Najdi forum

zahodna amerika

Poleti-avgusta bi šli radi z avtodomom s 3-letnico po Zahodni Ameriki. Je že kdo potoval tam z avtodomom in kaj priporočate za ogled?

Pozdravljena!

Jaz sem sicer dvakrat bila tam, prekrasno, vredno ogleda.Prvič sem šla s sošolko s faksa(2000).Ker imam v L.A sorodnike je bilo nekolikor lažje.Pred odhodom sem naredila plan-turo, ki ga je ponujal tudi Kompas.Na krako ti napišem destinacije:

L.A.-San Diego-Phoenix-Las Vegas-Grand Canyon-Fresno- Sequoia ntl. park-L.A. (kolikor se še spomnim).Za kampiranje imajo povsod poskrbljeno pa tudi ob cesti so table.Ko smo šli drugič se je splačalo šotorit, ker je bistveno ceneje.
Splača se vam ogledat Yosemite park, Squoia park, glede L.A.-ja hollywood(universal studios strogo!!), gredoč Beverly Hills in na koncu še slavne plaže kot so Santa Monica, Venice beach, Huntington beach, laguna beach..V san diegu imajo tudi lepo marino, za otroka zanimiv Zoo, pa tudi pacific ocean beach je vreden ogleda.Vse skupaj nepozabno.V long beachu imajo prečudovit akvarij od stropa do tal.
Obvezno si priskrbita Lonely planet in zemljevid L.A-ja, sicer ga hitro zaštekaš.
Glede cen je bilo dražje kot pri nas, so pa res bile porcije hrane duplo večje.priporočam prehrambeno verigo JKF al FKJ, kjer si imel self service vse neomejeno količino za samo 7 dolarjev.
Seveda je dopust odvisen od časa ki ga imaš.Me smo imele 1 mesec.20 dni tu, 10 pa na Floridi v Naplesu pri drugi žlahti.Ne vprašaj kolko je prišlo vse skupaj stat.

Preštudirajte malo, če se vam splača bolj avto najet in šotorit, kot pa s kamperjem, ke so imeli kamperji dokaj visoko ceno za bivanje v kampu.Glede kampov imate tudi pralnico, ponekod internet, mizo, klop, roštilj, zaboj za hrano, zaradi medvedov.Komarji pa so bli stalni gostje.Vtrgovini se nam ni splačalo kupovat hrane ker je prišlo dosti dražje, kot pa si jo naročit zunaj.Na žalost prevladuje fast food.

Druga tura čez dve leti je bila bistvena daljša coast to coast kompleten zahod vkljčno z yellowstonom pa vse do New yorka.Ampak to je že druga zgodba.

Če te še kaj zanima, piši.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close