Zakaj babe
Verjetno ima vsa okna odprta …
Drugače pa ja, prav nadležen je že, ko na vse pretege išče potrditve nekih svojih filozofskih teorij in dognanj, za katere ima na voljo ves čas tega sveta. Pa saj me ne bi motilo, če ne bi še nas posiljeval s tem.[/quote]
Evo, spet ena “posiljena”. Spet ena babja žrtev mačizma. Spet ena revca, ki MORA marihuanco brat. Spet ena pod prisilo … Daj raje povej, zakaj pereš gate descu, čeprav ti to ne odgovarja in zakaj vztrajaš v vlogi posiljene gospodinjske babje žrtve? A še nisi slišala za feminizem?[/quote]
Hahaha. Vidiš, pa si jo le našel. 🙂
.. sedaj se mi pa res že zdiš, kot nemočen otrok, ki se dere in cepeta, ker ni po njegovo!!! :S get a life!![/quote]
Kaj ni po moje? Cepetate babe, ker vam ne uspe zagovarjati teze o svojih gospodinjskih žrtvah za nemarne desce. A ti pereš usrane gate svojemu voluharju?[/quote]
če bi pozorno bral, bi vedel.. 🙂
seveda ni po tvoje!.. ali si že pozabil, kaj si pisal.. znova in znova.. na vedno bolj grob način, postavljaš eno in isto vprašanje..ne vprašanje.. bolj v smislu, pvm, rečte že, da je tko in pika!!!
btw svojo tezo lahko kar ovržeš ;))
Kaj ni po moje? Cepetate babe, ker vam ne uspe zagovarjati teze o svojih gospodinjskih žrtvah za nemarne desce. A ti pereš usrane gate svojemu voluharju?[/quote]
seveda ni po tvoje!.. ali si že pozabil, kaj si pisal.. znova in znova.. na vedno bolj grob način, postavljaš eno in isto vprašanje..ne vprašanje.. bolj v smislu, pvm, rečte že, da je tko in pika!!!
btw svojo tezo lahko kar ovržeš ;))[/quote]
Katero mojo tezo? Vprašanje ni teza.
btw svojo tezo lahko kar ovržeš ;))[/quote]
Katero mojo tezo? Vprašanje ni teza.[/quote]
kako, da ne??? ti dejansko iščeš, te tvoje t.i. mučenice oz. sužje /služkinje svojim “voluharjem”.. preberi svoj spodnji citat!
citiram ” Kje ste žrtve gospodinjstva in moškim prascem? Vsako temo zdolgočasite s tem vašim mitom trpeče ženske, ki pere štunfe, lika, pospravlja in kuha nekemu voluharju, ki cele dneve žlampa pir pred televizorjem. Pa kje ste te žrtve? Kje so ti vaši voluharji? Kar naprej dolgočasite s temi vašimi izmišljenimi klišeji. Zdaj pa še vse zoprne, ker se enkrat razkrinka to vašo laž o trpljenju in suženjstvu pivskim trebuhom. Kje ste torej sužnje? Ko se vas povpraša o vaših mukotrpnih gospodinjskih vlogah, ste vse neke moderne, emancipirane, patriarhata osvobojene uživačke, ki imate cel kup ljubimcev, ki vas samo strežejo, ve pa njih niti slučajno. Veste pa, da ženske trpijo v gospodinjstvih. Katere ženske to?”
kako, da ne??? ti dejansko iščeš, te tvoje t.i. mučenice oz. sužje /služkinje svojim “voluharjem”.. preberi svoj spodnji citat!
citiram ” Kje ste žrtve gospodinjstva in moškim prascem? Vsako temo zdolgočasite s tem vašim mitom trpeče ženske, ki pere štunfe, lika, pospravlja in kuha nekemu voluharju, ki cele dneve žlampa pir pred televizorjem. Pa kje ste te žrtve? Kje so ti vaši voluharji? Kar naprej dolgočasite s temi vašimi izmišljenimi klišeji. Zdaj pa še vse zoprne, ker se enkrat razkrinka to vašo laž o trpljenju in suženjstvu pivskim trebuhom. Kje ste torej sužnje? Ko se vas povpraša o vaših mukotrpnih gospodinjskih vlogah, ste vse neke moderne, emancipirane, patriarhata osvobojene uživačke, ki imate cel kup ljubimcev, ki vas samo strežejo, ve pa njih niti slučajno. Veste pa, da ženske trpijo v gospodinjstvih. Katere ženske to?”[/quote]
Ja, to je vaša babja teza, ki jo kar naprej gonite. Jaz jo pa preverjam. In očitno gre samo za nek jamrajoči babji mit. Še kaj ni jasno?
citiram ” Kje ste žrtve gospodinjstva in moškim prascem? Vsako temo zdolgočasite s tem vašim mitom trpeče ženske, ki pere štunfe, lika, pospravlja in kuha nekemu voluharju, ki cele dneve žlampa pir pred televizorjem. Pa kje ste te žrtve? Kje so ti vaši voluharji? Kar naprej dolgočasite s temi vašimi izmišljenimi klišeji. Zdaj pa še vse zoprne, ker se enkrat razkrinka to vašo laž o trpljenju in suženjstvu pivskim trebuhom. Kje ste torej sužnje? Ko se vas povpraša o vaših mukotrpnih gospodinjskih vlogah, ste vse neke moderne, emancipirane, patriarhata osvobojene uživačke, ki imate cel kup ljubimcev, ki vas samo strežejo, ve pa njih niti slučajno. Veste pa, da ženske trpijo v gospodinjstvih. Katere ženske to?”[/quote]
Pejt na SČ vprašat, tam jih je vse polno.
Nisem vsega brala, tako da ne vem, kam je šla debata.
Da ne bo pomote, pri meni ni, da svojega partnerja ne bi prenesla !
Gospodinjit je breme samo takrat, ko si utrujen. Zdej, ali si utrujen zaradi preveč gospodinjenja + služba + otroci, ki potrebujejo vzgojo. Potem narediš selekcijo. Služba, otroci, zadnje gospodinjenje. Ker seveda ni v teh 24 urah (ko imaš majhne otroke) časa za hobije, klepetanje s prijateljicami, izleta, priložnosti, ko si z odraslimi (in ne ali tudi ne z otroci), včasih postane gospodinjenje, materinstvo, služba… breme. In postaneš utrujen. In ko si utrujen, potem pač začneš jamrati. In prideš na MON, in pojamraš, da greš potem lahko naprej. Če lahko tu predvidevaš, da pa moški si vzamejo čas za hobije, klepetanje z drugimi odraslimi (predvsem ženskami), potem je pa to še toliko več snovi za pojamrat. Ne govorim za sebe osebno, da mi ne bo kdo tega podtikal. No, včasih sem že utrujena, in imam vsega zadosti, včasih pač rabiš nekaj minut miru, samote. In si jih pač vzamem.
Ona ne. Lahko pa ti povem, zakaj to ene počnejo. Ker nimajo poguma iti stran, ker so slabo izbrale oziroma v primarni družini niso imele dobrega vzora, zato niso sposobne zgraditi dobrega spoštljivega odnosa in verjamejo, da boljše od tega itak niso sposobne. Slednje še ni recept za polom, saj se lahko človek marsičesa nauči tudi sam, do neke mere.
Vztrajajo pač dokler je vzdržno, pa včasih tudi če ni več. Občutek nemoči prevlada nad občutkom moči.[/quote]
Samo tiste ženske nimajo časa za MON. Vsak kolikor toliko pameten, bi dojel, da na MONu ne bo našel trpečih žensk v tem stilu, kar sprašuje marihuanca. Take kot jih išče travca so točno to, kar ti pišeš Marko. Samo travca mora dojeti, da one nimajo časa za net, ker delajo to, kar ti pišeš Marko.
A ti poznaš take babe? Jaz niti ene. V moji soseski ni takih. V moji žlahti tudi ne. Niti jih ni očitno na tem forumu. Kje so potem? Trpeče gospodinje so samo nek feministični mit.[/quote]
Na podeželju jih je kolkor hočeš.
Jaz jih že v naši vasi par poznam. Samo one ne visijo na netu.
Vstane s kurami, da opravi hlev, do
takrat, ko ostali vstanejo pripravi zajtrk, potem pospravi in gre na njivo, vmes kosilo, potem spet njiva,
živali, spravljanje pridelkov, vlaganje, kuhanje marmelad, pranje, likanje…do pozne noči.
In naslednji dan isto, v nedeljo gre pa lahko v cerkev, če je bila pridna.
To so tihe sužnje, ki so to gledale doma, ki so tako vzgojene in navajene in ne vedo, da bi lahko živele
drugače.[/quote]
Točno tako. Pa še tepene so. Na kraj pameti jim ne pride viseti na netu. Ker garajo cel dan. Dedec pa pride pijan domov in če večerja ni po njegovem okusu pa še pretepe ženo. Pogosto videno in slišano.
S faksa? A to misliš, da je hišnik na faksu ali kaj tam dela?[/quote]
Malo se sprehodi po faksu. Saj itak ni vpisan, dostop na predavanja ima vsak, nikogar ne mečejo ven.[/quote]
Saj res, za hišnika na faksu moraš biti sposoben, moraš znati kaj narediti. Kako sem sploh lahko pomislila, da je lahko na faksu zaposlen.
Samo ti si pa dejansko res totalno zabit ali kaj? Kaj ti res ni jasno, da takšne ženske, ki jih ti opisuješ (torej svojo mamo, ki to počne tebi) res ne visijo na netu?
Kaj si res tako butast, da ne vidiš, da zdajle, ko ti visiš tule gor, tvoja mama pere tvoje usrane gate, ti lika, čisti tvoje bruhanje od tvoje pijanščine in tako naprej?
Forum je zaprt za komentiranje.