Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo začetni kapital s.p.

začetni kapital s.p.

Pozdravljeni,
zanima me kako se začne finančno poslovati ko odpremo s.p. So te stvari približno takole pri neki banki odprem račun in nanj nakažem moja privarčevana denarna sredstva s katerim bom nato kupil robo jo še malo dodelal in naprej prodal. Če ni po tej logiki me prosim popravite in razložite.
Forum je super in hvala vam

Ja iz svojega računa si nakažete denar na poslovni račun. Za enostavnejšo uporabo vam svetujem da imate osebni in psolovni račun pri isti banki. Sigurno je brez provizije, pri moji je še tako,da se vstopa z enim certifikatom in se vidi oba računa.

Hvala za odgovor
prosim vas, če mi lahko bolj podrobno razložite še kako si nekdo ki ima popoldanski s.p. nakaže plačo, ali bolje rečeno koliko denarja se lahko nameni plači in koliko ga gre v obračun za dobiček (dohodek) in se nato plača davek.

še enkrat hbvala

Denar dvigujete iz računa kot iz svojega osebnega računa.
Na koncu leta pa se naredi obračun prihodkov, odhodkov in se od razlike plača dohodnina. Obračun gre po dohodkovni lestvici:
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/dohodnina_pojasnila/stopnje_dohodnine_za_leto_2007/lestvica_za_odmero_dohodnine_in_olajsave_za_leto_2007/
LP

S.p. nima “plače”. Lahko prosto razpolaga z gotovino, medtem ko se “dobiček” obračunava glede na dejanske prihodke in dejanske odhodke (stroške) – to je stroški materiala, storitev, prispevkov, povračil (potni stroški, prehrana, prevoz na delo…)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close