Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ZAGREB-SPLIT

ZAGREB-SPLIT

Zanima me kakšne so vaše izkušnje na novi avtocesti?Ali kje prihaja do zastojev?Koliko časa potrebujemo za omenjeno pot?
Hvala za informacije.
lp

Ja mislim,da bo gužva največja zadnji teden julija in prva dva tedna v avgustu-vrhunec sezone…Kaj več zaenkrat ne morem pomagat,pa srečno pot kamorkoli in kdajkoli že greš :-o))

Za cestnino daš okrog 150 kun, gužva na delih, kjer avtocesta še ni zgrajena. Bolje je iti po stari cesti na Metliko-Karlovac-Gračac-Knin-Split, saj smo včeraj na tistem delu avoceste, ki je že odprt full čakal.

Pozdravljeni,
ne vem po kateri AC je potoval(a) ovčka, ampak po AC ZG-ST ziher ni. Znano je, AC še ni dokončana. Na in z dopusta smo šli po narejenih odsekih AC iz Lj proti ST. Nimamo nobene pripombe, cesta je zelo lepa in komaj čakamo, da bo zgrajena kompletna.Tudi pretirane gužve in zastojev ni bilo. Res je, da smo potovali med tednom ko ni navala turistov ( baje je v soboto bil zastoj pred vhodom v tunel sv. ROK – podobna situacija kot pri nas na izhodu AC proti morju). Standardna gužva pa je bila na lički magistrali kolona, kolona in še enkrat kolona.Vozili smo LJ – NM – Metlika – Karlovac – Udbina na AC smo vstopili na Gornji ploči in do Pirovca v zaledju Šibenika plačali 41 kun.Potem še ca 20 km po realtivno dobri in ravni cesti do priključka na Jadransko magistralo pri šibenskom mostu in od tod do vhoda na AC Vrpolje še ca 20 km. Od Vrpolja do Dugopolja ( v zaledju Splita) smo plačali 20 kun.

Potovali smo ca 6 ur seveda s krajšimi postanki ( nakup v duty free in 2x kofetek)

Lep dopust vam želim!

Hvala za informacije.Ali ima še kdo izkušnje kako je čez vikend,kajti mi potujemo 30.7.
lp.stef

Mi smo šli prejšnji vikend v Biorgad po novi avotcesti.
Plačilo pa : – Zaprešičl 10 kun,
– Zagreb – Žuta Lokva 39 kun
– Perunič – Zadar 49 kun

Vmes ni zgrajeno kakšnih 65 km, promet je bil tekoč. Od Biograda do meje smo rabili cca 4 ure, kar je dosti manj kot prej. Se pa že veselim, ko bo izgrajena dokonca.

Pravzaprav je neizgrajenih še samo 45 km avtoceste med Žuto Lokvo in Perušičem.

Cedevita napisal:

>
> Potovali smo ca 6 ur seveda s krajšimi postanki ( nakup v duty
> free in 2x kofetek)
>

in kje je ta duty free če ni skrivnost ???

“Regal” duty free na mejnem prehodu Metlika.

LP
Cedevita

jaz imela srečo….LJ-Biograd 4 ure 15 min,ampak zna trajati tudi 6 ur…najhuje tunel sv.Rok

Poljub je kralj dotikov

Z 1.majem 2004 duty free-jev ni več. Samo navadna trgovinca.

Thanks za inf.
grem zj. za Split !

lp

Prav imaš, joško … samo malce te popravim – 1. maj 2004 ni bil mejni datum za preoblikovanje duty free trgovin v navadne trgovine. Ti so se na na mejah z državami EU preoblikovali že veliko prej.

Kolikor mi je znano Hrvaška še vedno ni članica EU. Mar se motim?

LP

Cedevita

Motiš se. Z 1 majem 2004 se je slovenija dokončno odpovedala Duty Free-jem (2 na H meji in 5 na HR meji) , razen na letališčih in pristaniščih,
v slo jih je ogromno 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close