Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zadnji vikend

Zadnji vikend

Končno – mi je uspelo se spomnit slikat napečeno, predno je šlo ‘v promet’ na praznovanju!
Moja najljubša sestrca me je prosila, da ji spečem kaj sladkega za rojstnodnevni piknik, in seveda sem z veseljem ustregla.

Pripeto:
– ananasovo pecivo
– skutine kocke
– kocke iz kisle pite tete Mimi

Vsi recepti so od tu ali s Kulinarike.

Neži

Smejte se!

Supr, Neža.
Jaz pa sem bila tako pridna, da sem naredila pingui rezine. Samo resnično ne vem, kaj sem imela za en čuden dan; nameto 0,5 dl mleka sem dala 5 dl mleka, želatine pa se ni hotela strditi in sem zato morala dati še eno dodatno vrečko. Sedaj se nič ne čuti, da je toliko več želatine. Čisto normalna krema je.
Je pa moški del gledalstva košarke včeraj zelo pohvalil pecivo in se nič ne protožujem 🙂

Danes je en tak enkraten dan za lenarjenje…. Škoda, ker je toliko dela, kajne 🙂
Lep začetek tedna vsem!

Prosim za recep skutine kocke, mika me spečt…

Rebecka, recept je že na forumu, poišči ga z iskalnikom – vpiši “skutine ledene kocke”, recept je napisala Nani. Pa nastavi si iskalnik za 1 ali 2 leti nazaj…..
LP

NyahNeza, ko si že pekla tole Kislo kokosovo pito tete Mimi, imam eno vprašanje. Namreč jaz sem jo tudi – in ko je bilo pečeno in razrezano, sem nekoliko presenečeno pomislila: “Pa saj to so Londonske rezine.”

London rezine delam kot piškote, zato me je zmotil izraz pita. Ali poznaš, se mi prav zdi?
LP Mimi

Tudi jaz sem mnenja ,da so kisle kokosove pite tete Mini ena od variant londonskih rezin. Razlika je samo nadev. Potem pa so še lešnikovi trikotniki tudi ena od variant. Brki, bicikli, mačje oči.. pa bi se našlo še kakšno ime je nekaj podobnega.

Mimi,

jaz londonskih ne poznam, kljub temu .. saj imamo vsi neke svoje verzije. Nekdo jih poimenuje, drugi pa kar na pamet vzamemo original recet in ga prilagodimo željam, potrebam.

Meni je zadeva všeč – vedno naredim v oglatem pekaču in narežem na kocke, ker je tako lažje jesti, ne rabiš krožnikov in pribora. Dam tudi vsaj pol manj sladkorja in kokosove moke v beljake, ker se mi res zdi, da je preveč obojega v nadevu. Tudi sneg se mi pri takih količinah čisto sesede in zgosti.

Ampak so te kocke bele prava poslastica in so jih vsi veseli (se mi zdijo posrečena kombinacija kislo/sladkega, tudi mastno ni sočno je fajn, pa še da se jih vsaj en dan v naprej pripravit)

N

Smejte se!

Hvala, sem dobila svojo potrditev.

Ja, Neža, origininalni recept je čisto presladek, prvič sem naredila tako, pa so se vsi jedci strinjali, da kar je preveč, je res preveč.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close