Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zajčja obara

Zajčja obara

Kako jo narediti, da bo dobra in nasitna?
Zraven nameravam dodati še nekaj zelenjave.

In kaj kot prilogo?

Predlagam dodatek kvasa za nasitnost, kot prilogo pa poljubno število zajčjih bobkov, ki jih bo spustil pred klanjem!

Kje pa si povozila tega zajca?

Le kaj ti je storil ubogi zajec?

Naredi zraven knedelčke, pa seveda krompir. Lahko tudi kakšno ajdove žgance. Meni vse to gre zraven.

Not pa korenje, peteršilj, mal čebulce na kateri mal meso potenstaš. Lahko tudi pol ali četrt paprike. Moja tašča naredi fantastično, pa se mi zdi, da kar nekaj teh stvari not pomeče. 🙂

Podobno si boš lahko pripravila tudi domačo mačko. Dobra je, še preden ima mladičke, njam.

Nisem še poskusila. Pa tudi dvomim, da bi kje dobila mačko, lepo zaklano, odrto, pač pripravljeno za kuho.
Je pa dobra tudi obara iz golobov. Seveda so v paprikašu boljši, ampak tudi obara mi je všeč. Kaj pa tebi? 🙂

Mačko si pripraviš sama. Uloviš in odereš. Saj jih kar mrgoli. Tako se prehranjujejo tudi po zavetiščih in seveda v italijanski vojski. Dobro je tudi gojiti mucice. Mačka ima veliko mladičev, kolikor mladičev ima, toliko bo čez čas kosil. Koža je pa super za plašč. V ta namen mora biti mačka enobarvna, da bo krznen plašč lep. Za pozimi boš potem kot en medvedek.

Žal ne maram kosmatunov. Ne okrog mene, ne na meni. Žal, žal. 😛 🙂

Jaaa,jaz imam mačji plašč,zdaj pa razmišljam,da bi šla eno ali dve lisici povozit,ker so rekli,da bo letos mraz,pa bi rada imela še dodatno nekaj okoli vratu.Meso bomo pa že pojedli počasi,saj imamo zmrzovalnik.

Ne maraš kosmatunov okrog sebe in na sebi. Verjamem.
Ti jih obožuješ V sebi!!!

pa ne spet o zajcih….

na olju zarumenim čebulo, malo česna, zajčje meso, malo potenstam, posolim, potresem sušeno zelenjavo, malo popra, šetraj, narežem korenček na majhne kockice in ga dodam, vse skupaj še malo tenstam, nato nalijem vodo in kuham 1-1,5 ure, na masti zarumenim malček moke in dodam paradiž.mezgo, malo prevrem in vržem v obaro, nato pa še bleke, ki jih naredim sama, ker trgovinski niso dobri, kuham še 10 minut oz. da se bleki skuhajo

priloga vanilijev puding + smetana

Imam eno vprašanje in upam, da mi kdo odgovori. Sem vege, tako da jaz nimam odgovora, na svoje vprašanje upam, da ga drugi imate. Tisti, ki ste proti temu, da se je zajca, ali jeste kokoši,race,gosi,odojke(mlad pujsek)..? V čem je razlika da ste proti temu, da ne je zajca, kokoš pa lahko?

Prosim te,ne izzivaj zdaj še ti !Komaj je malo miru,no. 🙁

Odpri si temo in tam debatirajte. 😉

Ribiiiica, tiho, če ne boš ti naslednja v obari pristala, samo da bo takrat naslov teme “Ribji brodet”

OK, bom tiho. 🙂 Zanimalo me je samo, zakaj so proti temu, da se zajca ne je, piščanca pa lahko. Ker se mi to zdi dvolično. Nisem pisala, da sem proti temu, da se je meso, le zanima me zakaj se bi se eno smelo, drugo ne. Po čem se ljudem ena žival smili za pojest, druga pa ne. Teme na novo pa ne bom odpirala, ker se bojim da bo preveč krega. Raje ne bom več o tem pisala.

ki ne je zajcev in mačk, kuro pa. Zakaj? Nimam pojma, tko sem navajena.

In kdo je rekel, da piščanca pa lahko?? Kaj si nekaj izmišljuješ!! Ubijat živali, da lahko žreš, je SVINJARIJA

Svinjarija je le v primeru,ko pečeš celega ali v kosu Ihanskega brancina. 😉

Zdaj pa dost!!!

In kdo je rekel, da piščanca pa lahko?? Kaj si nekaj izmišljuješ!! Ubijat živali, da lahko žreš, je SVINJARIJA[/quote]

Sem jaz kje napisala, da žrem živali? Nisem. Vprašala sem samo, v čem je razlika, da se nekdo jezi da se zajca ne je, piščanca pa ima za kosilo. Nič drugo..

od vseh rib imam najrajši svinjsko ribico, hik

jah to je tko kt pr vegetarjih, vse zelenjave pač ne marajo, en ma rad recimo brokoli pa karfjolo pa zelje, drug pa ne je zelja, rad ma pa karfjolo pa brokoli, pa paradajz itn. tko pač nam vsejedcem ne odgovarja po okusu določeno meso, jst recimo ne maram ovce al pa koze, govedino pogojno, ne branim se pa recimo enga odojka, al pa pohane piške itn.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Baje je to v Venezii specialita di citta :):))

Ne maraš kosmatunov okrog sebe in na sebi. Verjamem.
Ti jih obožuješ V sebi!!![/quote]

Mmm, pa ne kosmatnov. Tam so že brez… 😉

Baje je to v Venezii specialita di citta :):))[/quote]

Pa to ni bila šala! 🙂 Res ne. Pri moji babici so imeli golobe in jih seveda tudi jedli! Nč, Venezia, kar lepo Prekmurje.

Sicer pa je to tako brezvezna debata. Pač se je potrebno sprijazniti, da eni nekaj jedo, kar drugi ne, in eni ne bodo nikoli jedli nekaj, kar drugi jedo. Mislim, a smo v vrtcu, da se gremo igrico: fuuuujjj, to se ne je! In pol res cela skupina to ne je, čeprav gre za čokolado..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close