začeti ali ne????
Pozdravljeni,
rada bi vprašala za nasvet kaj storiti v naslednji situaciji.
Zaposlena sem redno in do pogojev za pokoj mi manjka še 10 let dela. Stara sem 46 let. Skoraj sigurno ne bom te dobe naredila v svojem podjetju zaradi zapiranja. Morda bi lahko delala še par let, vendar 10 nikakor ne. Torej bi slejkoprej morala iskati drugo delo. Ker nimam izobrazbe, bi morala delo iskati v tovarni….le kdo bi me zaposlil?
Z mojo sedanjo službo sem sicer zadovoljna, plače imam 700 EUR neto.
Moje podjetje nudi določena sredstva za samozaposlitev in, če temu prištejem še svojo odpravnino, bi to zneslo ca.30000 EUR. Ta sredstva lahko kaj kmalu tudi ukinejo, če se bodo uresničile napovedi nove vlade.
Lahko bi se torej samozaposlila in delala doma. Imam idejo,gre za neke vrste storitveno dejavnost, pogoje za delo tudi, ker imam svojo hišo in nobenega soseda… le poguma ne. Začela bi iz nič, potrebovala bi le dober marketing. V ta posel mi ne bi bilo potrebno ničesar vložiti, kar je zelo ugodno.če bi mi manjkalo do pokojnine do 5 let, ne bi odlašala, tako pa….
Vse kar bi morala storiti je, odpreti s.p. in pobrati denar, potem pa delati naprej doma. Plačevati bi si morala prispevke v višini ca.220 EUR mesečno.
Ker pa imam tudi družino, vidim v tem poslu prihodnost tudi za sina in celo moža. A najprej bi moral posel steči.
Nekako se ne upam odločiti za ta korak, me pa zanima vaše mnenje, kaj bi vi storili v mojem primeru?
Forum je zaprt za komentiranje.