Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Zadnji davčni obračun

Zadnji davčni obračun

Pozdravljeni.

Prosim za pomoč pri mojem zadnjem davčnem obračunu – zaprtje s.p.(knjige vodim po enostavnem knjigovodstvu)
Do sedaj je bil vedno dobiček, za letos pa prvič izguba…
Ravno pa gledam davčni obračun akontacije dohodnine, pa ne vem, kako vpisati podatke v primeru izgube:

Npr.: pod 14 – davčna izguba vnesem podatek 500 ali -500€ (se v obračunu uporablja predznak minus?)
In kaj potem pod 16 – osnova za dohodnino in 19 – osnova za akontacijo dohodnine? Jaz mislim, da pod vse to in pod 23 – davčna obveznost in ostale “številke” na zadnji strani verjetno vpišem 0? Je tako?

Vedno sem bilanco stanja in poslovni izzid oddala le na Ajpes – sedaj pa ga moram poslati poleg davčnega obračuna. Kako to naredim preko e-davkov?

In pa kaj narediti glede osnovnega sredstva, ki se je pokvarilo in nima več vrednosti?

Zelo bom hvaležna za vašo pomoč. Hvala!
Lepo pozdravljeni!

Npr.: pod 14 – davčna izguba vnesem podatek 500 ali -500€ (se v obračunu uporablja predznak minus?) – tu vam sam pod 14 vnese podatek (500)

In kaj potem pod 16 – osnova za dohodnino in 19 – osnova za akontacijo dohodnine? Jaz mislim, da pod vse to in pod 23 – davčna obveznost in ostale “številke” na zadnji strani verjetno vpišem 0? Je tako? Povsod je nič,če niste plačevali akontacije dohodnine.

Vedno sem bilanco stanja in poslovni izzid oddala le na Ajpes – sedaj pa ga moram poslati poleg davčnega obračuna. Kako to naredim preko e-davkov? Odprite na levi strani prilogo 3 in 4- kliknite dodaj prilogo.

In pa kaj narediti glede osnovnega sredstva, ki se je pokvarilo in nima več vrednosti? Odpis osnovnega sredstva.

Najprej najlepša hvala za odgovor!

Imam še vprašanje, kako se naredi odpis osnovnega sredstav in pa kaj navedem na bilanco stanja pod denarna sredstva – ponavadi sem dala tu stanje na poslovnem računu na dan 31.12.xx; sedaj, ko je pa račun zaprt in je računu 0, dam pod to rubriko stanje verjetno 0 – je to prav?

Hvala ponovno in lep pozdrav!

Imate dokaz da je os pokvarjeno? Če je res, ga imejte še malo shranjenega. Če ni pokvarjeno, ga morate prodati vsaj po neodpisani ceni in ta znesek dati med prihodke (če ga nimate). Ostalih os nimate?
Pod denarna sredstva napišete nič, če ni nič na računu.

LPD

Os je pokvarjeno, popravljati se ga ne splača. Drugih os ni.

Na računu so na banki ob zaprtju pustili nekaj €, ki naj bi bili namenjeni za zaprtje računa – torej napišem 0…

Hvala za vse!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close