Začetniška vprašanja za s.p.
Pozdravljeni.
Bom poskusil čim bolj na kratko opisati stanje in želje ter vprašanja, ki me matrajo.
Smo štirje sodelavci na področju informatike v javni upravi, kjer se nadure že dolgo ne plačujejo več, imamo pa znanje in voljo po dodatnem delu in zaslužku. Vsi smo zaposleni za nedoločen, za polni delovni čas.
Ideja je, da bi izven delovnega časa še nekaj počeli – inštrukcije, urejanje diplomskih /seminarskih nalog, (individualna) izobraževanja s področja informatike (po potrebi posameznika – od operacijskega sistema do programov do kako enostavno izvesti vsakodnevna opravila), reševanje tehničnih zadev ipd.
V veliki večini bi znali vsi štirje pokriti vse. Posamezno delo bi prevzel tisti, ki bi imel čas oz. po dogovoru.
Ker na začetku ne bo dosti dela, smo seveda pripravljeni nekaj sredstev ‘založiti’.
Kakšen je najboljši način za izpeljavo tega (obstoječe službe bi obdržali)?
Bi lahko eden izmed nas odprl popoldanski s.p. in z ostalimi tremi sklenil neko vrsto delovnega razmerja?
Kakšno? Jih lahko zaposli za določen obseg dela na teden (npr. N ur/teden)? Ali preko pogodb (kolikor sem bral na tem forumu, pogodbe niso najbolj primerne na dolgi rok, ampak bolj za projektno delo).
Ali odpre vsak svoj popoldanski s.p. (to se mi ne zdi smiselno …)?
Verjetno nisem podal vseh potrebnih informacij ali z idejami rešitev brcnil v temo, ampak s tem se nisem še ukvarjal … Se priporočam za predloge, komentarje, odgovore.
Hvala, Robert
Forum je zaprt za komentiranje.