začimbe
Pozdravljene drage kuharice!
Že dolgo spremljam vaš forum prehrana in sem navdušena nad idejami, ki jih posredujete zato jih velikokrat uporabim tudi sama.
Sedaj bi želela od vas nasvet kako oz. z kakšnimi začimbami začiniti meso za peko na žaru. Konkretno me zanima piščančji file in svinjski kare, bi bila pa vesela če bi bile začimbe take, da ne bi bile preveč vsakdanjega okusa (česen, curry).
Hvala za vaše cenjene nasvete.
Lep dan vsem, ki sedaj kukajo na ta forum.
Peterca
Lahko eksperimentiraš:
– sol, kajenski poper
– sol, bazilika, timijan, rožmarin
– sol, curry (malo, ker je močen po vonju in okusu)
– pripravljene mešanice za žar (Vegeta, kotyani,…); na ovitku preberi sestavine in jih lahko tudi sama doma zmešaš v drugačnem razmerju ali pa katero izpusti
– sol, poper, olje, gorčica, ketchup
Lp, Ela S
Hej! Malo stolcem nekaj zelisc, dodam sol, poper, zlet janez,koriander,tudi picico muskatnega orescka, cesnov sok, limomin sok in malo olja.Mi imamo zacimbe in zelisca zelo radi. Vsem mogoce to ne prija. Mislim, da mora vsak natji sebi primerno- zato malo eksperimentirati.
S tem natrem ali pa naredim marinado.
Zelisca so razna, najveckrat ze zgoraj omenjena. Dodam pa redno se zajbelj, limonino travo, kaksno strto brinovo jagodo. Kotany in Vegeta mi niso najbolj vsec, ker potem prevladuje ta okus. Raje imam razna zelisca z vrta. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.