zadnji podatki
Hospitaliziranih: 1008 covidnih bolnikov
Na intenzivni terapiji: 226 covidnih bolnikov
Umrli: 12
Od 1. novembra do danes 15. novembra je na intenzivnih terapijah umrlo 201 covidnih bolnikov. Vsi imajo ime in priimek, vsi imajo partnerje, otroke, starše, brate, sestre, ki jih sedaj pogrešajo.
Bolnišnice pozivajo vse, ki lahko pomagajo, da se odzovejo klicu na pomoč in pomagajo v bolnišnicah. Sprejmejo vsakogar in ni nujno, da je iz medicinske stroke.
Bi šla rade volje pomagat, a kaj, ko pa nisem cepljena. Če zanemarimo, da lani ob tem času ni bil nihče cepljen, a so vseeno delali z bolniki.
Prevedeno: odkar me žalite, ponižujete in izrinjate iz družbenega življenja samo zato, ker sem zdrava in po tehtnem premisleku ne želim odmerka/odmerkov nepreverjenega cepiva s pogojnim dovoljenjem, za katerega morebitne stranske učinke nihče ne prevzema odgovornosti, bo minilo kar nekaj časa, da bom spet solidarna z vami. Če sploh še kdaj.
Kje je zdaj nas Twito, kje je financ minister, da zrihta denar, da bolnice lahko poklicejo kader, ki je dal odpoved in mu ponudijo boljso placo?
Jebela cesta, mi imamo res cisto javno zdravstvo:
– Ko zbolijo otroci, zbiramo denar za zdravljenje s prostovoljnimi prispevki
– Ko starejsi zbolijo za kovidom, jih gremo zdravit kar s prostovoljnim delom
Resno no! ?♀️?♀️
zadnji podatki, 15.11.2021 ob 19:00
Hospitaliziranih: 1008 covidnih bolnikov
Na intenzivni terapiji: 226 covidnih bolnikov
Umrli: 12
Od 1. novembra do danes 15. novembra je na intenzivnih terapijah umrlo 201 covidnih bolnikov. Vsi imajo ime in priimek, vsi imajo partnerje, otroke, starše, brate, sestre, ki jih sedaj pogrešajo.
Bolnišnice pozivajo vse, ki lahko pomagajo, da se odzovejo klicu na pomoč in pomagajo v bolnišnicah. Sprejmejo vsakogar in ni nujno, da je iz medicinske stroke.
se pravi da se je sprostila 201 postelja, ni veliko je pa nekaj
avstrijska mama, 15.11.2021 ob 19:07
Bi šla rade volje pomagat, a kaj, ko pa nisem cepljena. Če zanemarimo, da lani ob tem času ni bil nihče cepljen, a so vseeno delali z bolniki.
Prevedeno: odkar me žalite, ponižujete in izrinjate iz družbenega življenja samo zato, ker sem zdrava in po tehtnem premisleku ne želim odmerka/odmerkov nepreverjenega cepiva s pogojnim dovoljenjem, za katerega morebitne stranske učinke nihče ne prevzema odgovornosti, bo minilo kar nekaj časa, da bom spet solidarna z vami. Če sploh še kdaj.
Pomoč potrebujejo predvsem necepljeni, ki prevladujejo med hospitaliziranimi in na intenzivni.
Človek človeku volk!
točn tko, 15.11.2021 ob 19:12
Pomoč potrebujejo predvsem necepljeni, ki prevladujejo med hospitaliziranimi in na intenzivni.
Človek človeku volk!
Da da. Tolaži se.
Nekaj pa bi le vprašala naše vrle zdravnike. Danes sem brala, da je smrtnost v IT v Sloveniji 50%.
Svetovno povprečje je 27%. V lanskem Bergamu, ko je šlo res za katastrofalne razmere, je bila smrtnost na IT med 40 in 45%.
Kaj delajo naši zdravniki, da imajo tako slabe rezultate? Oziroma česa ne delajo prav? Naj se pozanimajo pri svojih kolegih v tujini, ker kaže da niso ravno vešči svoje stroke.
Julij Cezar, 15.11.2021 ob 19:11
se pravi da se je sprostila 201 postelja, ni veliko je pa nekaj
Novi covidni bolniki na intenzivni terapiji so od prvega novembra do danes zasedli vseh 201 ‘sproščenih’ postelj in zasedli dodatnih 80 postelj. Dnevni prirast covidnih bolnikov na intenzivne oddelke je iz dneva v dan višji. Večina hospitaliziranih bolnikov je necepljenih.
avstrijska mama, 15.11.2021 ob 19:21
Da da. Tolaži se.
Nekaj pa bi le vprašala naše vrle zdravnike. Danes sem brala, da je smrtnost v IT v Sloveniji 50%.
Svetovno povprečje je 27%. V lanskem Bergamu, ko je šlo res za katastrofalne razmere, je bila smrtnost na IT med 40 in 45%.
Kaj delajo naši zdravniki, da imajo tako slabe rezultate? Oziroma česa ne delajo prav? Naj se pozanimajo pri svojih kolegih v tujini, ker kaže da niso ravno vešči svoje stroke.
Jih boš kar sama vprašala, ko prideš na vrsto ali se boš zdravila pri plemenskemu vraču?
trlababa lan, 15.11.2021 ob 19:25
Jih boš kar sama vprašala, ko prideš na vrsto ali se boš zdravila pri plemenskemu vraču?
Odgovor na nivoju nekoga, ki zaupa znanosti in stroki. Dejansko pa so njihovi rezultati krepko pod nivojem. Da o razpadu osnovnega zdravstva niti ne govorimo. Spričo take nestrokovnosti vrač niti ni slaba zamisel. Ali pa Švica, kamor se zatekajo naše ljube elite in politiki.
ne pozabimo, 15.11.2021 ob 19:52
Ne pozabimo pohvaliti tudi 230 študentov zdravstvene nege in 40 študentov medicine, ki že pomagajo v UKC. Hvala vam.
a tako se zdaj rece obvezni praksi? kaj ko bi se nasu vladajoci prasci malo bolj potrudili in učencam zdravstvene sole vsaj malico placalo ko imajo prakso….dajte malo povprasat prasune na ministrstvu ksko so nsgrajevali srednjesolski kader v prejsnih letih….z njimu si delali ko svinje z mehom….zdaj se jim prilizujejo v krizi
narobe, 15.11.2021 ob 19:56
Narobe, pomoč potrebujejo predvsem STARI, seveda najbolj stari necepljeni. Mladih pod 35 je umrlo reci in piši 5 vsega skupaj v dveh letih. Starih pa okoli 5000. Cepljenje te ščiti s faktorjem 4, mladost pa s faktorjem 1000.
Otrok od 0 do 15 let je približno 15%, od 15 do 30 let je tudi nekaj takega. Mladih je skupaj recimo 30% prebivalstva, ki lažje prebolevajo, niso pa izključene niti smrti niti dolgotrajne posledice. Ostane 70% prebivalstva (30+ let), ki je bolj podvrženo težjemu poteku in bi bilo pametno, da se zaščitijo. Rizične skupine so precepljene, ravno tako starostniki v DSO, kjer praviloma prebolevajo brez oz. z blagimi simptomi. V bolnišnicah končajo predvsem tisti, ki imajo pridružene bolezni, oslabljen imunski sistem in tisti necepljeni v starosti 30+.
Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI
Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???
Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo.
točno to… tudi to je mene prešinilo, ta odstotek govori o njihovem zanič delu…
no, če si ga nekateri mencajo po rokah, namesto da bi delali z bolniki, potem nas ne more niti čuditi…
je pa res – že dolgo znano,da zdravljenje na respiraturju poslabša potek bolezni, dodatno ogrozi bolnika in tisti, ki jim vendarle uspe, imajo krepko daljšo rehabilitacijo. zato odgovorni in strokovni zdravniki, se temu izogibajo in poskušajo zdraviti na vse druge načine, ki so se izkazali za veliko bolj uspešne.
Forum je zaprt za komentiranje.