Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › zajbelj zajbelj anonimni uporabnik 29.11.2002 ob 11:05 zadnji odgovor 02.12.2002 ob 08:27 Kako se pripravi zajbljev caj za bolece grlo? Prijavi anonimni uporabnik 29.11.2002 ob 13:24 zadnji odgovor 02.12.2002 ob 08:27 Tako, kot vsak čaj.Lističe žajblja preliješ s kropom, pustiš 3 minute, precediš in to je to. Prijavi anonimni uporabnik 29.11.2002 ob 13:56 zadnji odgovor 02.12.2002 ob 08:27 Varianta je tudi z mlekom – postopek priprave je enak kot za čaj. Lep pozdrav, Tina Prijavi anonimni uporabnik 29.11.2002 ob 19:11 zadnji odgovor 02.12.2002 ob 08:27 Še boljše za boleče grlo je, da najprej narediš iz sladkorja karamel, priliješ mleko in žajbljeve lističe. Počakaš 5-10 minut. Prijavi anonimni uporabnik 02.12.2002 ob 08:27 zadnji odgovor 02.12.2002 ob 08:27 Mene so naučili, da je treba žajbelj za grgranje vreti natanko tri minute (da se iz njega izločijo oljne substance), za pitje pa samo prevreti in pokriti. Prijavi Forum je zaprt za komentiranje.