Zajčja obara
Mačko si pripraviš sama. Uloviš in odereš. Saj jih kar mrgoli. Tako se prehranjujejo tudi po zavetiščih in seveda v italijanski vojski. Dobro je tudi gojiti mucice. Mačka ima veliko mladičev, kolikor mladičev ima, toliko bo čez čas kosil. Koža je pa super za plašč. V ta namen mora biti mačka enobarvna, da bo krznen plašč lep. Za pozimi boš potem kot en medvedek.
pa ne spet o zajcih….
na olju zarumenim čebulo, malo česna, zajčje meso, malo potenstam, posolim, potresem sušeno zelenjavo, malo popra, šetraj, narežem korenček na majhne kockice in ga dodam, vse skupaj še malo tenstam, nato nalijem vodo in kuham 1-1,5 ure, na masti zarumenim malček moke in dodam paradiž.mezgo, malo prevrem in vržem v obaro, nato pa še bleke, ki jih naredim sama, ker trgovinski niso dobri, kuham še 10 minut oz. da se bleki skuhajo
priloga vanilijev puding + smetana
OK, bom tiho. 🙂 Zanimalo me je samo, zakaj so proti temu, da se zajca ne je, piščanca pa lahko. Ker se mi to zdi dvolično. Nisem pisala, da sem proti temu, da se je meso, le zanima me zakaj se bi se eno smelo, drugo ne. Po čem se ljudem ena žival smili za pojest, druga pa ne. Teme na novo pa ne bom odpirala, ker se bojim da bo preveč krega. Raje ne bom več o tem pisala.
jah to je tko kt pr vegetarjih, vse zelenjave pač ne marajo, en ma rad recimo brokoli pa karfjolo pa zelje, drug pa ne je zelja, rad ma pa karfjolo pa brokoli, pa paradajz itn. tko pač nam vsejedcem ne odgovarja po okusu določeno meso, jst recimo ne maram ovce al pa koze, govedino pogojno, ne branim se pa recimo enga odojka, al pa pohane piške itn.
Baje je to v Venezii specialita di citta :):))[/quote]
Pa to ni bila šala! 🙂 Res ne. Pri moji babici so imeli golobe in jih seveda tudi jedli! Nč, Venezia, kar lepo Prekmurje.
Sicer pa je to tako brezvezna debata. Pač se je potrebno sprijazniti, da eni nekaj jedo, kar drugi ne, in eni ne bodo nikoli jedli nekaj, kar drugi jedo. Mislim, a smo v vrtcu, da se gremo igrico: fuuuujjj, to se ne je! In pol res cela skupina to ne je, čeprav gre za čokolado..
Forum je zaprt za komentiranje.