Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Začetek julija rezervacija v Italiji

Začetek julija rezervacija v Italiji

Pozdravljeni!

Decembra sem v kampu ob Gardskem jezeru rezervirala in plačala mobilno hiško. V snu si nisem mislila, da bo takale situacija. Imeli smo namen en teden pohajkovati po okoliških mestih, se kopati v bazenih v kampih in 2 x obiskati Gardaland.

Zdaj pa sem čisto zmedena. Baje, da bazeni poleti v Sloveniji, verjetno tudi v Italiji, ne bodo obratovali. Gardaland vprašanje, če bo odprt.

Sem se pa zafrknila, ker je bila opcija, da če plačam riziko odpovedi, lahko odpovem do 1.6.2020, kar se mi je takrat zdelo popolnoma brez veze, saj bi šli, če bi bilo vse normalno, 100% in ne bi odpovedovala (razen v primeru višje sile, npr. bolezni, kar pa itak ne bi vedela do 1.6.).
Rezervirala sem preko bookinga.

Ko pišem v kamp, mi pravijo, da verjetno ne bo odpovedano, mi pa ne bomo šli, saj tudi ne bi rada sebe (kot srčne bolnice) in svoje družine izpostavljala nevarnosti.

Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim? Na koga se obrniti?

Najlepša hvala za vašo pomoč.

Booking direkt. Kot vem oni držijo denar ta čas. Kot praviš si delala preko bookinga.

A, ja, pa ne jim pisarit emailov, ker ne vem kako odgovarjajo. Kliči na telefon, dobila boš pa tujino, ne Italijo ali Slovenijo, ampak njihove klicne centre, ki so kjerkoli po svetu. Tako da naštudiraj prej, kako boš vse to povedala v angleščini. Je treba nekajkrat klicat in tečnarit, če v prvo ne gre. In objasnjevat na dolgo in široko.

Nic ne mores. Glede na to, da imajo namen obratovati, je izkljucno vas razlog odpovedi. Pozabi na vracilo! Booking vam zagotivo ne bo nic vracal.

Poskusi morda tudi z zdravniškim potrdilom.

Če bodo meje zaprte, ne more tja. Mislim, da se bo lahko zmenila. Pa splošna zdravstvena nevarnost itd. Ne vem na podlagi česa govorite kar na pamet, da se ne da.
Poudari še, da je Gardaland v bistvu na meji z Lombardijo oz. Gardsko jezero praktično meji. Pa povej, kaj vse je bilo v Lombardiji… da je to evropsko žarišče. Če bi bile meje sploh takrat odprte.
Pa ko kličeš na booking najprej zrecitiraj številko booking rezervacije.

Poskusi morda tudi z zdravniškim potrdilom.
[/quote]

Ne koristi nobeno zdravnisko spricevalo. Je imela moznost zavarovanja za te namene, pa ni izkoristila.

Najlepša hvala, zaenkrat sem poskusila kar z mailom na booking, bomo videli, kaj bo.

Drugače pa možnost odpovedi mislim, da je v primeru osebnih težav, ne pa v takelem primeru. Se pravi, da bodo vsem, če niso dali rizika odpovedi počitnice propadle, če ne bodo šli (zaradi zdravstvenih težav v povezavi z epidemijo)?
Kar ne morem verjeti.

Držite pesti, da rešim ugodno.

Hvala še enkrat vsem za mnenja in lep dan.

Ne koristi nobeno zdravnisko spricevalo. Je imela moznost zavarovanja za te namene, pa ni izkoristila.
[/quote]

Še vedno je možnost zavarovanja pri zavarovalnico – mislim da mora do pričetka potovanja biti vsaj 31 dni.

[/quote]
Popolnoma razumem, ampak smo mi imeli podoben primer, tudi brez zavarovanja, smo morali odpovedati zaradi zdravstvenih razlogov in ni bilo takrat nobenih izrednih razmer, smo pa 50% le dobili nazaj na podlagi zdravniškega potrdila. Torej vsaj poskusiti ni greh.

Še vedno je možnost zavarovanja pri zavarovalnico – mislim da mora do pričetka potovanja biti vsaj 31 dni.
[/quote]
??? Ali lahko preko katerekoli zavarovalnice? Da si pogledam pogoje…
Hvala!

??? Ali lahko preko katerekoli zavarovalnice? Da si pogledam pogoje…
Hvala!
[/quote]

Je tako težko malo pogooglati?

Je tako težko malo pogooglati?
[/quote]

bom, hvala.

Imela sem podoben primer. Preko Bookinga sem rezervirala smučanje v Avtriji od 14. 3. dalje. Celoten znesek sem že vplačala. Denar prejme izvajalec storitve in ne Booking (ta je le posrednik). Potovanje sem zavarovala že ob prijavi z Evropskim turističnim zavarovanjem. Dober teden pred odhodom, se je že kazalo, da ne bo pametno iti na pot. Napisala sem mail neposredno v nastanitev, kjer so mi zagotavljali, da je Tirolska neokužena. Za mnenenje sem povprašala še osebno zdravnico. Ta mi je pot odsetovala. Pozanimala sem se pri zavarovalnici, če mi bodo krili stroške odpovedi. Povedali so mi, da je pandemija višja sila, ki ni zavarovana, bi mi pa krili stroške zdravljenja, transporta,…, če bi na smučanju zbolela. Zato sem se odločila za odpoved. Ko v Bookingu odpoveš, je možnost, da se lastik nastanitve vseeno odloči, da zadrži le del zneska. Moj mi je predlagal, da zadržijo 40%, s čimer sem se strinjala, saj bi dejansko lahko zadržali vse. Ravno v času, ko bi morala začeti z dopustom, pa so tudi na Tirolskem zaprli vsa smučišča in hotele. In sledilo je prijetno presenečenje – hotel mi je vrnil celoten znesek z željami, da se vidimo poleti ali v naslednji sezoni.

Če ste res odločeni, da ne greste, odpovej in se skušaj dogovoriti z nastanitvijo. Morda bi lahko le spremenila datume?

Super, sem vesela za vas!
Sem v fazi dogovarjanja…in upam na najboljše.

Lep dan vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close