Zakaj babe
čisto preprosto, večina žensk je prostovoljno sprejela suženjsko vlogo, zato da so tradicionalne in sprejete v družbi tradicionalistov, kar ponavadi vključuje še nedeljsko mašo.
Spodobi se garat za dedca, vsako odstopanje se pa kaznuje z oznako, da si čuden in če ne garaš do nezavesti, da si lenuh. Res pa je, da so nekateri zakoni tudi dobri in si partnerja medsebojno pomagata, to je pogojeno tudi z denarjem ali izobrazbo. Če imaš denar, si lahko privoščiš služkinjo, če ga pa nimaš, se lahko poročiš in po poroki postaneš služkinja.
Sicer meni osebno ni težko kaj narediti za ljudi, ki jih imam rada, čistoča in urejenost doma pa se mi zdita neki osnovni minimum kulture bivanja. Ampak to narediš z veseljem, če se ljudje zastopijo in si medsebojno pomagajo. Večina žensk pa gara za zapite dedce, ki imajo še ljubice okrog in mislijo, da tako mora bit. To je bolj zaplankanost duha, stvar vzgoje in ostanki srednjeveških časov.
čisto preprosto, večina žensk je prostovoljno sprejela suženjsko vlogo, zato da so tradicionalne in sprejete v družbi tradicionalistov, kar ponavadi vključuje še nedeljsko mašo.
Spodobi se garat za dedca, vsako odstopanje se pa kaznuje z oznako, da si čuden in če ne garaš do nezavesti, da si lenuh. Res pa je, da so nekateri zakoni tudi dobri in si partnerja medsebojno pomagata, to je pogojeno tudi z denarjem ali izobrazbo. Če imaš denar, si lahko privoščiš služkinjo, če ga pa nimaš, se lahko poročiš in po poroki postaneš služkinja.
Sicer meni osebno ni težko kaj narediti za ljudi, ki jih imam rada, čistoča in urejenost doma pa se mi zdita neki osnovni minimum kulture bivanja. Ampak to narediš z veseljem, če se ljudje zastopijo in si medsebojno pomagajo. Večina žensk pa gara za zapite dedce, ki imajo še ljubice okrog in mislijo, da tako mora bit. To je bolj zaplankanost duha, stvar vzgoje in ostanki srednjeveških časov.[/quote]
Ne razpravljat o nekih izmišljenih tretjih osebah ampak povej, če ti pereš ,likaš, kuhaš, pospravljaš nemarnemu descu, ki ga videt ne moreš in zakaj?
Ona ne. Lahko pa ti povem, zakaj to ene počnejo. Ker nimajo poguma iti stran, ker so slabo izbrale oziroma v primarni družini niso imele dobrega vzora, zato niso sposobne zgraditi dobrega spoštljivega odnosa in verjamejo, da boljše od tega itak niso sposobne. Slednje še ni recept za polom, saj se lahko človek marsičesa nauči tudi sam, do neke mere.
Vztrajajo pač dokler je vzdržno, pa včasih tudi če ni več. Občutek nemoči prevlada nad občutkom moči.
Ona ne. Lahko pa ti povem, zakaj to ene počnejo. Ker nimajo poguma iti stran, ker so slabo izbrale oziroma v primarni družini niso imele dobrega vzora, zato niso sposobne zgraditi dobrega spoštljivega odnosa in verjamejo, da boljše od tega itak niso sposobne. Slednje še ni recept za polom, saj se lahko človek marsičesa nauči tudi sam, do neke mere.
Vztrajajo pač dokler je vzdržno, pa včasih tudi če ni več. Občutek nemoči prevlada nad občutkom moči.[/quote]
A ti poznaš take babe? Jaz niti ene. V moji soseski ni takih. V moji žlahti tudi ne. Niti jih ni očitno na tem forumu. Kje so potem? Trpeče gospodinje so samo nek feministični mit.
Vztrajajo pač dokler je vzdržno, pa včasih tudi če ni več. Občutek nemoči prevlada nad občutkom moči.[/quote]
A ti poznaš take babe? Jaz niti ene. V moji soseski ni takih. V moji žlahti tudi ne. Niti jih ni očitno na tem forumu. Kje so potem? Trpeče gospodinje so samo nek feministični mit.[/quote]
Ampak res. Tu in tam kdo kaj pove o njih, mogoče se celo kje kakšna oglasi. Z njimi je podobno kot z Jetijem. 🙂
A ti poznaš take babe? Jaz niti ene. V moji soseski ni takih. V moji žlahti tudi ne. Niti jih ni očitno na tem forumu. Kje so potem? Trpeče gospodinje so samo nek feministični mit.[/quote]
Na podeželju jih je kolkor hočeš.
Jaz jih že v naši vasi par poznam. Samo one ne visijo na netu.
Vstane s kurami, da opravi hlev, do
takrat, ko ostali vstanejo pripravi zajtrk, potem pospravi in gre na njivo, vmes kosilo, potem spet njiva,
živali, spravljanje pridelkov, vlaganje, kuhanje marmelad, pranje, likanje…do pozne noči.
In naslednji dan isto, v nedeljo gre pa lahko v cerkev, če je bila pridna.
To so tihe sužnje, ki so to gledale doma, ki so tako vzgojene in navajene in ne vedo, da bi lahko živele
drugače.
Sicer meni osebno ni težko kaj narediti za ljudi, ki jih imam rada, čistoča in urejenost doma pa se mi zdita neki osnovni minimum kulture bivanja. Ampak to narediš z veseljem, če se ljudje zastopijo in si medsebojno pomagajo. Večina žensk pa gara za zapite dedce, ki imajo še ljubice okrog in mislijo, da tako mora bit. To je bolj zaplankanost duha, stvar vzgoje in ostanki srednjeveških časov.[/quote]
Ne razpravljat o nekih izmišljenih tretjih osebah ampak povej, če ti pereš ,likaš, kuhaš, pospravljaš nemarnemu descu, ki ga videt ne moreš in zakaj?[/quote]
No, na to ti moram spet po ovinkih odgovorit, ker življenjskih zgodb je nešteto. In kar sprašuješ, delam že skoraj vse življenje, sem odlična gospodinja. Znam dobro kuhat, obožujem rože, moj dom je čist in urejen.
Ampak ne delam to zgolj za nemarnega dedca, najprej za moje domače zaradi bolezni v družini, zdaj, ko sem kupila svoje stanovanje pa zase in za partnerja, ki pa ni stalno pri meni. Kaj bo pa z leti, ali padem tudi jaz pod kalup neke prisile, tega pa še ne vem. Upajmo, da zaradi mojega svobodomiselnega duha ne bom, ampak včasih se mimogrede ujameš v zanko. Ne mislim zanko družinskega življenja, ampak zanko, da eden gara, drugi pa izkorišča in se tisti prvi ne zna izvit več iz tega stanja.
takrat, ko ostali vstanejo pripravi zajtrk, potem pospravi in gre na njivo, vmes kosilo, potem spet njiva,
živali, spravljanje pridelkov, vlaganje, kuhanje marmelad, pranje, likanje…do pozne noči.
To so tihe sužnje, ki so to gledale doma, ki so tako vzgojene in navajene in ne vedo, da bi lahko živele
drugače.[/quote]
Dobro, to si mogoče prebrala v kakšni knjigi Janeza Trdine. Ampak on je pisal o slovenski kmečki sceni 19. stoletja.
Poznam zgodbo, kjer mož sistematsko maltretira ženo vse življenje. Varal jo je, pretepa njo in je prej zdaj že odrasle otroke, ampak nikoli ni zbrala poguma, da bi šla. Zdaj končno odhaja zaradi raka v zadnjem stadiju. Žalostno, da ni zmogla prej in da jo lahko samo smrt odreši od pekla, ki se mu je prostovoljno vdala.
drugače.[/quote]
skela to kar ti opisuješ je pa eno veliko zavajanje, mogoče je kaj takega obstajalo pred 100 leti, da pa bi bilo to neko splošno pravilo na vasi v teh časih pa ni res, mogoče obstajajo kakšni posamezni primeri ampak enake ženske živijo tudi v mestu …..res da ne pedenejo kur in krav pedenejo pa svoje otroke in moškega…
to z cerkvijo je pa zgolj in samo….milo rečeno žlehnoba …
drugače.[/quote]
Dobro, to si mogoče prebrala v kakšni knjigi Janeza Trdine. Ampak on je pisal o slovenski kmečki sceni 19. stoletja.[/quote]
Ne, to je moja soseda, danes, 8. 10 2014
drugače.[/quote]
skela to kar ti opisuješ je pa eno veliko zavajanje, mogoče je kaj takega obstajalo pred 100 leti, da pa bi bilo to neko splošno pravilo na vasi v teh časih pa ni res, mogoče obstajajo kakšni posamezni primeri ampak enake ženske živijo tudi v mestu …..res da ne pedenejo kur in krav pedenejo pa svoje otroke in moškega…
to z cerkvijo je pa zgolj in samo….milo rečeno žlehnoba …[/quote]
Kakšno zavajanje?
Vsak dan jo gledam. Pa ni edina, samo meni najbližja (soseda) . Dobro, tisto s cerkvijo MALO karikiram,
jasno, da gre lahko v cerkev…AMPAK.
Ženska ne gre NIKAMOR od hiše. V trgovino gre mož, denar ima mož (ona ga ne vidi, razen kar dobi za
vreči v pušico), s sosedi ob ograji ne klepeta (da ne bodo rekli, da je lena), na veselice (ki so edini vir
zabave) ne hodi, pridejo pa mož in sinovi, druži se z nobenim, še govoriti komaj da še zna. Ko jo pozdravim,
nekaj zamomlja v tla in se obrne stran…
Aja. je pa po mojem mojih let….
Jaz prensem vsako babnco če pojambra da je samska in da je obupana, če le normalno razmišlja in je vsaj umirjena. Tebe prenašat na forumu je pa pičkin dim. Vzvišena in drekaška pičura.[/quote]
Sorči, zame ni normalno razmišljanje o obupanosti, gnusu do samega sebe, podcenjevalnih mislih predvsem do sebe. Mogoče pa tebi to paše, ker so takšne ženske lahek plen.[/quote]
No, sarkazem je sicer bolj za inteligentne, baje. Me pa veseli, da imaš vseeno visoko mnenje o sebi. Tako je prav 🙂
Ti bereš kak drug forum, svoje misli pa pišeš v tega? :))[/quote]
Verjetno ima vsa okna odprta …
Drugače pa ja, prav nadležen je že, ko na vse pretege išče potrditve nekih svojih filozofskih teorij in dognanj, za katere ima na voljo ves čas tega sveta. Pa saj me ne bi motilo, če ne bi še nas posiljeval s tem.
Ti bereš kak drug forum, svoje misli pa pišeš v tega? :))[/quote]
Drugače pa ja, prav nadležen je že, ko na vse pretege išče potrditve nekih svojih filozofskih teorij in dognanj, za katere ima na voljo ves čas tega sveta. Pa saj me ne bi motilo, če ne bi še nas posiljeval s tem.[/quote]
Evo, spet ena “posiljena”. Spet ena babja žrtev mačizma. Spet ena revca, ki MORA marihuanco brat. Spet ena pod prisilo … Daj raje povej, zakaj pereš gate descu, čeprav ti to ne odgovarja in zakaj vztrajaš v vlogi posiljene gospodinjske babje žrtve? A še nisi slišala za feminizem?
Drugače pa ja, prav nadležen je že, ko na vse pretege išče potrditve nekih svojih filozofskih teorij in dognanj, za katere ima na voljo ves čas tega sveta. Pa saj me ne bi motilo, če ne bi še nas posiljeval s tem.[/quote]
Evo, spet ena “posiljena”. Spet ena babja žrtev mačizma. Spet ena revca, ki MORA marihuanco brat. Spet ena pod prisilo … Daj raje povej, zakaj pereš gate descu, čeprav ti to ne odgovarja in zakaj vztrajaš v vlogi posiljene gospodinjske babje žrtve? A še nisi slišala za feminizem?[/quote]
Zelo dolgočasen si bil že eno stran nazaj.
Zdej si pa res že …beden. Ni druge besede….kako se ti da nabijat eno in isto, dan na dan, skoz in
skoz, z istimi besedami. non stop….
Ja, res nas noben ne sili….in jaz te bom nehala brat, pa samo zato ker si DOLGOČASEN….ko muha na
zidu….
Kje ste žrtve gospodinjstva in moškim prascem? Vsako temo zdolgočasite s tem vašim mitom trpeče ženske, ki pere štunfe, lika, pospravlja in kuha nekemu voluharju, ki cele dneve žlampa pir pred televizorjem. Pa kje ste te žrtve? Kje so ti vaši voluharji? Kar naprej dolgočasite s temi vašimi izmišljenimi klišeji. Zdaj pa še vse zoprne, ker se enkrat razkrinka to vašo laž o trpljenju in suženjstvu pivskim trebuhom. Kje ste torej sužnje? Ko se vas povpraša o vaših mukotrpnih gospodinjskih vlogah, ste vse neke moderne, emancipirane, patriarhata osvobojene uživačke, ki imate cel kup ljubimcev, ki vas samo strežejo, ve pa njih niti slučajno. Veste pa, da ženske trpijo v gospodinjstvih. Katere ženske to?
Evo, spet ena “posiljena”. Spet ena babja žrtev mačizma. Spet ena revca, ki MORA marihuanco brat. Spet ena pod prisilo … Daj raje povej, zakaj pereš gate descu, čeprav ti to ne odgovarja in zakaj vztrajaš v vlogi posiljene gospodinjske babje žrtve? A še nisi slišala za feminizem?[/quote]
Glej marihuanca, jaz kuham, perem, likam, čistim in na sploh skrbim za celo družino. In ja, pridejo momenti, ko se mi zdi, da imam doma zares prašiče. In to celo farmo, ne samo enega. Počnem pa to z veseljem in z ljubeznijo, vsak dan, znova in znova in ni videti, da me bo ta zagnanost kaj kmalu minila. Ne spomnim se, da bi kdajkoli napisala, da mi to ne odgovarja ali da se počutim gospodinjska babja žrtev. To je zraslo na tvojem zelniku.
Zdaj pa oprosti, nalakirati si moram nohte, da se mi posušijo, še preden začnem s pripravljanjem kosila …
Forum je zaprt za komentiranje.