Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zahodna samoa in darwin-kakadu park

zahodna samoa in darwin-kakadu park

pozdravček!

poleti se odpravljam na zahodno samoo! kakršna koli informacija bo dobrodošla, predvsem glede transporta.
nazajgrede se pa ustavim tudi v darwinu. zanima me predvsem kakadu park in imam nekaj vprašanj glede prevoza: ali rentat 4WD (predvsem zaradi jim jim falls in twin falls) ali je dost navaden avto? sem zasledila, da ene rent a car agencije ne pustijo do teh dveh slapov tudi z 4WD ne. ali se sploh splača jih gledat, ker je takrat sušno obdobje in vprašanje če je kaj vode. ali obstajajo tudi kakšni drugi prevozi (busi) znotraj parka, ki te peljejo do teh bolj težko dostopnih točk.
če kdo kaj ve o tem oz. če ima še kakšne druge informacije, so zelo dobrodošle!
lp, špela

Za pridt do Jim Jima rabiš 4wd /ko si pri jim jim-u greš lahko do twin fallsa z boatom/ Z navadnim avtom jst nisem sicer vidu nobenga. Kako je z agencijami nima pojma, je pa 4wd extremno drag za rentat – da te pa tud z 4wd ne bi pustil v bush mi je pa čudno/če pa že ker rent a car ma to si pa vzem tistga ki te ne omejuje kar se tega tiče/ Je pa res, da če noben od vas nima izkušenj z 4wd avtom in terenom kamor ta avto sodi ni ravno pametno tja rint + za en kup področij ki jih obvladujejo aborigini rabiš še dodtana dovoljenja da prideš zraven/ Jst sm bil s privat 4wd/jem in je blo rentanih velik naokrog. Drugač se pa najbolj splača /sploh če si solo al pa dva/ vzet turo za ene 3 – 5 dni. Sicer plačaš neki par 100 oz$ ampak je superb doživetje / jst sm bil z eno podobno sceno na poti med alice apringsom in broomom po tennant h’wayu/ – lifetime expirence.

Jim jim se zna posušit v njihovem zimskem času ja. Z Twin Falls je boljš, dost več vode. Ampak tudi, če ni velik vode je pokrajina fantastična še zmeri – čeprav lokalci pravjo, da je wet season še dost bol hud.

A greš samo v Darwin?

No evo, če te zanima še kej bolj podrobno vpraši.

lp.

v bistvu grem na samoo. nazajgrede se pa za 1 teden ustavim samo v darwinu (drugač sem v australiji že bila, sam v darwinu pa še ne). cajt sem mislila zabit predvsem v kakaduju. ja ravno zaradi visoke cene 4WD-ja me zanima, če se da it tudi z navadnim avto, glede na to, da je glavna cesta alsfaltirana in kolikor sem gledala, je dost stvari za vidt kr ob tej cesti.agencija delta europe renta a car ima prav seznam kamor definitivno ne smeš in za jim jima in twina je napisano, da tudi z 4WD ne. zato me pa je zanimal, a je tolk težko dostopno al kaj?! nisem ravno profi v vožnji 4WD, sem ga pa že vozila, npr: na fraser islandu. kolk časa si bil ti v kakaduju in kaj najbolj priporočaš, a je za čist vse “tanajboljše” place treba imet 4WD. bom pa najbrž šla kr v lastni režiji, ker bom itak imela šotor sabo.
lp

Hmm, Splača se ti dobro premisliti in vnaprej prečekirati, saj se na severu počasi približujejo monsuni. In verjemi mi, da ko tam enkrat začne padat… Kaj se najbolj splača in kaj ne je odvisno od vsakega posameznika. Meni sta bila najbolj všeč Nourlangie in Ubirr galeriji. Osebno se mi Jim Jim falls in podobni slapovi zdijo totalno mimo.

ni se kaj za bat, ker grem julija in takrat monsuna ni več. kako si pa ti potoval po kakaduju, kaj priporočaš ( seveda ima vsak svoj okus in ker še nisem bila tam, me zdaj zanimajo vaša mnenja)in koliko časa si bil, a je npr. 5 dni dost, da doživiš park?!
lp

Julija bo OK. Glej sam sem potoval preko agencije Adventure tours, prijavil pa sem se v Elkes backpackers. Šli smo za silvestrovo, tako, da smo novo leto dočakali nekje v b… m… kjer še radio ni lovil. Blo je pa zakon. Sam sem šel tam za tri dni in meni so ti trije dnevi povsem zadoščali. Če te ne zanima ne vem kaj posebnega potem po mojem nima smisla zgubljati več časa. Če sem iskren mi je bil lepši park Litchfield, južno od Darwina.

tudi ta park je v igri. kaj je pa tam boljš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close