zafrkancija na hrvaškem
Jaz že vse življenje hodim na Hrvaško in nimam z ljudmi prav nobenih slabih izkušenj, ampak res še nikoli jih nisem imela. Ampak ti, ki pa usmerjajo na trajektih, so pa res neka posebna kasta – vedno mrki, zoprni, nihče nikoli ne zapelje prav … to se nam pa dogaja že leta, ampak se z družino že kar smejemo na ta račun. Jaz pa čisto verjamem, da je tupil svoje, in to čisto brez veze, ampak na tistem trajektu je on pač bog, nimaš kaj.
Glih včeraj rezervirali apartma,nič preko agencij,direkt lastnika smo poklicali in se je potrudil govoriti slovensko in nam še dovolil imeti zraven cucka,čeprav niso bili zaželjeni…po prihodu nas čaka dobrodošlica in kosilo…to nikjer ne doživiš,razen nekaterih izjem… Tako da niso vsi sovražno nastrojeni(sploh ti,ko oddajajo apartmaje,ker jim je to zaslužek),tukaj pa se pol najdejo od natakarjev,delavcev(kot ti na jadroliniji),trgovcev…itd…ti pa znajo zajebavat…
Pa boli me k….,dol smo prišli na dopust,pa bomo že požrli tiste mrke poglede in žalitve za tistih 7 dni…
Važno mi je,da se mi imajo otroci fajn po 5 letih kar smo bili nazadnje….
A zdaj si pa ovcica ali hlapec, ce moras upostevati pravila! A v drugih uradih delas ti tudi kar po svoje, ce se ti cesa ne da ali se tebi pravilo ne zdi smiselno? Pravila so z namenom in potrebno se jih je drzati! Ce sem jaz na mestu delavca na trajektu, vam zaracunam dvojno ali vrzem v morje! Vidva sta bila nesramna in lena, ne Hrvat! Sodec po tvojem pisanju, ti nikoli nisi kriva, so vsi drugi, a ne? Baba zblojena!
Da se tebi odgovorim, si se kdaj vprasala zakaj so delavci tam po tvoje mrki, zoprni? Delaj tam ti vse dni v nemogocih vremenskih razmerah, vdihavaj vsak dan izpusne pline in potem usmerjaj polovico butastih voznikov, ki se ne znajo kljub navodilom pravilno postaviti ali tako kot od tiste, ki isce zdrahe, ne uposteva pravila, ker se mu ne da se enkrat avta prizigat!
Kako pa vidiš, če sediš v avtu, da imaš 15 cm do avtomobila pred sabo?
Sicer pa, osebje trajekta menda najbolje ve, kako je treba naložit avte, po moje.
In za tiste, ki na trajektih (menda) parkirajo pol metra stran od drugega avta – sem se kar nekaj prevozila s trajekti – zelo malo s hrvaškimi, predvsem Sardinija, Sicilija, Elba, Korzika, grški otoki, Skandinavija … Kolikor se spomnim, so bili avti zmeraj parkirani tako blizu drug drugega, da marsikje še vmes nisi mogel it, kaj šele pol metra.
Forum je zaprt za komentiranje.