadnje je on pristal v zaporu, ona doma pa je med tem časom (ko je bil on v zaporu) umrla od pijanosti.[/quote]
Žal so taki in podobni primeri zelo pogosti. Noben od njiju ne sprevidi, da sta problematična oba. Samo človeku ne moreš pomagati, če sam ne sprevidi, da ima težave.
Samo potem pa otroci plačajo visoko ceno pri takih starših.
Nekaka otopelost.
Tukaj sta se lotili prezahtevnega področja, da bi ga lahko stlačili v marihuancino temo malih provokacij oz. t. i. “zakaj babe”.
Kakšen moški pretepa žensko in kakšna ženska mu to dovoljuje, koliko je kdo nor in v kolikšni meri je kdo žrtev, kakšne vzorce prinaša vsak od njih iz primarne družine, kdaj in kako jih uspe presekati, če sploh, kako se to odraža skozi življenja njegovih otrok…
Najbrž bi najbolj prave odgovore dali tisti, ki so sami bili kdaj del takega okolja. Okolja, ki je v njih izostrilo občutek, da spoznajo nasilnost že na daleč – le da se ji nekateri uspejo izogniti v fazi spoznavanja, drugim pa je za kaj takega preprosto predomača.
Vsekakor tema, ki je v svoji srži prežalostna, da bi jo obravnavali preko lahkotnega kramljanja na nekem čveku.
Nekaka otopelost.
Tukaj sta se lotili prezahtevnega področja, da bi ga lahko stlačili v marihuancino temo malih provokacij oz. t. i. “zakaj babe”.
Kakšen moški pretepa žensko in kakšna ženska mu to dovoljuje, koliko je kdo nor in v kolikšni meri je kdo žrtev, kakšne vzorce prinaša vsak od njih iz primarne družine, kdaj in kako jih uspe presekati, če sploh, kako se to odraža skozi življenja njegovih otrok…
Najbrž bi najbolj prave odgovore dali tisti, ki so sami bili kdaj del takega okolja. Okolja, ki je v njih izostrilo občutek, da spoznajo nasilnost že na daleč – le da se ji nekateri uspejo izogniti v fazi spoznavanja, drugim pa je za kaj takega preprosto predomača.
Vsekakor tema, ki je v svoji srži prežalostna, da bi jo obravnavali preko lahkotnega kramljanja na nekem čveku.[/quote]
absolutno.
Nekaka otopelost.
Vsekakor tema, ki je v svoji srži prežalostna, da bi jo obravnavali preko lahkotnega kramljanja na nekem čveku.[/quote]
Se strinjam. Tako z začetnimi razčlembami kot s končnim zaključkom.
Poznam primer, kjer je mož tepel žensko, ker mu je za vsako nekaj “težila”. Ona ni nehala težit, on ni nehal tepsti. Nobeden se ni ustavil. Nazadnje je on pristal v zaporu, ona doma pa je med tem časom (ko je bil on v zaporu) umrla od pijanosti.[/quote]
Vsi smo navezani na svoja prepričanja. Oziroma že sama prepričanja in vzroci razmišljanja povzročajo navezanost, saj se jih ne moremo kar znebiti in postati drugačna osebnost.
Seveda se tistih vzorcev, ki nam ne povzročajo težav niti ne zavedamo, zato menimo, da se le v teh primerih gre za navezanost.
Mogoče ob tem še kdo sprevidi, da ima problem, a si ne upa nekoga prositi za pomoč, ker meni, da ni vreden pomoči in s tem česa boljšega.
To vse pogojuje občutek krivde ali občutek, da nismo vredni ljubezni….
Pa reči, da niso smešne, no. Cele dneve tukaj flancajo o nekih moških iz kamene dobe, ki da jim morajo baje neke babe cele dneve streči. Ko jih povprašaš, začnejo pisati, da one tega pač ne počnejo, češ, da so zadovoljne ljubice v nekakšnih ohlapnih zvezah. Ko kakšen moški uporabnik napiše, da so mu všeč take ohlapne zveze in da jih prakticira, potem so spet naenkrat zagrizene zagovornice družinskega življenja.
Meni so te babje pisarije na tem forumu legendarne in se jim samo še smejim..
Pa reči, da niso smešne, no. Cele dneve tukaj flancajo o nekih moških iz kamene dobe, ki da jim morajo baje neke babe cele dneve streči. Ko jih povprašaš, začnejo pisati, da one tega pač ne počnejo, češ, da so zadovoljne ljubice v nekakšnih ohlapnih zvezah. Ko kakšen moški uporabnik napiše, da so mu všeč take ohlapne zveze in da jih prakticira, potem so spet naenkrat zagrizene zagovornice družinskega življenja.
Meni so te babje pisarije na tem forumu legendarne in se jim samo še smejim..[/quote]
Ja, pa potem še katera izmed teh vmes prizna, da je že večkrat varala. V drugi temi pa razlaga o pravilni vzgoji in kako biti dobra mati lol
Ja takole je. Ženske v daljši vezi jamramo, da moški ne pomagajo, da nas ne poslušajo, ne razumejo, premalo razvajajo, vse moramo same, itd. Potem pa ta model sreča drugo, ki pa vidi kako je zabaven, prijeten, ljubeč, … vsaj nekaj let – potem pa se zgodba ponovi. Pogled z moške strani pa lahko piše Dater al pa Marihuanca.
Meni so te babje pisarije na tem forumu legendarne in se jim samo še smejim..[/quote]
To tako vidita samo vidva z marihuanco. Jaz nobene takšne ženske tukaj ne vidim.
To tako vidita samo vidva z marihuanco. Jaz nobene takšne ženske tukaj ne vidim.[/quote]
itak … od nobene oči ne vidijo nje … vse vidijo druge
in to je to … bistvo je (lastnim) očem skriti!!!
Forum je zaprt za komentiranje.