Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zahojeni slovenceljni “moje, moje, moje”

zahojeni slovenceljni “moje, moje, moje”

naša kmetija, vellika 18 hektarov mimogreden, ima ogromno sadnih dreves po vsej posesti. seveda vsega sadja ne moreš pobrati naenkrat,zato delaš cikle.

mi sadje prodamo. pridejo, oberejo, plačajo. uporabimo ga tudi za kuhanje različnih vrst žganja.

pa vendarle, očitno si preveč meščanksa in si ne daš dopovedat nekaj, kar je logično vsakemu butastemu kmetu. TUDI NEZRELA JABOLKA PADAJO NA TLA, NA TLA PADAJO BOLJ ALI MANJ POŠKODOVANA JABOLKA. takih jabolk – poškodovanih se ne (!!!!!!!!!) more uporabiti za žganjekuho, niso za prodajo nekatera se ob obrezanju lahko še uporabi, ne pa vsa..zato lahko ostanejo pod drevesom in jih pojedo živali. takšna jabolka se namenoma pusti[/b] pod drevesom ali pa pobere in da na skupni kup, da je lažje obirat ostala (je pa to dodatno delo potem in se je za vprašat kok je časa in smisla).odvisno od količine.

predstavljaj si, da bi vsi meščani takole hodili po jabolka za bio štrudelj…

mi imamo na kmetiji tudi prav sadovnjak. si ne predstavljam, da bi vsak mimoidoči vsakič vzel samo enih pet jabolk.saj to pa ja ni veliko, a ne…to je za kmete lahko vir preživljanja.

lahko potem jaz v tvojem tegelnu natrgam mal rož, ko grem mimo? itak jih maš dost, se ne bo poznalo…tri rože gor al dol…

in še nekaj. daj malo glej kakšna je trava pod drevesom. če je pokošena – ne pipaj jabolk oz.ostalega sadja. ker imajo s tem drevesom lastniki namen. če je pod drevesom visoka trava, pa tut pobirat verjetno nimajo namena.

Pišeš: “zato lahko ostanejo pod drevesom in jih pojedo živali”. Torej, taka jabolka so kot kal, namenjena propadu, lahko jih jejo ptiči, srne, črvi – A DRUG ČLOVEK NE. Si vse povedala. Pa meni v bistvu nič novega. Sej VEM, da tipson ni imel nobenega namena z njimi.

Zahojeni slovenceljni.

meščanka….punca umiri se…..ti se sprehodla okoli drevesa in z drevesa trgala lepa jabolčka za bio štrudelj.

za take osebke manjka pri nas kak zakon divjega zahoda…da ti kdo nasuje svinca v rit.

drugič ko greš na bicikel, se spotoma ustavi v merkatorju in si kupi tri jabolka in jih zobaj med bicikliranjem, ne pa da se med potjo ustavljaš.

Pišeš: “zato lahko ostanejo pod drevesom in jih pojedo živali”. Torej, taka jabolka so kot kal, namenjena propadu, lahko jih jejo ptiči, srne, črvi – A DRUG ČLOVEK NE. Si vse povedala. Pa meni v bistvu nič novega. Sej VEM, da tipson ni imel nobenega namena z njimi.

Zahojeni slovenceljni.[/quote]
Draga meščanka,
skupni stroji ti je točno in lepo opisal, kako se izvaja delo v sadovnjakih. Ti pa se osredotočiš samo na en stavek, ga iztrgaš iz konteksta ter žališ vse , ki mislijo drugače kot ti z mnogimi sladkimi pridevniki….. S tem kažeš svojo čustveno inteligenco, ki je na nulti točki. Ob tem, da je tvoj post datiran in časovno opredeljen VČERAJ ZJUTRAJ.
Ne morem reči drugega kot to, da je zahojen Slovencelj kvečjem tisti, ki se s 5 jabolki ukvarja in filozofira en dan in pol.

[/quote]

Draga zahojenka,
in kaj si ti več (ali manj) od mene, ker se oglašaš na tako staro temo……? In operiraš s čustveno inteligenco, žaljenjem in podobno šaro ki s tistimi petimi odpadlimi jabolki nima ravno veze.

Ej, mehanik, daj, ti pa preberi kaj sem napisala preden izvoliš dajati kakršne koli sodbe. Na koncu bo prišlo, da sem razsekala jablano ker rabim polena………

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close